Yargı MUÇEV’e “dur” dedi 

Kararı “yargıda hala umut var, adaleti yerine getiren savcılar ve hakimler var” diyerek değerlendiren CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, “MUÇEV bir limited şirkettir. AKP iktidarı bu şirket eliyle Muğla’nın kıyılarını yandaşlarına peşkeş çekmiştir. Adım adım Muğlamızın kıyılarını bu şirketten temizleyeceğiz” diye konuştu.  

Yargı MUÇEV’e “dur” dedi 
  • 24 February 2022, Thursday 13:33

“MUÇEV’i yıllardır anlatıyoruz. Bu şirketin kamu kurumu olmadığını, yönetiminin ve yapısının kamuoyundan gizlendiğini hep gündeme taşıdık” diyen CHP milletvekili Mürsel Alban, kararın Muğla için sevindirici olduğunu belirtti.  

İHALESİZ KİRALAMA YAPILAMAYACAK 

Kıyılardaki işletmelerin kiralanmasına karşı açılan davalarda, bakanlığın pazarlık usulüyle yaptığı ihalelerin dayanağı olan yönetmeliğin ilgili maddesinin yürütmesinin durdurulmasına karar verilmesiyle artık MUÇEV’e ihalesiz kiralama yapılamayacağını kaydeden Alban, Danıştay kararının MUÇEV’e ait bütün işletmelerin sözleşmesinin iptali için yasal bir dayanak oluşturduğuna dikkat çekti.  

Datça’nın kıyılarının kullanım hakkı, pazarlık usulü gerçekleştirilen ihale ile 29 Haziran 2017 tarihinde 3 yıllığına MUÇEV’e kiraya verilmişti. Datça Belediyesi, 15 Mayıs 2020 tarihinde Muğla Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne yaptığı başvuruda söz konusu kıyı alanlarını halkın serbestçe kullanımına açmak ve duş, soyunma kabini, tuvalet gibi gereksinimlerini karşılayacak geçici yapıların hizmete sunulması amacıyla belediyeye tahsisini, tahsis edilmeyecekse de ilçe sınırlarındaki sahiller için yapılacak ihalelerin tümünün içerik, gün, yer ve saatinin bir ay önceden Datça Belediyesi’ne duyurulmasını talep etmişti. Belediye bu başvurusunun reddedilmesi üzerine, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na karşı dava açılmıştı. Danıştay, Datça Belediyesi’nin başvurusunun reddedilmesini hukuka uygun görmedi ve yürütmenin durdurulmasına karar verdi.  

KIYI İŞLETMELERİ YEREL YÖNETİMLERE BIRAKILMALIDIR 

Muğla başta olmak üzere Antalya ve Edirne kıyılarında işletmeleri bulunan MUÇEV’i TBMM’de birçok kez dile getiren CHP’li Alban, “AKP bir kamu vakfı gibi göstermeye çalıştığı şirket eliyle adeta paralel bir belediye örgütlenmesi kurmuştu. Şimdi yargı kararı buna dur dedi. MUÇEV’in kıyılardaki bütün işletme ruhsatları iptal edilip, bu işletmeler belediyelere devredilmelidir” dedi.  

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık