Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

YAZ AYLARINDA ÇOCUĞUNUZU SPORA YÖNLENDİRİN

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman, okulların kapanması ile birlikte üç aylık tatil boyunca çocuk ve gençlerin  boş zamanlarını spor ile değerlendirmeleri gerektiğini söyledi.

YAZ AYLARINDA ÇOCUĞUNUZU SPORA YÖNLENDİRİN

Yaz tatilinin çocuklarımızla etkili zaman geçirmek için çok önemli bir zaman dilimi olduğunu belirten İlman; “Bu dönemde çocuklarımızla mümkün olduğu kadar çok farklı etkinliklerde bir arada olarak, onlara hem rol model olmak, hem de onların gerçek ilgi, istek ve ihtiyaçlarını daha açık görebilmek için inanılmaz bir dönem. Son yıllarda ülkemizde hızla artan Gençlik ve Spor Bakanlığımızca her ilde organize edilen İl Spor Merkezleri, yaz dönemi için  çocuklar ve aileleri için iyi bir fırsat haline geldi.  Yaz spor okullarının çocuklara sosyal, kültürel, fizyolojik ve psikolojik olarak etkileri  çok büyük. Tatile çıkan öğrencilerin boş zamanlarını daha iyi ve spor yaparak değerlendirmeleri, sağlıklı gelişmeleri ve spor yapma alışkanlığı kazanarak sporu bir yaşam biçimi haline getirmeleri açısından son derece önemlidir. Her ne kadar yaz tatilleri çocuklarımız için bir dinlenme, rahatlama  süreci olsa da, bu çok sınırsız bir rahatlık olmamalı. Bu dönem, çocuklarımızın farklı sosyal çevrelere dahil olarak sosyal becerilerini geliştirebilecekleri, farklı spor branşlarına dahil olarak geçirebilecekleri önemli bir süreç olarak görülmeli. Bu anlamda karşımıza çıkan farklı spor branşları, gözardı edilmemesi ve dikkatle seçim yapılması gereken etkinlikler. Avrupa Birliği ülkelerinden Amerika’ya ve Uzak Doğu ülkelerine kadar birçok ülkede yaz spor okulları, eğitim programının devamı olarak düşünülüyor ve bu programlar bütüncül bir yaklaşımla ele alınıyor. Ülkemizde de İllerimizde her yaz açılan İl Spor Merkezleri bunun güzel bir örneği. Yaz spor okulları, çocuklarımız ve gençlerimiz  için sınav ve ödev sorumluluğundan uzak, tatilin rahatlığıyla birlikte formal sistem dışında bir ortamda; fiziksel aktivitelere katılma ve bu süreçte kendini bir bütün olarak daha iyi tanıma gibi önemli tecrübeleri beraberinde getiriyor. Yaz spor okulları, kendi öz düzenleme ve motivasyonları gelişme sürecinde olan çocuklarımıza yapılandırılmış bir ortam sunarak, onların sosyal yapı içerisinde konumlanma sürecini de destekler niteliktedir. Özellikle sorumluluk alma konusunda sıkıntı yaşayan çocuklarımızın grup halinde hareket edebilme, birlikte iş başarabilme, takım olma becerilerini geliştirmelerine yardımcı olmakta ve onların kendi ayaklarının üzerinde durabilen bireyler olarak yetişme sürecine katkı sağlamaktadır. Yaz okulları aynı zamanda çocuklarımızın eğitim-öğretim dönemi içerisinde ortaya çıkabilen  fiziksel aktivite eksikliklerini destekleyerek, yeni döneme daha hazır başlama olanağı tanımaktadır.  Bu nedenle yaz spor okulları fırsat olarak düşünülmeli. Bizler, özellikle bazı becerilerini yazın daha da geliştirip okul döneminde öğrenme sürecini hızlandıran çocuklar ve gençler  olduğuna sık sık şahit oluyoruz.

Bir sporu öğrenmek düşünme, hissetme ve yapma olarak belirli aşamalardan geçer; bunu yapan çocuk kendini psikolojik olarak iyi hisseden, fiziki görünümünden memnun, öz güveni olan disiplinli bir birey olmaya adaydır. Yukarıda kısaca özetlediğimiz birçok nedenden dolayı yaz sporu okulları aileler ve çocuklar için bulunmaz bir fırsattır. Çevre ile uyumlu, kendine güvenli, düşünce ile uygulamayı aynı anda yapabilen, strateji kurabilen,  kendini frenleyebilen, mutlu, toplumsal barışa katkı koyan gençlerin yetişmesinde spor son derece önemli bir eğitim aracıdır” dedi.

 Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak şimdilik talep olan 18 branş için çalışmaların tamamlandığını belirten Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman, “buna ilaveten 6-7 branş ilave etmek üzere de  çalışmalarımız sürüyor. Ayrıca 10’a yakın branşta engelli çocuk ve gençlerimiz için de İl Spor Merkezlerimiz vatandaşlarımızın hizmetinde olacak” dedi..  

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde 29 Haziran’da başlayacak Yüzme dışındaki tüm kurslara tamamen ücretsiz olarak kayıt yaptırılabilecek.

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Yaz Spor okulları 29 Haziran’da düzenlenecek büyük bir açılış ile start alacak. Spor çalışmalarına kayıt yaptırmak isteyen veliler, Muğla Menteşe Spor Salonu ya da Muğla Kapalı Yüzme Havuzu’nda açılan stantlara başvuru yapabilecekler.

Tüm bunlarla birlikte engelli çocuk ve gençler için de ücretsiz spor okullarına başvurabilmek mümkün.

Editör: Hüseyin AÇAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis