Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

​​​​​​​Yangın söndürme tüpü bulundurmayana 1243 TL para cezası

Muğla ve tüm ilçelerinde konaklama yapacak sabit ve gezginci tüm arıcılara oluşabilecek orman yangınlarına tedbir amaçlı yangın söndürme tüpü bulundurma zorunluluğu getirildi.

​​​​​​​Yangın söndürme tüpü bulundurmayana 1243 TL para cezası

Muğla Valiliği ile Muğla İl Tarım Orman Müdürlüğü işbirliği ile Muğla’da konaklama yapacak sabit ve gezginci tüm arıcılara yönelik bir karar alındı. Karara göre; orman yangınlarına tedbir amaçlı yangın tüpü bulundurma zorunluluğu getirildi. Aksi durumun tespiti halinde Kabahatler Kanununun 32. maddesine göre 1243 TL tutarında para cezası uygulanacak.   

2016 Yılı Orman Yangınlarıyla Mücadele Komisyonu, 2016 yılında yangın öncesi alınacak tedbirler kapsamında arıcılara her 100 kovan için 20 kilogramlık yangın söndürme tüpü ve en az 200 litrelik su deposu bulundurma zorunluluğu getirmişti.

Komisyon ayrıca, arı kovanlarının bakımında kullanılan tütsülerin söndürülmesi için de en az 50 litrelik su deposu bulundurmayı ve tütsülerin burada söndürülmesini kararlaştırılmıştı.

Muğla İl Tarım Müdürlüğü yetkilileri bu konu hakkında; 2016 yılında böyle bir kararın aldığı ancak kendilerinin Muğla Valiliği’ne başvuru yaparak Muğla’yı kapsayacak şekilde yeni bir karar alındığını söylediler.

 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis