Uğur Böcekleri’ne meslek tanıtımı yapıldı

ÖNDER HABER - Adem KANKAYNAR

Uğur Böcekleri’ne meslek tanıtımı yapıldı

Havva Ersoy Anaokulu’nda bu sene uygulanmaya başlayan “Beni Severler Çünkü....” başlıklı “meslek tanıtımı” projesi kapsamında ilk tanıtım, veterinerlik mesleği üzerine yapıldı. Veteriner Hekim Mevlüt Kiriş, miniklere mesleğiyle ilgili bilgilerin yanı sıra, hayvan sevgisini de aşılamaya çalıştı.

Okul öncesi eğitimde anaokullarının önemi giderek toplumda kabul görmeye başlarken, ilçemizdeki anaokulları da her yıl kendini biraz daha geliştirerek, farklı eğitim metodlarını uygulamaya çalışıyor.  Bu sene uygulamaya konulan farklılıklardan biri de Havva Ersoy Anaokulu’nda gerçekleşti. Anaokulu’nda okul öncesi eğitim gören miniklere, çeşitli meslek dallarını tanıtmak üzere başlatılan “Beni Severler Çünkü…” başlıklı proje kapsamında tanıtılan ilk meslek, veterinerlik oldu.

Öznur Evran öğretmenin ‘Uğur Böcekleri’ sınıfında gerçekleşen meslek tanıtımı, Veteriner Hekim Mevlüt Kiriş tarafından yapıldı. Veteriner Hekim Mevlüt Kiriş, maket oyuncak hayvanlarla, meslekte kullanılan alet ve ekipmanlarla, miniklere mesleği ve hayvanları sevmeyi, süt ve süt ürünlerini, yumurta-bal-et ve et ürünlerini tüketmenin yararlarını anlattı.

Proje kapsamında her sınıf farklı etkinlik yaparken, 2018-2019 eğitim-öğretim döneminde minik öğrencilere her hafta farklı bir meslek tanıtılacak.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık