Yeni Milas şampiyonluktan vazgeçmiyor

ÖNDER Spor Haber - Hüseyin AÇAR

Yeni Milas şampiyonluktan vazgeçmiyor

Maçın Hakemleri: Ali Akdeniz, İhsan Yıldız, Kurtuluş Aslan

Ortakent Yahşispor: Tayfun, Durmuş, Ramazan, Mesut, Emrah, Hilmi, Ali, Tanju, Süleyman, Mert, Şahbaz

Yedekler: Hakan, Mustafa Erçek, Uğur, Serdar, İsmail, Alican

Antrenör: Muhsin İnan

Yeni Milasspor: Metin, Emrah, Çağatay, Ali, Mehmet Ali, Çağrı, Osman Ersöz (Bahri Güzel), İsmail (Nuri), Orçun, İhtilal (Abai)

Yedekler: Mustafa, Bahri,  İsa, Abai, Nuri

Antrenör: Deniz Kibar

Muğla Süper Amatör Küme Ligi’nde şampiyonluk yarışında dananın kuyruğu son hafta kopacak ligin son maçından sonra ligin şampiyonu belli olacak.

İlçemiz takımı Yeni Milasspor Bodrum Stadyumu’nda Ortakent Yahşispor’u güzel bir oyun sonrası 3 - 0 yenerek şampiyonluk sevdasını ligin son karşılaşmasına taşıdı. Lider Yatağanspor’un Menteşe ile deplasmanda 0 - 0 berabere kalması ile lidere bir adım daha yaklaşan Yeni Milasspor, Bodrum’da Ortakent maçına mutlak galibiyet ve 3 puan hedefi ile çıktı.

Yeni Milasspor Kulüp Başkanı Hasan Özmen ve Ortakent Yahşispor Kulüp Başkanı Erdem Aydın’ın dostluk mesajları verdiği karşılaşmada her iki takımda son derece temiz bir futbol ortaya koyarak maçın gerginlik içinde geçmesini önlediler.

Ortakent taraftarlarının zaman zaman müsabakaya etki etme çabalarına da her iki takımın futbolcuları rağbet etmeyerek “saha içinde mücadele saha dışında dostluklar devam etmelidirler” dediler.

 

Maçtan Dakikalar

Dakika 5’te Yeni Milas atağında Çağrı Orçun paslaşması sonrası ceza sahası içinde Orçun’un kafa vuruşu ve top az farkla auta çıkarak erken bir golün gelmesi mesajları verdi.

Dakika 20’de Yeni Milas atak top Osman Ersöz ‘de Ortakent Osman’ı son derece sert bir faulle durdurdu. Saha taraftarlarında oyuna müdahil olması ile birden karıştı orta hakem Ortakent’ten 2 futbolcuya Yeni Milasspor’dan İsmail’e sarı kart gösterdi.

Yeni Milas adına faul atışını Çağrı kullandı. Ortaca ceza sahasına ortalanan topa Ali vurdu top kaleci den döndü ve Yeni Milas net bir gol şansını kaçırdı.

Dakika 30’da Yeni Milasspor atağında Çağrı Arıkan topla buluştu. Ev sahibi takımın ceza sahasına güzel bir orta ile topu kesti. Ceza sahası içinde İhtilal topla buluştu ve vuruşu kaleci Tayfun’dan döndü. “Eyvah gol kaçtı” derken kaleciden dönen topa Yeni Milasspor savunma oyuncusu Çağatay dokundu kalabalık Ortakent savunması içinden top filelerle buluştu ve Yeni Milasspor maçta 1 - 0 öne geçti.

Dakika 35’te Ortakent akınında Emrah ceza sahası dışından topa sert vurdu. Top Yeni Milasspor savunmasına çarparak kornere çıktı. Kornerden gelen topu Yeni Milasspor savunması uzaklaştırarak gole şans tanımadı. Dakika 45’te Ortakent atağında Çağrı Arıkan rakibine faul yaptı ve sarı kart gördü. Dakika 45 + 2’de yeni Milas ilk yarının son atağının gerçekleştirdi. Orta sahadan başlayan atakta Ortakent ceza sahası üzerinde top son olarak İhtilal ile buluştu. İhtilal topu düzeltti kaleye baktı vuruşunu yaptı ve kaleci Tayfun’un bakışları arasından top ikinci kez Yahşispor filleri ile buluştu ve yeni Milasspor 2 - 0 öne geçti.

Maçın ilk yarısının son saniyelerinde gol sonrası yapılan atakta Orçun Yahşispor altı pas içinde resmen biçildi ancak orta hakem bu net penaltılık pozisyona devam kararı verdi.

 

İkinci Yarı

Karşılaşmanın ilk yarısında olduğu gibi ikinci yarıda da maçın tek hâkimi Yeni Milasspor’du. Sağlı sollu yaptığı ataklarla Yeni Milasspor farkı arttırmak için çabaladı.

Maçın ikinci yarısında ilk yarının başarılı ismi İhtilal oyundan çıktı yerine Abai girdi, İsmail çıktı yerine Nuri girdi ve Osman Ersöz çıktı yerine Bahri Güzel oyuna dâhil oldu.

Dakika 60’ta Yeni Milas atağında savunma oyuncusu Emrah Kibar rakibi tarafından düşürüldü. Faul atışını Mehmet Ali kullandı. Yahşispor kalesine gelen top az farkla üstten auta çıktı.

Dakika 73’te Osman Temizel’le Yeni Milasspor atağa geçti. Osman’ın ceza sahası üzerinden sert vuruşunu savunma ancak kornere atarak kesebildi.

Dakika 76’da Mehmet Ali Bahri paslaşması sonrası Yeni Milasspor üçüncü golüne kavuşuyordu. Bahri ceza sahası dışından güzel bir şutla Ortakent kalesini yokladı. Top kaleci Tayfun’da kaldı. Dakika 78’de Bahir altı pas içinde topla buluştu. Sert vurdu top kaleci Tayfun’dan oyuna geri döndü.

Dakika 80’de Yeni Milasspor atağında Bahri Güzel Orçun’a ceza sahası üzerinde topu aktardı. Orçun aldığı bu güzel pası ve topu iyi değerlendirdi. Güzel bir şutla kaleci Tayfun’un yanından topu filelerle buluşturarak skoru 3 - 0 yaptı.

Maçın son saniyelerinde Yeni Milasspor son atağında gol karalı adayı Bahri Güzel ile Ortakent kalesini son defa yokladı. Bahri sert vurdu şut Yeni Milasspor taraftarlarınca alkışlandı ve müsabaka da atılan bu son şutla sona erdi.

Yeni Milasspor kazanmak için çıktığı Yahşispor maçından 3 – 0’lık bir galibiyetle ayrılarak şampiyonluktaki umudunu ligin son karşılaşması olan Dalyanspor maçına taşıdı.

Yeni Milasspor’un Bodrum Stadyumu’nda Ortakent ile oynadığı ligi maçında sahanın en rahat futbolcusu Yeni Milasspor kalecisi Metin oldu. Ortakent’ın son derece az ataklarında kaleci Metin maçın topla en az buluşan futbolcusu oldu.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık