Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Vali Tavlı’nın Ahilik Haftası Mesajı

Muğla Valisi Orhan Tavlı, Ahilik Haftası nedeniyle yazılı bir mesaj yayınladı.

Vali Tavlı’nın Ahilik Haftası Mesajı
  • 15 September 2021, Wednesday 10:27

Vali Tavlı’nın mesajı şu şekilde;  “Tarihimizde önemli bir yeri olan ahilik iyi ahlak, doğruluk, kardeşlik, yardımseverlik gibi güzel meziyetleri birleştiren, ticaret ile ahlakı buluşturan bir hayat düsturudur.

Tarihimizden devraldığımız ahilik kültürünü ihya etmek ve geleceğimizi bu değerlerle inşa etmek hepimizin sorumluluğudur.

Kardeşlik ve dayanışma ekseninde asırlardan beri bize yol gösteren ahilik anlayışı, ülkemizin 2023 ve 2053 hedeflerine ilerleyişinde de bizlere rehberlik edecektir.

Ahilik ruhunu hala yaşatan esnaf ve sanatkarların nüfusa oranı itibarıyla ülkemizin ikinci ili olan Muğla'da günümüz ahilerinin sorunlarını çözümsüz, beklentilerini cevapsız bırakmamak için gerekli adımları atmaya, ilimizin ekonomisine katkısı olan her girişimi desteklemeye devam edeceğiz.

Bu vesileyle Ahilik Teşkilatı'nın kurucusu Pir Ahi Evran-ı Veli'yi ve onun izinde yürüyen gelmiş geçmiş bütün ahileri rahmet ve minnetle yad ediyor; ekonomik ve sosyal hayatımızın temeli olan esnaf ve sanatkarlarımız, tüccarlarımız, sanayicilerimiz başta olmak üzere bütün vatandaşlarımızın Ahilik Haftası'nı kutluyorum. İşlerinizin hayırlı, kazancınızın bereketli olmasını diliyorum.”

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis