Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Vergi Artışları Toggun Planlarını Etkilemeyecek

Vergi Artışları Toggun Planlarını Etkilemeyecek

KOCAELİ (İGFA) - Kocaeli Sanayi Odası, Mart ayı meclis toplantısı yapıldı. KSO Meclis Başkanı Hasan Tahsin Tuğrul başkanlığında  çevrimiçi yapılan toplantıya,  Türkiye’nin Otomobil Girişim Grubu San.ve Tic.A.Ş.(TOGG) CEO’su Mehmet Gürcan Karakaş konuk konuşmacı olarak katıldı.

TOGG CEO'su M. Gürcan Karakaş, bir otomobilden fazlasını hayata geçirmek üzere çıktıkları yolda planlanan takvime uygun geliştirmeler yaptıklarını anlatarak, mühendislik ve üretim süreçlerinin devam ettiğini söyledi. Sanayi sektörü için özellikle de otomotiv sanayi açısından Kocaeli ve çevresinin değerli bir noktada olduğunu düşündüklerini belirten Karakaş, "Gerçekleştirdiğimiz araştırmalarda dünya çapında başarılı şirketlerin üretim ve geliştirme yaparken cazibe merkezlerine yakın olması büyük önem taşıyor. Nitelikli personele ve işbirliği kurulabilecek nitelikli şirketlere yakın olmak çok önemli. Bu kapsamda biz de Bursa, Kocaeli ve İstanbul üçgeninde bir pozisyonda yer alıyoruz. Yüzde 75’ini Türkiye’den seçtiğimiz tedarikçilerimizin yüzde 26’lık kısmı Kocaeli bölgesinde faaliyet gösteriyor" dedi.

"İKİ FİL BİRLEŞSE DE BİR CEYLAN ETMİYOR"

Otomotiv sektöründe yönelik oyunun tüm kuralları değiştiğini ifadeden CEO Karakaş, "Çünkü müşterinin beklentileri değişiyor. Teknolojinin hızlı gelişimi otomotiv sektöründe yepyeni bir fırsatlar evreni ortaya çıkarıyor. Yine dijitalleşmenin gelişmesine paralel ortaya çıkan akıllı cihazlar talebi, insanların bu konfora uyum sağlamasına yol açtı. 2032-2033 yılları sektör için dönüm noktası olacak. İçten yanmalı araçların payı yüzde 50’lerin altına kadar düşecek. Yeni dünyaya adapte olmak için çok büyük otomotiv şirket birleşmeleri görüyoruz, bir sinerji yaratmaya çalışıyorlar. Ancak iki fili birleştirince bir ceylan etmiyor. Bu yeni rekabet ortamında parası çok olan, eski ve meşhur olan değil; yaratıcı olanlar, işbirliğine açık olanlar, girişimci olanlar kar havuzundan daha fazla pay alacak ve başarılı olacak" diye konuştu.

VERGİ ARTIŞI 15 YILLIK PLANLARIMIZI ETKİLEMEYECEK

Elektrikli araçlara gelen vergi artışı üzerine gelen bir soru üzerine de Karakaş, elektrikli araç dönüşümünde hızlı olanların  söz sahibi olacak ülkeler arasında yer alacağını ifade ederek, "Bu sebepten elektrikli araçlar dünyanın her yerinde pozitif ayrımcılık da gerektirir. Vergi düzeninde ortaya çıkan dönemsel değişiklikler ya da güncel tartışmalar doğuştan elektrikli araçlar üretmek üzere 15 yıllık bir plan çerçevesinde yola çıkmış olan TOGG’un planlarını da etkilemeyecektir” dedi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 1

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis