UMKE, Güllük’te hizmete başlayacak!

ÖNDER Haber -

UMKE, Güllük’te hizmete başlayacak!

Güllük’te acil sağlık hizmetlerindeki çok büyük boşluk, Milas Sağlık Müdürlüğü ve Milas Belediye Başkanlığının ortak girişimleri sonucu, Muğla Sağlık Müdürlüğü’nce, 112 Acil Sağlık hizmetini de kapsayacak UMKE İstasyonu kurulmasıyla bir ölçüde dolduruldu.

Kısa süre önce, daha öncelerde de yaşandığı gibi, bir yurttaşımızın yine ‘acil sağlık hizmeti’ ihtiyacının karşılanmaması nedeniyle yaşamanı yitirdiği yönündeki yakınma ve bu vesileyle yükselen taleplerin sonrasında, Muğla Sağlık Müdürü Cihan Tekin’in Güllük’te yaptığı incelemenin ardından, beldede, mülkiyeti Milas Belediyesi’ne ait lojmana Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi’nin (UMKE) yeraldığı sabit bir istasyon kurulması uygun görülmüş ve Milas Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince de  hemen çalışma başlatılmıştı.

Milas Belediyesi tarafından yaklaşık bir hafta önce başlatılan çalışma sonucunda bina onarıldı, boya ve badanası yapıldı.

Ayrıca, uzun yıllar önce Jandarma Karakolu olarak kullanılan eski bina yıkılarak UMKE ekiplerinin kullanacağı araçlar için park yeri oluşturuldu.

Bakım-onarım işlerinin tamamlanmasının ardından Koltuk, Çekyat, Buzdolabı gibi eşyalarla tefriş edilen mekan, böylece hizmet vermeye hazır hale getirildi.

112 ambulansı da içeren istasyonda görevli ekibin belirlenmesi ve teknik imkanların oluşturulması sonucu, önümüzdeki hafta içinde beldede bu önemli hizmetin verilmeye başlanması bekleniyor.

UMKE, Güllük’te limanlar ve sanayi tesislerinin de bulunması nedeniyle arama-kurtarma çalışmaları da yürütebilecek özelliklerle donatılan bir istasyon olarak da faaliyet gösterecek.

Konuyla ilgili çalışmaları yerinde inceleyen Milas Belediye Başkan Yardımcısı Zeynep Mat, “Güllük mahallemize UMKE biriminin kurulmasının kararlaştırılmasının ardından, İl Sağlık Müdürümüz ile beraber incelemelerde bulunduk ve Belediyemize ait lojmanın uygun olduğu konusunda anlaşmaya vardık. Yaklaşık bir hafta önce ekiplerimizce başlatılan tadilat çalışmalarımız tamamlandı. Bugün de, Belediyemiz imkanları ile sağlanan koltuk, çekyat, buzdolabı gibi eşyaları da bina içine yerleştirdik. Personel ve teknik imkanların oluşturulmasının ardından UMKE birimi bir hafta içerisinde Güllük’te faaliyete geçecek” dedi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık