Ülkü Ocakları logolo ‘Nutuk’ dağıtımına CHP’den sert tepki!

Cumhuriyet Halk Partisi Muğla Milletvekili Suat Özcan ve İlçe Başkanı İlgin Göktepe; geçtiğimiz günlerde Ülkü Ocakları, Türk Eğitim Sen ve Milas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle okullarda Nutuk dağıtılmasına tepki gösterdi.

Ülkü Ocakları logolo ‘Nutuk’ dağıtımına CHP’den sert tepki!

Dün CHP İlçe binasındaki basın toplantısında ilk konuşmayı CHP İlçe Başkanı İlgin Göktepe yaptı.  Geçtiğimiz günlerde Milas Milli Eğitim Müdürlüğü, Milas Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı ve Türk Eğitim Sen Milas Temsilciliği işbirliğinde dağıtılan 7 bin 400 Nutuk hakkında açıklamalarda bulunan Göktepe, “Maalesef, yerel gündemimizde şu kitap çok yer buldu. Gençlik kollarımız bu kitapla ilgili bir açıklama yaptı. Karşılığında gelen açıklamada bu kitabı dağıtan kurumun ‘siyasetle hiçbir alakasının olmadığı’ gibi, komik bir şeyin arkasına saklandılar. Bu kitabı dağıtan insanlar siyaset yapmıyorsa, ben de burada kasaplık yapıyorum arkadaşlar. ‘Siyasetle hiçbir alakamız yok’ gibi safsatanın arkasına saklanmaya lüksleri yok. Bu kitabı tamamen siyasi amaçla dağıtıyorlar. Gerçek Nutuk ile bu kitabı yan yana getirdiğimizde gerçek Nutuk’un 3’te 1’i ebatta bir kitaptan bahsediyoruz. Sanki Cumhurbaşkanlarından almış oldukları şeyle kitabın özetini çıkarmış, onu yayınlamışlar gibi. Ki Atatürk’ün siyasi malzeme yapılmasına her zaman karşıyız. Burada Atatürk’ün malzeme yapıp da oy peşinde koşanlar kendileri. Siyasi olarak bir düşünceleri yoksa neden böyle bir girişime kalkışıyorlar sormak lazım. Nutuk hepimizin başucunda. Nutuk’u herkes okuyacak. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım diyen herkes, bu ülkenin kuruluşuyla ilgili Nutuk’u herkes okuyacak. Ama Nutuk’u bu hale getirip de ufacık çocukların beyinlerini zehirlemek üzere hazırlayıp dağıtmak siyasettir. Atatürk’ün ve Nutuk’un siyasi malzeme haline getirilmesine karşıyız. Yoksa Nutuk dağıtılmasına karşı değiliz. Keşke herkes alsa, okusa. Her eve bir Nutuk girse.” dedi.

Kendisinin emekli bir öğretmen olduğunu hatırlatan CHP Muğla Milletvekili Suat Özcan ise, “Milli Eğitim’de okunmak, danışılmak, okunmak üzere bakanlığın bir kurulu vardır. O kurul zaten bu kitapları belirler. Onların içerisinde yer alıyor mu? Hayır. Zaten olması mümkün değil.  Siyasi bir kimliği olan kurumun hazırlamış olduğu kitabı Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ve buna da göz yuman kamu temsilcilerimiz tarafından dağıtılmasının takipçisiyiz. Biz bunun hesabını soracağız. Bu devran böyle gitmeyecek, hesabını da soracağız. Uyarıyorum, Milli Eğitim Müdürü; Milli Eğitim işleriyle, öğrenci, öğretmen, okullar, veliler ve öğrencilerin sorunlarıyla uğraşsın. Bu işlerle uğraşmasın. Ve Milli Eğitim Bakanlığı’na da soru önergesiyle detaylarını öğreneceğim.” şeklinde konuştu.
Özcan ayrıca; “Şimdi burada; öğretmenler rahatsız olmadı mı? Veliler rahatsız olmadı mı? Oldu… Onun için daha dikkatli olmalarını ve içerisinde bulunduğumuz gücün, iktidarın müdürü, temsilcisi değil; halkın, devletin temsilcileri olduklarını unutmasınlar.” ifadelerini kulandı.
Vekil Özcan, ‘Çocuklar için Nutuk’ denilen, Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından basılan, önsözünü Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in yazdığı, içerisinde ‘geleceğin milliyetçi büyük Türkiye’sinin mimarı olacak kardeşlerim’, ‘bilge liderimiz Dr. Devlet Bahçeli’ gibi söz ve cümlelerin yer aldığı; yorumlardan oluşan bir kitap bu. Edindiğimiz bilgiler ve açıklamalara göre; Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okullara dağıtıldı. Böyle bir kitap herkes tarafından hazırlanabilir, dağıtılabilir. Postayla, kargoyla dağıtırsın. Kamu dışındaki her yere dağıtabilirsin. Ama siyasi bir partinin alt birimi olan Ülkü Ocakları tarafından hazırlanmış, kamuda dağıtılmış. Biz bunu yanlış buluyoruz. Yoksa kitabın dağıtılmasında hiçbir sorun görmüyoruz.” dedi.

Kendisinin de bir kitap dağıttığını belirten Özcan, Anıtkabir Müdürlüğü tarafından basılmasına rağmen hiçbir zaman bir kamu kurumunda dağıtım yapmadığını sözlerini ekledi.
 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık