Yeni Milasspor’a şampiyonluk için galibiyet yetmedi

ÖNDER Spor Haber - Hüseyin AÇAR

Yeni Milasspor’a şampiyonluk için galibiyet yetmedi

Muğla Süper Amatör Küme Ligi’nde şampiyonluk mücadelesi veren ilçemiz takımı Yeni Milasspor ligin son hafta maçında Milas Stadyumu’nda ilk yarıda 1 - 0 yenildiği Dalyanspor’u 3 - 0 yenmesine rağmen lider Yatağanspor’un kendi sahasında Kavaklıdere Belediyespor’u 3 - 0 yenmesi ile şampiyonluktan oldu.

Milas Stadyumu’nu dolduran taraftarların büyük desteği ile maça iyi başlayan Yeni Milasspor hem ilk yarının hem de ikinci yarının hâkimi olarak maçta atak ve baskılı bir futbol ortaya koydu.

Ligde şampiyonlukta ve düşme hattında sıkıntısı olmayan Dalyanspor karşısında Yeni Milasspor ilk golünü dakika 15’te geliştirdiği bir atakta Orçun ile buldu. Gol öncesi yapılan sağlı sollu ataklarla golün her an gelebileceği mesajını veren Yeni Milasspor takım Kaptanı Çağrı Arıkan’ın, Dalyan ceza sahasına yaptığı güzel ortada Orçun’un iyi zamanlaması ve güzel kafa vuruşu ile golü bularak skoru 1 - 0 yaptı.

İlk yarıda atak futbolunu girdiği gol pozisyonları ile süsleyen ilçemiz takımı Yeni Milasspor, Osman Temizel ve Bahri Güzel ile yakaladığı net gol pozisyonlarında gole çok yaklaştı.

Karşılaşmanın ilk yarısının en önemli olayı Dalyan Antrenörü Önder Özdemir’in yedek kulübesi dışında müsabaka devam ederken telefonla birilerine maçı anlatması sonrasında Yeni Milasspor taraftarlarını bu görüntülerin tahrik etmesi ve germesi sonucu orta hakem tarafından sahadan alınarak tribünlere yollanması oldu.

İlk yarıda üstün oynayan Yeni Milas 1 – 0’lık sonuçla soyunma odasına gitti. Ancak Yatağan’da oynanan diğer lig karşılaşmasında 15 dakikalık bölümde Yatağanspor’un 2 - 0 Kavaklıdere önünde maçta galip olması hem sahadaki futbolcuların hem de tribünlerdeki taraftarların moralini bozdu.

Maçın ikinci yarısında oyunun tek üstün takımı Yeni Milas yaptığı oyuncu değişiklikleri ile maç hareketlilik getirdi.

Çağatay çıktı, Ahmet oyuna girdi. Bahri çıktı, yerine İhtilal girdi. Maçın 75’inci dakikasında Orçun hem kendinin hem de takımın ikinci golünü attı. Bu dakikada gelişen bir Yeni Milas atağında orta sahadan aldığı topla kaleye giden Orçun ceza sahası üzerinden sert bir şutla Dalyan kalecisi Cihan’ı ikinci kez avlayarak skoru 2 - 0 yaptı.

Gol sonrası Orçun oyundan çıktı yerine Osman Ersöz oyuna girdi. Maçın kalan son onbeş dakikasında Yeni Milas tek kale oynadı ve Dalyan kalesini sağlı sollu ataklarla abluka altına aldı.

 Dakika 80’de İhtilal dakika 82’de Osman girdikleri net gol pozisyonlarında etkili olmadılar. Ancak maçın bitmesine çok az bir süre kala dakika 90’da İhtilal Abai’in asistliği sonrasında aldığı pasla topla buluştu. Ceza sahası içinde düzgün bir vuruşla topu üçüncü kez Dalyan kalesine göndererek filelerle buluşturdu. Müsabaka İhtilal’in attığı son dakika golü ile 3 - 0 Yeni Milasspor’un galibiyeti ile tamamlandı.

Yeni Milasspor kendi sahasında kendi seyircisi önünde Dalyanspor’u 3 - 0 yenerek sezonu 3 puanla kapattı. Ancak aldığı galibiyet ve 3 puan Yeni Milasspor’un şampiyon olmasına yetmedi. Yatağanspor’un Kavaklıdere Belediyespor’u 3 - 0 yenmesi ile alınan Dalyan galibiyetin önemi sadece prestij olarak kaldı.

Yeni Milasspor lige hüzünlü ancak onurlu bir veda etmiş oldu.

Yeni Milas gönüllerin

şampiyonu oldu

Müsabakanın Hakemleri: Taner Demir, Aybars Türkcan, Mehmet Özdemir

Yeni Milasspor: Metin, Emrah, Çağrı, Çağatay, Ali, Mehmet Ali, İsmail, Abai, Osman, Orçun, Bahri

Yedekler: Fatih, Osman, İhtilal, Nuri, İsa, Ahmet

Antrenör: Deniz Kibar

Goller: Orçun (2), İhtilal

Dalyanspor: Cihan, Bilal (Gökhan), Ekrem, Bahtiyar, Ramazan, Ali, Mehmet, Kaan (Kaanhan), İsrafil, Muhammet, Çağan (Kemal)

Yedekler: Kemal, İbrahim, Kamilhan, Gökhan, Sami

Antrenör: Önder Özdemir

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık