Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Vali Tavlı, Başkan Gürün ve Başkan Tokat’tan mesaj

​​​​​​​Muğla Valisi Orhan Tavlı, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün ile Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla birer mesaj yayınladılar.

Vali Tavlı, Başkan Gürün ve Başkan Tokat’tan mesaj
  • 18 March 2023, Saturday 8:11

MUĞLA VALİSİ ORHAN TAVLI’NIN MESAJI:

“Aziz milletimizin birlik ve beraberlik içinde, vatan ve millet sevgisiyle yazdığı bir kahramanlık destanı olan Çanakkale Zaferi’nin 108. yıldönümünü büyük bir gururla idrak ediyor; Çanakkale destanının tüm kahramanlarını saygıyla, minnetle, rahmetle yad ediyoruz.

Tarihi şanlı zaferlerle dolu aziz milletimizin üstün fedakarlıkları, inanç ve azmiyle Çanakkale’de elde edilen eşsiz başarı Türk ve dünya tarihinde unutulmaz bir iz bırakmış, vatanın bölünmez bütünlüğü, bağımsız ve hür yaşama onuru için canlarını feda eden yüzbinlerce kahraman Türk evladı “Çanakkale Geçilmez” sözünü tarihe nakşetmiştir.

108. yıl önce olduğu gibi bugünde, ecdadımızın yadigarı olan vatanımızın bölünmez bütünlüğünü, milletimizin birlik ve beraberliğini canımızdan değerli görerek savunacak, istikbalimizden asla taviz vermeyeceğiz. Çanakkale Zaferi ve Kurtuluş Savaşı gibi destansı mücadelelerin ve büyük fedakarlıkların üzerine inşa edilen Cumhuriyetimizi de sonsuza dek koruyacağız.

Bu düşüncelerle, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 108. Yıldönümünde başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, vatanın her köşesinden gelerek Çanakkale’de destan yazan fedakâr ecdadımızı, kahraman Mehmetçiğimizi, vatan, millet ve bayrak uğrunda canlarını feda eden tüm şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Ruhları şad, mekanları cennet olsun.”

MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI DR. OSMAN GÜRÜN’ÜN MESAJI

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Çanakkale Destanı’nın Türkiye Cumhuriyeti’nin önsözü olarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve binlerce vatan evladının tarihe altın harflerle kaydettiği kutlu zaferin adı olduğunu belirtti. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Çanakkale’nin her karış toprağında, Anafartalar’da, Conkbayırı’nda, Gelibolu’da Atatürk’ün ileri görüşlülüğü, Türk Milleti’nin cesaretini görürüz. Çanakkale Zaferi, Türk Ulus’unun birlik ve beraberlik halinde olduğunda üstesinden gelemeyeceği zorluk olmadığını ve bağımsızlığa olan sarsılmaz inancını tüm dünyaya göstermiştir. Türk Milleti doğusundan batısına Yurtta Barış, Dünya’da Barış diyen, ileri görüşlü, askeri deha Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde tek yürek olmuş Çanakkale’de, Anafartalar’da, Conkbayırı’nda, Arıburnu’nda tarih yazmıştır. Kurtuluş Savaşı’nın önsözü olan Çanakkale Zaferi ile Türk Milleti Anadolu topraklarını tekrar Türk yurdu yapmıştır. Asker sayıları ve mühimmat olarak daha güçlü olan işgal kuvvetlerini, Çanakkale Boğazı’nda durduran, Çanakkale’nin denizden ve karadan geçilemeyeceğini tüm dünyaya gösteren Türk Milleti, 7’den 70’e göstermiş olduğu direniş ve birliktelikle bağımsızlıkları için mücadele eden diğer milletlere de örnek olmuştur. Bugün çocuklarımıza, gençlerimize en umutsuz durumlarda bile atalarımızın birlik ve beraberlik içerisinde neleri başarabildiklerini, Çanakkale ruhunu iyi anlatmalı ve öğretmeliyiz. “Milletimizin bağımsızlık sevdasının en büyük sembollerinden biri olan Çanakkale Zaferi’mizin 108. yılını kutluyorum. Çanakkale’yi geçilmez yapan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi, cepheye silah taşıyan 7 den 70’e tüm yurttaşlarımızı saygı, rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.

BÜYÜK GURURLA KUTLUYORUZ

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ise mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Vatanımız için canlarını feda eden aziz şehitlerimizin ‘Şehitler Günü’nü onurla yâd ettiğimiz bugün, tarihe altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi’nin 108’inci yıldönümünü de büyük gururla kutluyoruz.

Vatan sevgisi, fedakârlık, cesaret gibi duyguların kahramanca sergilendiği Çanakkale Zaferi; dünümüzü, bugünümüzü ve yarınlarımızı aydınlatan, kahramanlıklarla bezenmiş büyük bir destandır.

Bu öylesine büyük bir destandır ki, temelinde vatan ve özgürlük tutkusu yer almaktadır. Ulu Önder Atatürk’ün “Onlar mukaddes vatan toprakları için canlarını seve seve vermişler, Çanakkale Savaşları’nın kaderini değiştirmişlerdir. Burada geçen her saniye, kullanılan her an, ölen her nefer, Türk vatan ve milletinin mukadderatını çizmiştir.” sözünde de belirttiği gibi kahraman Türk askerlerimizin vatan sevgisi Çanakkale Zaferi’ne yön vermiş, bizleri bu günlerimize taşımıştır.

Bu duygu ve düşüncelerle; 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 108’inci yıldönümünde başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, milletimize bu eşsiz zaferin gururunu yaşatan, vatanımız, bağımsızlığımız uğruna canlarını feda eden tüm aziz şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.”

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis