Vatan Partisi Milas İlçe Başkanlığı: “Suriye ile işbirliği açısından elverişli koşullar oluşmuştur”

Vatan Partisi Milas İlçe Başkanlığı tarafından yapılan basın açıklamasında; Türk Silahlı Kuvvetleri’ne destek çağrısı yapılırken, “Suriye ile dostluk, Doğu Akdeniz ve Kıbrıs’taki güvenliğimiz ile Mavi Vatanımızı savunma görevlerimiz açısından da gereklidir” denildi.

Vatan Partisi Milas İlçe Başkanlığı:  “Suriye ile işbirliği açısından elverişli koşullar oluşmuştur”

Milas Atapark’ta Vatan Partisi İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Gülabi Demir tarafından Barış Pınarı Harekatı konusunda bir basın açıklaması yapıldı. Partililerin katılımıyla gerçekleştirilen basın açıklamasında; Türk Silahlı Kuvvetlerine destek verilmesi ve Suriye ile dostluk kurulup, işbirliği yapılması çağrısı vurgulandı.

Partililerin katılımıyla Atapark’ta gerçekleştirilen Basın Açıklaması sırasında “Kahrolsun Amerikan Emperyalizmi”, “Barış Pınarı PKK’yı boğacak”, “Titre Amerika Mehmetçik geliyor” sav sözleri hep bir ağızdan yinelendi.

Gülabi Demir tarafından okunan basın açıklaması şöyle:

“Türkiye’nin kararlılığı sonucu ABD Başkanı Trump, bölgeden çekileceklerini ilan etmiştir. PKK/PYD/YPG/SDG/DSG isimleriyle anılan bölücü terör örgütü panik içinde ağlamaya başlamış, ABD’ye kendilerini ‘sattığı’ için sitemde bulunmuşlardır… Başının üzerinde görevinden azledilme kılıcı sallanan Trump, Türkiye’yi küstahça hedef almıştır. Trump’ın ‘çizgiyi aşmak’ diyerek ifade ettiği şey, PKK’nın yok edilmesidir. Çünkü PKK’nın yok edilmesi, ABD’nin Batı Asya’daki bütün planlarının geri dönülemez biçimde iflas etmesi demektir. ABD’nin bölgedeki varlığı, PKK’nın varlığına bağımlıdır. Trump’ın tehditlerinin içi boştur…

Ülkemiz, kendisine yönelen PKK / PYD terörünü bertaraf etmek için kimseden izin almamıştır, bundan sonra da almayacaktır! Özellikle Suriye’deki varlığı tamamen yasadışı olan ABD, bu konuda Türkiye’ye şart koşacak pozisyonda hiç değildir. Türkiye Trump’a karşı en net cevabı ‘Barış Pınarı Harekatı’ ile vermiştir…”

“Mehmetçiğimizin kılıcı keskin olsun!”

Açıklamada; Barış Pınarı Harekatı’nın en az kayıpla, en düşük maliyetle, en hızlı sonuca ulaşması için Batı Asya’daki Suriye, Irak, İran, Azerbaycan ve Rusya ile işbirliği yapılarak yürütülmesi gerektiğinin altı çizilirken; halktan, evlerini, iş yerlerini bayraklarla donatıp, ‘Düğüne gidiyoruz’ diyen Kahraman Mehmetçik’e destek olunması çağrısında bulunuldu.

Türkiye’nin bu harekatının yalnız kendi güvenliği için değil, aynı zamanda Batı Asya’da güvenlik ve dünya barışı için olduğu belirtilen Açıklama’da şunlara da yer verildi:

“Suriye Devleti ‘nin 14 Eylül 2019 öncesi için bir Genel Af çıkarması yanında, Suriye Dışişleri Bakanı Valid Muallim’in Birleşmiş Milletler Genel Sekreterliği’ne yolladığı mektupta , SDG çatısı altında bulunan PKK, PYD ve YPG’yi ‘ABD ve İsrail güdümündeki terör örgütleri’ olarak nitelemesi ve bu örgütleri temizlemeye kararlı olduklarını bildirmesi, Suriye ile işbirliği açısından elverişli koşullar oluştuğunu göstermektedir. Suriye ile dostluk, Doğu Akdeniz ve Kıbrıs’taki güvenliğimiz ile Mavi Vatanımızı savunma görevlerimiz açısından gereklidir. Türkiye’mizin Suriye’nin egemenliği ve toprak bütünlüğü konusunda her zaman vurguladığı güvencelere gösterdiği bağlılık, bölge ve dünya ölçeğindeki ittifak birikimimizi güçlendirecek ve kesin zafere katkıda bulunacaktır. 1998 tarihli Adana Mutabakatı, Türkiye’ye bu olanağı tanımaktadır…”

Editör: Gülçin Erşen
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık