Uyku Vadisi’nde kurtarma kazıları başlıyor

​Oktay ÇAYIRLI -

Uyku Vadisi’nde kurtarma kazıları başlıyor

Ülkemizin en güzel mağaralarından olan, Gökçeler Mahallesi’nde yeralan İncirliin Mağarası’nda önümüzdeki günlerde kurtarma kazı çalışması başlayacak… Alanlarında uzman kişilerin yeraldığı ekipler, bölgedeki mağaralarda yeni buluntuları ortaya çıkarmaya çalışacaklar…

Gökçeler Mahallesi sınırları içerisinde yeralan, daha önce yapılan araştırmalarda mağara girişindeki toprak zeminde ve mağara içinde çok sayıda prehistorik ve antik dönem arasına tarihlenen seramik parçaları bulunan, Muğla Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu kararı ile I. Derece Arkeolojik ve I. Derece Doğal Sit olarak tescillenen İncirliin Mağarası’nda kaçak kazı yapılmasının ardından yetkililer bölgede geniş çaplı bir çalışma yapılması için girişimde bulundu.

Uyku Vadisi’nde bulunan son derece güzel ve ilginç dev sarkıt, dikit, sütun ve damlataş havuzları ile kaplı, toplam uzunluğu 345 metre olan, bulunduğu konum itibariyle eşsiz bir doğal güzellik içinde yeralan İncirliin Mağarası’nda kurtarma kazısı çalışması başlatılması amacıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü’ne başvuran Milas Müze Müdürlüğü’ne Bakanlıktan onay geldi.

Bakanlığın, talebi uygun bulmasının ardından 21 Kasım Pazartesi günü Milas Müze Müdürlüğü başkanlığında İncirliin Mağarası’nda arkeolojik kazı ve sondaj çalışmaları yapılmaya başlanacak.

Kendi alanlarında uzman kişilerin görev alacağı ekipler bölgedeki mağaralarda inceleme yaparak, yeni buluntuları gün yüzüne çıkarmaya çalışacaklar.

Milas Kaymakamı Fuat Gürel, İncirliin Mağarası’nın yeraldığı bölgede farklı mağaraların da bulunduğuna dikkat çekerek, “Bölgede, bildiğimiz başka mağaralar da var. Ekipler hem bölge içerisinde hem de mağaralarda çalışma yapacaklar” dedi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık