‘Vicdansızlık!’

Oktay ÇAYIRLI -

‘Vicdansızlık!’

İlçemizde yine, sokak kedi ve köpekleri, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce öldürüldü …  Bahçelievler semtinde ikamet eden yurttaşlar, iki günden beri mahallelerindeki kedi ve köpeklerin zehirlenerek öldürüldüğünü, bu sürede yaklaşık 16 kedi ve köpeğin telef olduğunu belirterek tepki gösterdiler.

Mahalle sakinlerinden Gürsoy Doğan, önceki gün akşam saatlerinde evine geldiğinde, komşularının sesleri üzerine dışarı çıktığını, bazı sokak hayvanlarının öldüğünü öğrenmesi üzerine de çevrede araştırma yaptığını belirterek, “Sokaklarda ve boş arazilerde, aralarında yavru köpeklerin de olduğu yaklaşık 10 köpeğin öldüğnü gördüm. Sahipli köpekler de zehirlenen köpekler arasında. Zehirlenen ve hayatta kalmaya çalışan bazı köpekler ise bizi görünce kaçtı. Büyük ihtimalle daha sonra onlar da ölmüştür. Bu yapılan vicdansızlıktır, insanlığa sığmaz” dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu sokaklarda çocuklarımız oyun oynuyor. Belki de bunu yapan kişi ya da kişilerin de çocuğu veya torunu bu sokaklarda oyun oynuyordur. Atılan zehir, oyun oynayan çocukları da canından edebilir. Hem hayvan, hem de insan sağlığını tehdit eden ve çevreye zarar veren bu hareketi normal bir insan yapamaz” dedi.

5 yıldan beri baktığı Golden cinsi Reis adlı köpeği zehirlenen 65 yaşındaki Adem Özer adlı yurttaş ise, “Mahallemizde iki günden beri köpek ölümleri oluyordu. Hatta bazı mahalleliler köpeği sakın salma diye de uyardı. Biz içerdeyken köpeğimiz bir ara bahçeden dışarı çıkmış. Bugün akşam saatlerinde evin yakınlarında yerde yatarken buldum. Zehirlendiğini anladım ve hemen süt ve yağ içirdim. Daha sonra ise Veterinere götürdüm. Serum ve ilaçlar verildi fakat kurtaramadık” dedi.

Yaşanan olay karşısında tedirgin olan mahalle sakinleri, olayı gerçekleştiren kişi veya kişilerin bulunması için yetkililerden yardım istedi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık