Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Yangın devam ediyor, durum artık çok ciddi

* Orman yangını Gözde sitesini sardı, Hanay’a doğru yürüyor.. * Gazetemiz baskıya hazırlanırken, Ören-Çökertme yolu Geren bölgesinde Muhammet Tokat ile CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ve Milletvekili Suat Özcan’ın, yangının yola inmesi nedeniyle, mahsur kaldıkları bilgisi geldi..

Yangın devam ediyor, durum artık çok ciddi
  • 04 August 2021, Wednesday 9:45

Milas Belediye Başkanı yangın bölgesinden dakika dakika son dakika bilgilerini paylaşmaya devam ediyor. Sürecin başından itibaren yangın sahasında bulunan ve gece gündüz demeden yangın bölgesinden ayrılmayan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokatsosyal medya hesabından yaptığı canlı yayınlarla, Milas İlçesi Beyciler Mahallesinde başlayarak geniş bir alana yayılan yangınla ilgili bilgileri paylaşmaya devam ediyor. Gece de canlı yayınlarla bilgi vermeye devam eden Başkan Tokat; “Çökertme ile Türkevleri arasındaki Geren mevkii olarak bilinen siteler bölgesindeyiz. Maalesef hava müdahalesi yapılamadığı için yangın siteleri tehdit eder hale geldi. Yangının olduğu yer ile siteler arasında iş makineleri ile kalın bir hat oluşturmaya çalışıyoruz. Arazözler, ikmal araçları hepsi şu an burada konuşlandırıldı. Burası kritik bir nokta. Eğer biz burada bu yangını siteleri koruyacak şekilde kurtaramazsak, bu rüzgarın etkisiyle hem Akçakaya tarafına hem de Türkevleri tarafına yangın geçebilir. Yangının gidiş yönüne göre bu yangını önleyemezsek işte o zaman termik santral ile yüz yüze kalacağız demektir. Durum artık çok ciddi” dedi.

Son bilgi ise Belediye Basın Bürosu’ndan geldi. Dün akşam saat 16:00 sularında, yangın söndürme çalışmalarını takip etmekte olan CHP Grup Başkanvekili Engil Altay, Milletvekili Suat Özcan ve Beleldiye Başkanı Muhammet Tokat, Geren bölgesinde, Gözdekent sitesindeki yangının yolu aşarak kapatması nedeniyle, yolun öbür tarafında, mahsur kaldılar. Yangın yolu aştığı için Ören tarafına geçemedikleri bilgisi geldi. Gazetemiz baskıya giderken, son durum buydu. Yangın, Gözdekent’I geçerek Hanay Sitesi’ne doğru devam ediyordu..

YANGIN SİTELELERE ULAŞTI

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat dün gece saat 04.53’de sosyal medyadan şu bilgiyi paylaştı:

“O kritik noktada (Geren bölgesi) bekliyoruz. Her türlü tertibatı aldık. Rüzgar durduğu için ateş ilerlemiyor. Biz sabırla üzerimize gelmesini bekliyoruz. Su atış menzilimize girdiğinde hücuma başlayacağız. Bu boğazda yangını boğmak zorundayız. Umarım sabaha iyi haberler veririz.”

Sabahın ilk saatlerinde ise Başkan Tokat fotoğraf karesi ile birlikte şu paylaşımı yaptı: “Çok üzgünüm çok… Bu sabah size müjde vermeyi umduğum, bitti denen yangının geldiği hale bakın… Yazıklar olsun…”

Sabah itibariyle, başkanın belirttiği ekiplerin konuşlandığı alanda yangın durdurulamadı. Yangın, Gözdekent Kooperatifine doğru, yukarıdan aşağı doğru ilerlerken görüntüler paylaşıldı. Hemen bu tarafta da Hanay Yapı Kooperatifi var ve yangın oraya doğru ilerliyor. Peşinden Türkevleri Mahallesi ve tabii Kemerköy Termik Santrali var.

Felseğen Köyü de ateş içinde..

Önceki gece yangın, Çökertmeden yukarı doğru Fesleğen yaylasına doğru tırmanmıştı. Fesleğen Mahallesindeki yerleşimler de yangının tehtidi altındaydı. Orman ekipleri, yanmaya başlayan Fesleğen yaylasındaki asırlık ağaçların ön tarafındaki ağaçları şerit halinde keserek, ormanın yerleşime doğru ve ormanın diğer bölümlerine sıçramasını engellemeye çalışıyor.

Ve yangın, maalesef devam ediyor..

 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis