‘Yaz Spor Kursları’na şenlikli kapanış

ÖNDER Haber / Melih KAŞKAR -

‘Yaz Spor Kursları’na şenlikli kapanış

Muğla Büyükşehir Belediyesi Yaz Spor Kursları programının, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ün de katıldığı bir şenlikle sona erdiği bildirildi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Basın Bürosundan verilen bilgiye göre, Muğla genelinden voleybol, tenis, güreş, basketbol, taekwondo, atletizm, halk oyunu, engellilerde spor, masa tenisi, satranç gibi spor branşlarında düzenlenen Yaz Spor Kursları, Muğla Büyükşehir Belediyesi Düğerek Sosyal Tesisleri ve Spor Kompleksi’nde tüm sporcuların ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ün katıldığı şenlikle sona erdi.

 

“Yaz Spor kursları ile

çocuklarımızın eğitimi

yazın da devam ediyor”

Yaz Spor Kursları Şenliği’nde konuşan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Muğla genelinde yaz tatiline giren öğrencileri sporla bir araya getirdiklerini, çocukların sporun verdiği disiplin, takım olabilme, birlikte mücadele etme duyguları ile tatillerini daha verimli geçirdiğini söyleyerek, “18 Eylül’de çocuklarımız ders başı yapacak ve yaz tatilleri bitecek. Büyükşehir Belediyesi olarak yaz tatili boyunca çocuklarımızın enerjisini doğru şekilde değerlendirmesi için ilçelerimizden, ailelerden gelen talepler doğrultusunda 13 ilçemizi kapsayan çeşitli Yaz Spor Kursları düzenledik. Amacımız, yaz aylarında da çocuklarımızın sporla eğitimlerine devam etmesini sağlamak. Spor disiplini içerisinde takım olabilmeleri ve birlikte hareket edebilmelerini sağlamaya çalışıyoruz. Muğla genelinde spor kursları ile bir araya gelen çocuklarımız yeni arkadaşlıklar kuruyor, tanışıyor ve kaynaşıyorlar. Ayrıca küçük yaşlarda spor eğitimi ile yetenekli çocuklarımız keşfedilerek eğitimli hocalarımız sayesinde doğru yönlendiriliyor ve branşlarında gelişmeleri sağlanıyor. Bu çocuklarımız arasından Muğla’yı, ülkemizi uluslararası turnuvalarda, olimpiyatlarda temsil edecek çocuklarımız neden çıkmasın” dedi.

 

Muğla’ya spor tesisleri

için 14 milyon 500 bin TL

yatırım

Başkan Gürün, daha sonra sözlerini şöyle sürdürdü:

“Büyükşehir Belediyesi olarak Muğla genelinde ilçelerimize talep ve ihtiyaca göre spor tesisleri kazandırmaya devam ediyoruz. 17 yeni tesisimizin yanı sıra, bakım ve onarımı yapılan 10 tesisi de hizmete sunduk. Muğla genelinde 16 tesisimizin de yapımı devam ediyor. Yatağan’da yapımına başlayacağımız spor tesisi ve açık yüzme havuzu, yapımı devam eden tesislerimizle bugüne kadar 14 Milyon 500 Bin TL spor tesisi yatırımı yaptık. Muğlamız için üretmeye, çalışmaya devam edeceğiz.”

 

Başkan Gürün ve emeği

geçen herkese teşekkür

Yaz Spor Kursları şenliğine katılan Muğla Vali Yardımcısı Mehmet Fikret Çavuş ise yaptığı konuşmada, Muğla gibi bir kentte yaşadıkları için insanların kendilerini şanslı hissetmesi gerektiğini, tarım kenti, turizm kenti olan Muğla’nın yatırımlarla spor kenti de olabileceğini söyledi.

Yaz Spor Kursları etkinliğinin çocuklar için çok yararlı olduğunu söyleyen Çavuş, bu spor faaliyetini düzenleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

 

11 branşta 866 öğrenci

kayıt yaptırdı

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin her yıl ilçelerden gelen taleplere göre düzenlediği Yaz Spor Kurslarına bu yıl Muğla genelinde 11 branşta 866 öğrenci kayıt yaptırdı.

Muğla genelinde, Menteşe, Datça ve Milas ilçelerinde zihinsel engelli ve otizmli sporcularımızla birlikte yapılmakta olan “Engellilerde Spor”,

Menteşe ilçesinde Voleybol, Basketbol, Masa Tenisi, Satranç, Taekwondo, Tenis, Atletizm ve Halk Oyunu,

Marmaris ilçesinde Atletizm, Ula ilçesinde Taekwondo, Satranç, Masa Tenisi, Tenis ve Halk Oyunu, Köyceğiz ilçesinde hentbol, Fethiye ilçesinde güreş ve satranç, Dalaman ilçesinde Tenis branşlarında Yaz Spor Kursları gerçekleştirildi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık