‘Yarıyıl Tatili’ başladı

Oktay ÇAYIRLI -

‘Yarıyıl Tatili’ başladı

2016 – 2017 eğitim öğretim yılının birinci dönemi dün sona erdi … İlçemizde bulunan 21 bin 412 öğrenci bir yandan karne heyecanı öte yandan tatil sevinci yaşadı …

2016 – 2017 eğitim öğretim yılının birinci döneminin sona ermesi nedeniyle dün Milas Koru Yüksel Çağlar İlk-Ortaokulu’nda karne töreni düzenlendi. Törene Milas Kaymakamı Eren Arslan, Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, Şube Müdürü Coşkun Demir, Milas Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Tunahan Bayram, Milas Tapu Müdürü Yaşar Yılmaz ile AKP Milas İlçe Başkanı Levent Akyer ve öğrenci velileri katıldılar.

Milas Koru Yüksel Çağlar Ortaokul Müdürü Yasemin Erdoğan’ın konuşmasıyla başlayan törende daha sonra Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal ve Milas Kaymakamı Eren Arslan birer konuşma yaptılar.

Yapılan konuşmaların ardından tören, protokol tarafından öğrencilere karneleri ve karne hediyelerinin verilmesiyle sona erdi.

 

Okula dönüş

6 Şubat’ta …

Yarıyıl tatili, 23 Ocak - 3 Şubat 2017 tarihleri arasında yapılacak. İkinci dönem, 6 Şubat 2017 Pazartesi günü başlayacak ve 9 Haziran 2017 Cuma günü sona erecek.

 

Mesajlar…

Milas Kaymakamı Eren Arslan ve Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, 2016 – 2017 eğitim öğretim yılının birinci döneminin sona ermesi nedeniyle birer mesaj yayınladılar …

 

Milas Kaymakamı

Eren Arslan

Eğitim, geçmişimizi bugüne bağlayan bir köprü olmasının yanısıra geleceğin temellerini atan bilimsel, sosyal ve kültürel gelişimin lokomotifi konumundadır. Bizler iyi biliyoruz ki ekonomide, sağlıkta teknolojide ilerlemenin temelinde eğitim vardır. Bundan dolayı iyi eğitim almış, özgüveni tam, donanımlı gençler yetiştirmeliyiz. Ülkesine, bayrağına bağlı, ahlaklı, erdemli, yeniliğe açık, çağa ayak uydurabilen, bilimin imkanlarını sonuna kadar kullanan nesiller yetiştikçe dünyada söz sahibi olan devletlerden biri olacağız.

Geleceğimizin umudu ve ülkemizin istikbali olan öğrencilerimiz, bugün üstün gayret ve özverili çalışmalarını tamamlayarak karnelerini aldılar. Öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz, yoğun ve yorucu geçen bu dönemin sonunda yarıyıl tatiline girdiler. Öğrencilerimiz, yarıyıl tatilinde yapacakları iç muhasebeyle birinci dönemi değerlendirme şansı bulacaklardır. Bu vesileyle öğrencilerimizin ikinci döneme daha dinamik başlayacağına ve gelecekteki hedefleri için daha azimli ve kararlı olacaklarına inanıyorum.

Çocuklarımızın okul başarılarında en az öğretmenler kadar anne-babaların da rolü bulunmaktadır. Bugün öğrencilerimize verilen karneler aynı zamanda anne-babaların da çocuklarıyla ne kadar ilgilendiklerinin göstergesidir. Bu yüzden çocukların özgüvenini zedeleyecek tutumlardan özenle kaçınmanızı, yapıcı, onarıcı, destek ve teşvik edici bir yaklaşım benimsemenizi, sonuç alıcı olması bakımından çok önemli görüyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta öğrencilerimiz olmak üzere, öğretmenlerimizin ve velilerimizin göstermiş oldukları üstün gayret ve çalışmaların semeresinin alındığı karne gününde hepinizi içtenlikle kutluyor, huzurlu bir tatil geçirmenizi temenni ediyorum.

 

Milas İlçe Milli Eğitim

Müdürü İsa Bal

Sevgili öğrenciler, kıymetli velilerimiz ve öğretmenlerimiz, başta öğrenci, öğretmen ve yöneticilerimiz olmak üzere tüm eğitim çalışanlarımız ile velilerimizin özverili çalışmaları sonucu geçirilen 2016 - 2017 eğitim öğretim yılının birinci dönemini tamamlamış bulunmaktayız. Yarınlarımız için gösterdiğiniz bu özverili çalışmalarınızdan dolayı hepinizi tebrik ediyor; sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.

Değerli öğretmenlerimiz, ülkemizin zor zamanlar geçirdiği dönemlerde evlatlarımızın olumsuz etkilenmemesi sizler sayesinde gerçekleşmiştir. Onlar için en iyi imkanları ve fedakarlıkları sunmak bizim görevimizdir. Eğitimin bir süreç meselesi olduğunu en iyi bilenler sizlersiniz. Yaşadığımız tecrübeler ve deneyimler ışığında her bir çocuğumuzun ne kadar kıymetli olduğunu çok iyi biliyoruz. Her bir öğrencimizi yetiştirirken; çağdaşlaşmanın, millet bilincinin, vatan sevgisinin, birlik beraberliğin, özgürlüğün ve bağımsızlığın önemine değindiğinizi biliyor, onlara şahsiyet kazanmalarında verdiğiniz emeği, gösterdiğiniz çabayı takdir ediyorum. Öğrencilerinizin bilgi ile donanmış, sosyal başarısı yüksek, kendini ifade edebilen, sosyal faaliyetlerde etkin rol alabilen, hayatın her alanında başarılı bireyler olarak yetişmesinde büyük katkınız olduğu için sizlere şükranlarımı sunuyorum. Yorucu ama en az onun kadar mutluluk veren bir mesleği icra ediyorsunuz, bir dönem boyunca yoğun bir şekilde emek verdiniz. Bu tatil dönemini en iyi şekilde değerlendirip sınavlarla kurslarla yoğun geçecek olan ikinci döneme aynı iştiyakla azimle başlayacağınıza yürekten inanıyorum.

Değerli Velilerimiz, unutmayalım ki çocuklarımıza verilen karneler, aynı zamanda anne baba olarak bizlerin çocuklarımızla ne derece ilgilendiğimizi gösteren bir aynadır. Notları, performansları istediğiniz düzeyde olmayabilir. İkinci dönem okulla, öğretmenlerimizle daha yoğun bir iletişim kurar, öğrencilerimizin gelişimlerini yakından takip edersek başarıyı elbirliğiyle yakalayacağımıza yürekten inanıyorum. Sabırla, umudumuzu kaybetmeden, çocuklarımızın özgüvenini zedelemeden, doğru hamlelerle aksaklıkların giderileceğine inanalım. Ayrıca çocuklarımızın başarısını, yalnızca akademik başarı olarak görmek bizi yanlışa düşürecektir. Çocuklarımızın sosyal, zihinsel, duygusal ve fiziksel potansiyellerinin karnelere sığmayacak kadar zenginliğe sahip olduğunu unutmamalıyız. Bir çocuğumuzu, bir öğrencimizi değerlendirirken geleceği inşa ettiğimizi asla unutmamamız gerekiyor. Cesareti kırılmış, özgüveni zedelenmiş bir çocuğun hayatı boyunca hatırlayacağı olumsuz etkiler, telafisi her zaman mümkün olan karne notlarından daha önemlidir. Asıl işimizin vatanını seven, örf ve adetlerine saygı duyan, iyi vatandaşlar kazandırmak olduğunu unutmamak gerekir.

Sevgili Öğrenciler, Sabırsızlıkla beklediğiniz karnelerinizi alıyorsunuz. Elinizden geleni yaptınız ve bir dönem boyunca büyük gayret sarf ettiniz. Herbirinizi gayretinizden ve başarılarınızdan dolayı içtenlikle kutluyorum. Derslerden yüksek ya da düşük not almış olabilirsiniz. Sonuç ne olursa olsun, hayata dair umudunuzu, cesaretinizi; başarıya olan inancınızı, başarabileceğinize dair güveninizi hiç yitirmeyin. Çünkü kendi zaferinize ulaştıracak olan güç burada gizlidir. Düşünen, sorgulayan, üreten; boyunduruk altında kalmadan düşündüklerini özgürce dile getiren, farklılıklarımızı zenginlik kabul eden, tarihine, kültürüne, kadim medeniyetine yabancı olmayan, bilakis değerlerimizi yüceltecek, milli bir duruşu olan bir neslin temsilcilerisiniz. Sizler; yarınımız, umudumuz ve ülkemizin aydınlık geleceğisiniz. Sizler de bunun bilincinde olup milli ve manevi değerlerimiz ekseninde çalışan, üreten ve sorgulayan bireyler olma yolunda durmadan çalışmalısınız. Bu yolda bizler, öğretmenleriniz ve aileniz her zaman yanınızda olacağız.

Bu duygu ve hissiyat içinde yarıyıl tatilinin hayırlı olmasını temenni ediyorum. Tatil döneminde dinlenmenin yanısıra sanat, spor ve kültürel etkinliklere de zaman ayırmanız dileğiyle tüm öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve velilerimize sağlıklı huzurlu, mutlu bir tatil diliyorum.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık