UĞUR TERZİOĞLU VEFAT ETTİ..

Milas eşrafından, tanınmış iş insanı Uğur Terzioğlu, geçirdiği rahatsızlık sonucu hayatını kaybetti.

UĞUR TERZİOĞLU VEFAT ETTİ..

 

 

Milas eşrafından, tanınmış iş insanı Uğur Terzioğlu, geçirdiği rahatsızlık sonucu hayatını kaybetti. 89 yaşındaki Terzioğlu, yarın öğle namazına müteakiben Kurşunlu Camisi’nde kılınacak cenaze namazının ardından Milas’taki aile mezarlığına defnedilecek.

1930’lu, 40’lı yıllarda Milas’ın en büyük tüccarı ve sanayicisi olan Mustafa Zeki Terzioğlu ile Nilüfer Terzioğlu’nun tek oğulları olarak 20 Ekim 1933’te Milas’ta doğan Uğur Terzioğlu, babasının ölümü üzerine, 17 yaşındayken işleri üstlenmek durumunda kaldı. Dönemin Başbakanı Adnan Menderes’in övgüsünü ve desteğini kazandı. Terzizade Fabrikaları Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Kimyagerler A.Ş.’de genel müdürlük yapan Uğur Terzioğlu, daha sonra İtalya’ya gitti. İtalya’da arkadaşlarıyla birlikte Filmcentre adlı bir şirket kurarak sinema dünyasına giren Terzioğlu, dünyanın dört yanına sinema filmleri gönderdi. "Spagetti Western" denilen İtalyan kovboy film tarzını yarattı. O sıralarda Türkiye’de film ithal edecek döviz olmadığı için çimento, mermer takası yaparak filmlerin satışını yaptı. Şirketini büyüttü ve dünyanın önde gelen firmaları arasına sokmayı başardı. İtalya’dayken dönemin Başbakanı Turgut Özal’dan aldığı davetle İtalyanların Türkiye’de otoyol yapımı işine girmelerini sağladı. Bu işte dünyanın en büyük inşaat şirketlerinden biri olan Astaldi’nin uzun süre koordinatörlüğünü yaptıktan sonra bu firmanın başdanışmanı oldu.

Amerikan Türk İş Geliştirme Konseyi’nin de kurucusu ve Onursal Başkanı olan, İngilizce ve İtalyanca bilen Terzioğlu, 1995 yılında Fransız Cumhurbaşkanlığı Şövalyelik Nişanı ve 2005 yılında MPEA (US) Certificate of Merit Ödülü, 2006 yılında da İtalyan Cumhurbaşkanlığı Şövalyelik Nişanı ile ödüllendirilmişti.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık