“Üreten Muğla Ortak Akıl Toplantısı’ yapıldı

ÖNDER Haber / Melih KAŞKAR

“Üreten Muğla Ortak Akıl Toplantısı’ yapıldı

Muğla Valisi Amir Çiçek, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından düzenlenen “Üreten Muğla Ortak Akıl” toplantısına katıldı.

Valilik Basın Bürosundan verilen bilgiye göre, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıda Bakanlık yetkilileri üreticilerle bir araya gelerek, sorunları dinledi.

Toplantıda bir konuşma yapan Vali Çiçek, “Muğla bereketli toprakları, uygun iklimi, coğrafi konumu ile bitkisel ve hayvansal üretimde üreticiler için büyük avantaja sahip. Muğla yüzölçümünün % 18’i tarım alanlarından oluşmaktadır. Çiftçilerimiz birçok ürünü yüksek kalite ve verimle üretiyor. İlimiz tarımsal üretim değerleri itibariyle örtüaltı domates yetiştiriciliği, zeytin, nar, narenciye, badem, çam balı ve kültür balıkçılığı sektörlerinde öne çıkmış durumda” dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü:

“Muğla, bazı ürünlerin üretiminde de Türkiye’de lider konumdadır. Artık daha fazla üreten, marka yapan, kaliteli ürün pazarlayan bir Muğla var. Biz çalışmaları bu yönde yürütüyoruz. Özellikle ekolojik tarım için çok önemli çalışmalar yürütüyoruz. Uluslararası pazarlarda aranan ürün yetiştirmek için çaba gösteriyoruz. Bunu da ortak akıl ile yapıyoruz. Ortak aklın ürettiği ürün de en kaliteli üründür. Muğla’nın tarım ürünlerinden elde ettiği ihracat bedeli 680 milyon lira. Muğla, tarım sektöründe ekonomiye 7,5 milyar katma değer sağlayan bir il konumunda.”

Türkiye’nin tarımsal üretim hasılası bakımından dünyada altıncı, Avrupa Birliğinde (AB) birinci sırada olduğunu belirten Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Özcan ise, “Türkiye, 60 milyar dolarlık tarımsal hasıla ile bu değeri yakalayarak birçok üretimde de dünya birincisi oldu. Türkiye, 186 ülkeye bin 730 çeşit tarımsal ürün ihraç etmektedir. Bu üretimlerin de ihracat değeri 18 milyar dolardır. Yaklaşık 11,5 milyar dolar liralık da ithalatımız vardır. Türkiye tarımsal hasıla ve ihracat bakımından net bir ihracat yapan ülke durumundadır. Türkiye’de dünyanın geleceğine gıda ve üretimiyle ilgili ‘Biz de varız’ın adayları arasındadır. Bu adaylığımız da çok ciddidir” dedi.

Toplantı, daha sonra basına kapalı olarak devam etti.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık