Vali Tavlı’yı istifaya davet etti

​​​​​​​CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu sosyal medya paylaşımları ve Muğla’ya atandığından beri icraatları ile AKP’nin valisi olduğunu vurguladığı Orhan Tavlıyı istifaya davet etti.

Vali Tavlı’yı istifaya davet etti
  • 16 January 2023, Monday 12:23

Hafta sonu toplu açılış töreni gerçekleştirmek üzere Muğla’ya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili Muğla Valiliği sitesinden paylaşımlar yapılmasına tepkiler devam ediyor. Bir tepki de CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu’ndan geldi.

BU HUKUKSUZLUKTUR, SUÇTUR

Muğla Valisi Orhan Tavlı’yı istifaya davet eden Zeybekoğlu tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“14 Ocak’ta partili Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan toplu açılış töreni için Muğla’mızı ziyaret etti. Bir hafta önceden Muğla’da başlayan sıkı yönetim miting günü ve daha sonrasında yapılan siyasi propaganda ile ayyuka ulaşmış neredeyse tüm kamu kuruluşları bizzat Vali tarafından baskı altına alınmıştır.

Muğla’ya atandığından beri icraatları, hareketleri ile AKP’nin valisi olduğunu resmen belli eden Orhan Tavlı miting görüntülerini Valiliğin sitesinden paylaştırarak bardağı taşırmıştır.

Ortaya çıkan tablo, Tek Adam Rejiminin devletin tarafsızlık niteliğinde yarattığı tahrifatın bir ispatıdır. Bu fiilin sorumluları hukuk devletinin aldığı yaranın müsebbipleridir.

Demokrasi’nin ve özgürlüklerin şehri Muğla’mızda bir valinin siyasi propaganda yapmasını kabul etmeyiz. Bu hukuksuzluktur, suçtur.

Oturduğunuz koltuk Muğla’ya olduğu gibi bütün şehirlerimize eşitlik ve tarafsızlıkla hizmet eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün valilerinin makamıdır.

Türkiye’nin onlarca yıllık Cumhuriyet ve demokrasi birikimini bu şekilde ayaklar altına almanızı kabul etmiyoruz.

Belli ki AKP valilikler eliyle siyaset yapılmasına ihtiyaç duyacak bir acz içindedir. Muğla Valisi Orhan Tavlıyı görevinden istifa edip, propagandasını yaptığı partide siyaset yapmaya çağırıyoruz.

İlk seçimde bu zihniyeti tarihin tozlu sayfalarına havale edip, hukuk devletini ayağa kaldıracağız.”

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık