YENİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BUGÜN BAŞLIYOR

ÖNDER Haber / Adem KANKAYNAR -

YENİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BUGÜN BAŞLIYOR
  • 17 September 2018, Monday 12:45

2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı, bugün düzenlenecek sembolik bir törenle başlıyor. Tatil döneminde oldukça sakin olan Milas sokakları, bugünden itibaren yeniden, öğrencilerin cıvıltılı hareketliliğine sahip olacak.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün İlköğretim Haftası Kutlama Programı’na göre bugün saat 10:00’da Atapark’ta Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesiyle başlayacak yeni eğitim-öğretim yılı programı, saat 10:30’da Milas Belediyesi Evlendirme Salonu’ndaki etkinlikle devam edecek.

Kutlama Programı, 18-19-21 Eylül’de yapılacak etkinliklerle devam edecek. 18 Eylül Salı günü yeni Kampüs alanında saat 14:00’de, yapılacak programla, yeni iki lise binası da hizmete girmiş olacak.

19 Eylül Çarşamba günü ise, saat 14:00’de, Ören Mahallesi’nde “Ören Çok Programlı Anadolu Lisesi”nin açılışı yapılacak.

Son etkinlik ise 21 Eylül Cuma günü saat 10:00’da, Meşelik Mahallesi’nde yeni yapılan “Meşelik Hacı Bahattin Aydın Ortaokulu”nun açılışı gerçekleştirilecek.

2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı’nın başlaması nedeniyle Muğla Valisi Esengül Civelek ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün bir mesaj yayınladı.

Muğla Valisi Esengül Civelek’in yeni eğitim-öğretim yılı mesajı

“Bugün, ülkemizin her yerinde olduğu gibi İlimizde de büyük bir sevinç ve mutluluk içinde 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı’na başlamanın coşkusu ve heyecanını yaşamaktayız.

Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hedef gösterdiği, çağdaş uygarlık seviyesine ulaşmanın en önemli unsuru eğitimdir. Çünkü iyi yetişmiş, ülkesini ve dünyayı tanıyan donanımlı nesiller, hem kendilerinin geleceği hem de ülkemizin ve dünyamızın geleceği açısından son derece önemlidir.

Değerli Okul Yöneticileri ve Öğretmenler;

Mesleğinizin asıl amacı, geleceğimiz; geleceğimizin güvencesi, umudu, ümidi, sevgili gençlerimize; kaliteli, nitelikli eğitimi huzurlu ve güvenli bir ortamda sunmak, sağlıklı, mutlu, kendilerine, ailelerine ve ülkemize yararlı birey olarak yetiştirmek; diğer yandan da çağın gerektirdiği bilgi, beceri ve birikimlerle donatarak onları geleceğe en iyi şekilde hazırlamaktır.

Sevgili Öğrenciler;

Sizler bizim geleceğimizin teminatısınız.Pırıl pırıl yarınlar ve aydınlık bir gelecek sizleri bekliyor.Eğitim hayatınız boyunca bilim ve teknoloji alanındaki hızlı gelişmeleri takip etmeli, hayat boyu öğrenmeyi ilke edinmelisiniz.

Kıymetli Veliler;

Eğitim ve öğretim ortamında okul, öğretmen, veli ve öğrenci ilişkisi çok önemlidir.Öğretmen-öğrenci-okul yönetimi ve veli arasında kurulacak iletişim ve işbirliği çocuklarımızın daha sağlıklı ve mutlu bireyler olarak yetiştirilmesine katkı sağlayacak aynı zamanda akademik başarılarını arttıracaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle başta sevgili öğrencilerimiz olmak üzere tüm eğitim camiasının İlköğretim Haftası’nı kutluyor, 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılını İlimiz ve ülkemize başarılar getirmesini temenni ediyorum.”

Başkan Gürün’den Yeni Eğitim-Öğretim Yılı Mesajı

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün bugün başlayan 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılında tüm öğrenci ve öğretmenlere başarılar diledi. Bugün ders başı yapacak öğrencilere, onları fikri, irfanı, vicdanı hür nesiller olarak yetiştirecek öğretmenlere ve geleceğimizin teminatı çocuklarımızın ailelerine de yeni eğitim-öğretim yılında başarılar dileyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Atatürk’ün ilke ve devrimlerinin yolunda çağdaş medeniyetler seviyesine çıkmak için en önemli yapı taşının eğitim olduğunu söyledi.

Başkan Gürün; “Yeni eğitim öğretim yılında geleceğimizin teminatı öğrencilerimize, dünyanın en onurlu mesleklerinden birini yapan öğretmenlerimize ve evlatlarının okuması için ellerinden gelenin fazlasını yapan değerli ailelerimize başarılar diliyorum.

Bir ülkenin bilimde, sanatta, sağlıkta çağdaş medeniyetler seviyesine çıkması, vatandaşlarının ekonomik, sosyal açıdan mutlu ve huzurlu bir ülkede yaşaması eğitimle doğru orantılıdır. Bizlere eğitimle kısa zamanda nelerin başarabileceğinin en güzel örneği, yüzde 5’i okuma yazma bilen, yıkılmış ve savaştan çıkmış bir devletten, fabrikalar kuran, kendi uçağını yapan, toprağını işleyerek üreten bir Türkiye Cumhuriyeti yaratan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Türkiye Cumhuriyeti vardır. Atatürk; “Bir millet irfan ordusuna sahip olmadıkça, muharebe meydanlarında ne kadar parlak zaferler elde ederse etsin, o zaferlerin kalıcı sonuçlar vermesi ancak irfan ordusuna bağlıdır. Türkiye’nin birkaç yıla sığdırdığı askeri, siyasi, idari inkılâplar sayın öğretmenler, sizin sosyal ve fikri inkılâptaki başarılarınızla pekiştirilecektir. Hiçbir zaman hatırlarınızdan çıkmasın ki, Cumhuriyet sizden ‘fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür’ nesiller ister.” Sözleri ile bizlere eğitimle nelerin başarılabileceğini anlatır ve öğretmenlere verdiği değeri belki de en iyi ‘Eğer Cumhurbaşkanı olmasam, Eğitim Bakanlığı’nı almak isterdim’ sözüyle pekiştirir” dedi.

Son günlerde eğitim sistemi ve karma eğitimin kaldırılacağı tartışmalarına da değinen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanması gerektiğini ve karma eğitimin tartışılmasının bile doğru olmadığını söyledi. Eğitim sisteminin ve müfredatının iktidarlar tarafından değil, uzmanlar, öğretmenlerin katılımı ile çağa uygun olarak belirlenmesi gerektiğinin altını çizen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Muğla’mızda Milli Eğitim Müdürlüğü verilerine göre 990 okulda 150 bin 672 öğrencimiz ders başı yapacak. Yeni eğitim öğretim yılında geleceğimizin teminatı öğrencilerimize, dünyanın en onurlu mesleklerinden birini yapan öğretmenlerimize ve evlatlarının okuması için ellerinden gelenin fazlasını yapan değerli ailelerimize başarılar diliyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık