Vekil Özcan’dan gündeme dair değerlendirme…

Cumhuriyet Halk Partisi Muğla Milletvekili Suat Özcan, her hafta Salı günü ilçe örgütü binasında yapılan ‘Salı Toplantısı’na katılarak, başta İstanbul seçimleri olmak üzere genel siyasetle ilgili bir değerlendirme yaptı.

Vekil Özcan’dan gündeme dair değerlendirme…

CHP Milas İlçe Başkanı İlgin Göktepe’nin şehir dışında olması nedeniyle toplantının açılış konuşmasını yapan CHP Milas İlçe Sekreteri Anıl Zeybekoğlu, geçen hafta geride bıraktığımız Ramazan Bayramı dolayısıyla bir kez daha tüm Milas halkının, Türk ve Müslüman Âleminin bayramını kutlayarak söze başladı ve şöyle devam etti:

“Bildiğiniz gibi gündemimiz, kazanılan bir seçimin iptal edilmesiyle başlayan ve 23 Haziran’da yeniden yapılacak olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleridir. Bu süreçte hepimiz yürütülen seçim çalışmalarını takip ediyor, açıkçası nasıl bir seçim yaşayacağımızı merak ediyoruz ancak emin olduğumuz bir konu var ki o da, seçilen bir Belediye Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu, 23 Haziran’da yeniden seçilerek, hak ve adaletin bir kez daha yerine geldiğini gösterecek.

Elbette 23 Haziran’da yapılacak seçimler için ilçe ve il örgütü olarak bizler de boş durmuyoruz. Örneğin o gün seçimleri takip etmesi için ilçemizden 10 Avukat arkadaşımız İstanbul’da olacak. Yüzlerce partilimiz ‘müşahit’ olarak sandıkların olduğu yerlerde olacaklar. Böylece hem oy kullanma sırasında, hem de sayım sırasında yaşanacak bir olumsuzluğa izin vermeyecekler.

İlçe ve il örgütü olarak, İstanbul’da oy kullanacak olan hemşehrilerimizden ekonomik sıkıntısı olan varsa bizler bu yükü karşılayarak onların oylarını kullanmalarını da sağlayacağız. Eminiz ki her şey daha güzel olacak…”

İlçe Sekreteri Zeybekoğlu’nun ardından söz alan CHP Muğla Milletvekili Suat Özcan ise 23 Haziran’da yenilenecek olan İstanbul seçimleri öncesinde yapılan çalışmaları kısmen anlatarak, genel merkez tarafından görevlendirildikleri üç ilçedeki çalışmalardan örnekler verdi.

Milletvekili Özcan; “Yüksek Seçim Kurulu Kararı ile İstanbul seçimlerinin iptal edilmesi bugüne kadar pek karşılaşmadığımız bir durumu ortaya çıkardı. Yüksek Seçim Kurulu aldığı iptal kararını adeta inkâr ediyor. Yani ‘Aldığım karar yanlıştır’ diyor. Çünkü daha önce seçimin iptal kararını, sandık kurullarının yasal zemine uygun olmadığını, İlçe seçim müdürleri ve ilçe seçim hâkimlerinin kusurlu olduklarını söylediler. Kendilerini haklı çıkarmak için de 13 hâkimin görev yerini değiştirdiler.  Seçim öncesi görev yeri değiştirilen o hâkimleri halkın gözünde ne hale getirdiklerini bir düşünün… Çünkü aldıkları seçim kararının geçerli bir nedeni, mazereti yok ama sonuçta 23 Haziran’da seçim yapılacak.

Genel merkezimiz, Millet İttifakı Adayı Sayın İmamoğlu ve ekibi tarafından hazırlanan bir seçim kampanyası programı, harfiyen uygulanıyor. Biz bu çalışmaları mümkün olduğunca gizli yürüterek, hem çalışmayı hem de görüştüğümüz İstanbullu seçmeni ifşa etmiyoruz. Dolayısıyla basın yoluyla da bu çalışmaları halkımızla paylaşmıyoruz ancak herkes şundan emin olsun ki; gerek genel merkezimiz, gerek milletvekillerimiz ve gerekse il ve ilçe örgütlerimiz tüm olanaklarıyla bu çalışmaları yürütüyorlar.

Herkes özellikle Cumhur İttifakı’na oy vermiş insanlara gidiyor, hemşehri derneklerine gidiyor ve çok planlı bir çalışmayı yürütüyor. Bu aşamada şunu gördük; insanlar son iki yıla kadar AKP’ye oy vermişler, hatta bazıları 31 Mart’ta da oy vermiş ancak bu defa vermeyeceğini söylüyor. Sonuç olarak bizim, Milas’tan, Bodrum’dan, Muğla’dan yapacağımız şeyler var. İstanbul’da tanıdığımız, özellikle CHP dışında başka bir partiye oy vermiş olanlarla konuşmak ve onları ikna etmek. Çünkü konuştuğumuz her insan önce ekonomiden söz ediyor. İnsanlar genel iktidarın ve İstanbul yöneticilerin israflarından bıkmış, onların yandaşlarını kayırmalarından bıkmış durumdalar ve tepki gösteriyorlar. Artık seçim zamanlarında dağıtılan erzak ya da belli bir miktar paranın kararlarını değiştirmeyeceğini söylüyorlar. Biz de Cumhuriyet Halk Partililer olarak bu süreçte mutlaka her insana el uzatmalıyız, uzattığımız elin de önemini kavramalıyız. Ancak o zaman bize iktidar yolu açılabilir.

Sonuç olarak İstanbul’u yeniden kazanacağımızdan kesinlikle eminim. Buna inanıyorum ve biliyorum ki her şey çok güzel olacak” dedi.

Partiye yeni katılan bir kişiye de rozetini, Muğla Milletvekili Suat Özcan taktı.

 

Editör: Adem KANKAYNAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık