Vali Çiçek’in Milas mesaisi

Oktay ÇAYIRLI -

Vali Çiçek’in Milas mesaisi

Muğla Valisi Amir Çiçek, dün ilçemize gelerek, bazı inceleme ziyaretlerinde bulundu…

İnceleme ziyaretlerine saat 10’da Ören Alatepe’den başlayan Vali Çiçek’i Ören’de Milas Kaymakamı Fuat Gürel, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, kurum amirleri, muhtarlar ve vatandaşlar karşıladı.

Alatepe pistinde yapılan incelemenin ardından Vali Çiçek ve beraberindekiler, Ören Arkeopark’ını, Ören Jandarma Karakol Komutanlığı’nı, Ören Gökova Marina’sını ve Kemerköy Termik Santrali’ni ziyaret ettiler.

Ören programının ardından ise Vali Çiçek saat 14.30 sıralarında ilçemiz merkezine geldi. Saat 14.30’da Spor Salonu’nda Milas Güreş İhtisas Kulübü Derneği tarafından 18 Ekim 2015 tarihinde başlatılan “Haydi Gençler Ata Sporunda Türkiye ve Dünya Şampiyonluğu’na” etkinliğine katılan Vali Çiçek, daha sonra Atapark’ta AKP Milas Gençlik Kolları tarafından ihtiyaç sahibi öğrenciler için gerçekleştirilen kermesi ziyaret etti.

Vali Çiçek daha sonra ise Şehit Murat İnci Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde düzenlenen programa katıldı.

 

Malazgirt’te olduğu gibi

Halk oyunları gösterisi, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın seslendirilmesinin ardından programın açılış konuşması Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal tarafından yapıldı. Bal, konuşmasında şunları söyledi:

“15 Temmuz gecesi ülkemizi, milletimizi, demokrasimizi, Cumhuriyetimizi, aydınlık geleceğimizi yok etmek isteyen vatan hainleri harekete geçti, milletin silahlarını yine bu aziz ve fedakar millete doğrultarak kanlı bir darbe girişiminde bulunmuşlardı. Ancak, milletimiz, darbe girişimini, sokakları ve meydanları doldurarak, ölümü göze alarak başarısızlığa uğrattı. 15 Temmuz’da, meydanlarda, tıpkı Çanakkale’de, İstiklal Savaşımızda olduğu gibi, tüm fertleriyle tek yürek olmuş, iradesini bir avuç darbeciye çiğnetmeyen büyük Türkiye vardı, büyük Türk milleti vardı. Bu darbe girişiminde, milletimiz, tıpkı bin yıl önce Malazgirt’te olduğu gibi, bu coğrafyayı vatan olarak sahiplenme konusundaki kararlılığını ortaya koymuştur.

Bu silahlı darbe girişiminin başarısızlığa uğratılmasıyla, Türkiye, artık yeni bir döneme girmiştir. Bu güzel ülke artık, 15 Temmuz öncesinden daha güçlüdür. Okulumuz ismini Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Genelkurmay Başkanlığı’na yapılan saldırı sırasında vücuduna şarapnel parçası gelmesi sonucu hayatını kaybeden 41 yaşındaki Murat İnci’den almaktadır. Okulumuz 15 Temmuz’dan sonra Milli Eğitim Bakanlığına devri yapılan okullar arasında olup; 55 derslikte 1700 öğrenciye hizmet verebilecek yeterliliktedir. Okulumuz 2016 - 2017 eğitim öğretim yılında İmam Hatip Lisesi, İmam Hatip Ortaokulu, Okul Öncesi Eğitimi ve pansiyon hizmeti vermektedir.”

 

Türkiye’yi yıkamayacaklar

Bal’ın ardından kürsüye Vali Çiçek davet edildi.

15 Temmuz Darbe Gecesi’ne değinerek konuşmasına başlayan Vali Çiçek, “15 Temmuz gecesinde Türkiye üzerine hazırlanmış bazı planlar, oyunlar vardı. Kendi toprağımızda kendi silahlarımızla vurulduk. Bu coğrafyadaki Türkiye’den rahatsız olanlar var. İç ve dış düşmanlarımız durmadı, durmayacak. Milli iradeyi yıkmak istediler. Ankara, İstanbul, Marmaris başta olmak üzere ülkemizin birçok şehrinde herkesi birbirine düşürmeye çalıştılar. Ama bu düşmanlarımıza vatanını, bayrağını seven 7’den 70’e herkes 15 Temmuz gecesi gereken cevabı verdi. Türkiye’yi böyle kolay kolay yıkamayacaklar. 15 Temmuz gecesinde birçok kişi şehit oldu, yaralandı. Şehit olanlar arasında yeralan Murat İnci’nin adı bu okulumuza verilmiş. Bu okul hayırsever vatandaşların destekleriyle yapılmış fakat bu okulların içerisinde nasıl insanlar yetiştirilmiş gördük. Bu topraklarda vatandaşın parasıyla bu toprağa düşman yetiştirilmesine izin vermeyeceğiz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni daha da güçlü bir devlet haline getireceğiz” dedi.

 

İsmi de güzel olmuş

Okulun öğrencilere ve okul yönetimine hayırlı olması dileğinde bulunan Vali Çiçek, “Bu bina sizlere hayırlı olsun. İsmi de güzel olmuş. Şehidimizin adı verilmiş. Şehit adı almış bir İmam Hatip Okulu’ndan iyi avukatlar, doktorlar, mühendisler, yöneticiler yetişecektir. Bizler bu toprak, bu vatan, bu bayrak, bu millet için her zaman şehit olmaya hazırız. Şehitlerimizin ruhu şad olsun” dedi.

Vali Çiçek yaptığı konuşmanın ardından, beraberinde bulunan kurum yöneticileriyle birlikte okul binasını gezdi.

 

Bugünkü

programımız Milas’tı

Gezinin ardından ise basın mensuplarına Milas mesaisi ile ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Vali Çiçek, şunları dile getirdi.

“Bugünkü programımız Milas’tı. Milas’ın en önemli yerleşim yerlerinden biri olan Ören’den başladık programımıza. Özellikle yamaç paraşütünün yapıldığı alanda incelemelerimiz oldu. Burada kamu ve sivil toplum örgütleriyle istişarelerde bulunduk. Yamaç paraşütünün bulunduğu alanın daha iyi hale getirilmesi ve eğitim alanının kazandırılması için çalışma yapılmasına karar verdik.

Milas’ın bütün dağlarında madenler var. Ören’de de kömür ocakları bulunuyor. Bu kömür ocaklarındaki çalışmalar sırasında bazı tarihi eserler bulundu, bulunmaya da devam ediyor. Bu eserlerin Ören’e kazandırılacak arkeoparkta sergilenmesi için çalışma yapılıyor.

Ören’in doğasının, tarihinin bozulmadan korunması için çalışmalar devam ediyor. Turizm açısından da önemli olan Ören’de yapılan yeni bir marinamız var. Bu marinada incelemelerimiz oldu. Jandarma Karakol Komutanlığındaki arkadaşlarımızı ziyaret ettikten sonra ise Kemerköy Termik Santrali’nde düzenlenen bir toplantıya katıldık. Güzel, çevre dostu projeleri var. İstihdam alanını daraltmamışlar. Aksine genişletmeye çalışmışlar. Ören’de yine yat yapım yerleri ile ilgili incelemelerimiz oldu. Bir vatandaşımızın da yaptığı yat yapım çalışmalarını izledik. Ören’de hazine arazisinde daha önce yat organize sanayi bölgesinin yapılması için geçmişte bir çalışma yapılmış ama yarım kalmış. Bu bölgede yat sanayinin oluşması için girişimlerimiz ve çalışmalarımız olacak.

Ören ovası tarım açısından da önemli. Bu ovanın sulanması için de DSİ tarafından yapılan bir çalışma var, bu çalışmanın da hızlanmasını sağlayacağız.

Karayolları ile ilgili çalışmalar olacak. Karayollarının bu bölgede çalışma yapmasının zaruri olduğunu gördük ki böyle bir çalışma da başlatılmış.

Milas’ta ise daha önce spor alanında başlatılmış bir projenin etkinliğine katıldık. Milas, güreşte özellikle çok önemli bir yer. Güreş alanında Milas’ta Güreş İhtisas Spor Kulübü’nün öncülüğünde gerçekleşen çalışmanın sonuçlarını izledik. 100 genç için hazırlanan projeden 200 gencin faydalanması sağlanmış.

15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişiminin ardından bu terör örgütünün elindeki okullar devletimiz bünyesine geçirilmişti. Bu okul da onlardan biri. Burayı da programımız kapsamında ziyaret ettik. Okul binamızı gezdiğimizde gelecekte ülkemizin geleceğine önemli katkıda bulunabilecek öğrencilerin yetişebileceğine inandık.”

Vali Çiçek’in ilçemizdeki programı Sabahattin Akyüz Fen Lisesi ziyareti ile sona erdi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık