Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

YANGIN TARTIŞMASI TBMM’DE DEVAM ETTİ “Birileri yakıyor, birileri söndürmüyor, birileri de satıyor..”

CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, TBMM Genel Kurulu’nda gündem dışı söz alarak Marmaris’teki orman yangınıyla ilgili konuştu. CHP’li Alban’ın ardından, konuyla ilgili AKP’li Mehmet Yavuz Demir söz aldı.

YANGIN TARTIŞMASI TBMM’DE DEVAM ETTİ  “Birileri yakıyor, birileri söndürmüyor, birileri de satıyor..”

CHP’li Alban konuşmasında, “Üç noktada çıkan yangına anında müdahale edilememiş ve o yangın çok büyük tahribat vererek çok büyük alanları yakmıştır. İlk gün yapılan açıklamalarda 14 uçak, 25 helikopterle yangına müdahale ettiklerini söylediler. Bu 25 helikopter, 14 uçak neredeydi? Olmayan uçağı, helikopteri varmış gibi anlatmak, kamuoyunu yanıltmak doğru bir şey değildir” dedi.

Marmaris Bördübet Koyu’nda çıkan ve günler sonra ancak söndürülebilen orman yangınının tartışması sürüyor. Konuyu TBMM gündemine taşıyan CHP’li Alban, Genel Kurul’da yangının çıkış süreci ve devamında gelişen olaylar hakkında milletvekillerine bilgi verdi.

“POLEMİK DEĞİL İŞ YAPILSIN İSTİYORUZ”

“Her ne sebeple çıkarsa çıksın yangına ilk anda etkili şekilde müdahale edilmediği sürece, yangının yayıldığını” ifade eden Alban, özellikle gece görüşlü söndürme uçaklarının olmamasını eleştirdi. Alban, geçen sene 70 bin hektarlık orman alanının yandığını hatırlatarak “Geçen yıldan yaşanan acılardan, kayıplardan hiçbir ders çıkarılmadı. Biz artık polemik istemiyoruz. Yangına acil ve etkili müdahale istiyoruz. Burada çıkıp sayısal verilere girip farklı alanlara çekmeye kimsenin hakkı yok. Artık ormanlar yanmasın, ormanlardaki canlılar yanmasın, ağaçlar yanmasın, doğa yok edilmesin, ormanlar emniyet şeritleriyle koruma altına alınsın, yollar açılsın istiyoruz” diye konuştu.

“ORMANLARI BİRİLERİ YAKIYOR, BİRİLERİ SÖNDÜRMÜYOR, BİRİLERİ DE SATIYOR”

CHP’li Alban konuşmasını şöyle sürdürdü:

“İlk gün yapılan açıklamalarda 14 uçak, 25 helikopterle yangına müdahale ettiklerini söylediler. Ya, biz sayı saymayı biliyoruz, yangının yerindeyiz, bütün havaya bakıyoruz; bu 25 helikopter neredeydi, 14 uçak neredeydi? Bu yangına nasıl müdahale edildi de üçüncü gün sonunda ancak kontrol altına alınabildi? İkinci gün tekrar yeni bir açıklama ‘12 uçak, 45 helikopterle müdahale ediyoruz.’ Güzel, nerede bunlar? Yok ama olmayan uçağı, helikopteri varmış gibi anlatmak, kamuoyundan gerçekleri saklamak, kamuoyunu yanıltmak doğru bir şey değildir.

Ben bir açıklama yapmıştım, bu açıklama çok önemliydi arkadaşlar: Ormanları birileri yakıyor, birileri söndürmüyor, birileri de satıyor; geçen yılki yangında, bu yanan ormanların ağaçlarını yani tomruklarını kendi yandaş firmalarına metreküpünü 155 liradan ihale ettiler, ihaleyi alan firma Avrupa’ya 730 Euro’dan sattı.”

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık