Veteriner Hekimler, Mastitis ve tedavi yöntemleri hakkında bilgilendirildi …

ÖNDER Haber / Oktay ÇAYIRLI -

Veteriner Hekimler, Mastitis ve tedavi yöntemleri hakkında bilgilendirildi …

Alman ilaç devi Boehringer Ingelheim tarafından; Milas, Yatağan ve Menteşe ilçelerinde görev yapan Veteriner Hekimlere yönelik tanıtım ve bilgilendirme toplantısı düzenlendi…

Dünyanın en büyük 20 ilaç şirketinden biri olan Boehringer Ingelheim tarafından önceki gün akşam Milashan Otel’de Milas, Yatağan ve Menteşe ilçelerinde görev yapan Veteriner Hekimlere yönelik bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Boehringer Ingelheim Türkiye Pazarlama Müdürü Veteriner Hekim Ümit Cem Aksoy, şirketin tanıtımını yaparak, “Boehringer Ingelheim, dünyanın 20 lider ilaç şirketi arasındadır. Genel merkezi Ingelheim. Almanya’da bulunan Boehringer Ingelheim, şu anda dünya çapında toplamda yaklaşık 50 bin çalışanıyla faaliyetlerini sürdürmekte. 1885 yılında kurulan bu aile şirketinin faaliyetlerinde odak noktası, hem beşeri tıp hem de veterinerlik için yüksek terapötik değere sahip yeni ilaçlar araştırmak, geliştirmek, üretmek ve pazarlamak” dedi.

Ümit Cem Aksoy, global veteriner sahada uzun yıllardır kullanılan birçok ürünün sahibi olan Boehringer Ingelheim firması tarafından ineklerde görülen ve halk arasında meme iltihabı olarak bilinen mastitis ve tedavi yöntemleriyle ilgili bilgi aktarmak üzere toplantının düzenlendiğini belirttikten sonra konuyla ilgili sunum yapmak üzere sözü, Boehringer Ingelheim Türkiye Teknik Müdürü Veteriner Hekim Mahmut İnsel’e bıraktı.

Sahadan edindiği tecrübe ile mastitis hastalığıyla ilgili şu anda yapılan mücadele yöntemleri hakkında bilgiler vereceğini belirterek konuşmasına başlayan İnsel, süt üreticilerinin zor günler yaşadığına dikkat çekerek, girdi fiyatlarının sürekli arttığını, fakat çiftçinin gelirinin aynı kaldığını söyledi.

İneklerin meme hastalıkları etkenlerinin farklı olsa da genel olarak meme dokusunun hastalık etkenlerine maruz kalması ile memede meydana gelen kimyasal değişimler sonucu şekillenen genel hastalık tablosuna tıp dilinde mastitis denildiğini belirten İnsel; mastitisin, meme dokusunun yaralanmaları veya hastalık oluşturabilen mikroorganizmaların memeye yerleşmesi sonucu meydana gelen bir rahatsızlık olduğunu belirtti ve mastitis türleri, etkenleri ve tedavi şekli hakkında bilgiler aktardıktan sonra, Boehringer Ingelheım tarafından bu hastalık için üretilen yeni molekül hakkında bilgileri veteriner hekimlerle paylaştı.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık