Yeni Yıl Konseri çok beğenildi

ÖNDER Haber / Melih KAŞKAR -

Yeni Yıl Konseri çok beğenildi

Milas Belediyesi Türk Halk Müziği Topluluğu’nun, 13 Ocak Cuma günü Milas Belediyesi Toplantı ve Düğün Salonu’nda düzenlenen ve Yeni Yıl Konserini, Milas Kaymakamı Eren Arslan, Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Başkan Yardımcısı Faik Karagöz ve Belediye Meclis Üyelerinin de aralarında bulunduğu kalabalık bir yurttaş topluluğu beğeniyle izledi.

33 kişinin görev aldığı ve iki bölümden oluşan konserde Denizli, Aydın, Diyarbakır, Trabzon, Eskişehir gibi Türkiye’nin çeşitli yörelerine ait 29 türkü seslendirildi.

Konser sonunda, birlikte sahneye çıkan Kaymakam Eren Arslan ve Başkan Muhammet Tokat, Koro Şefi Ahmet Algur’a ve Türk Halk Müziği Topluluğu üyelerine teşekkür ederek çiçek ve plaket sundular.

Bu sırada yapılan konuşmalarda Başkan Tokat; “Koromuza teşekkür ediyorum. Söylenmesi ve çalınması birbirinden zor eserleri gayet başarılı bir şekilde icra ettiniz, sizleri tebrik edip teşekkür ediyorum. Zor günler geçirdiğimiz şu günlerde türkülerimizi dinlemeye gelen insanlara neşe ve yaşam sevinci kattınız. Sizler, kültür ve sanat hayatımızı canlı tutmak için canla başla çalışan birer nefersiniz, bu anlamda da sizlere ne kadar teşekkür etsek azdır. Gerek şefimiz Ahmet Algur olsun, gerekse saz ve ses üstatlarımız günlük hayatlarından zaman ayırıp özveri ile çalıştılar ve bizlere bu güzel konseri hazırladılar. Ben bundan sonraki çalışmalarında da başarılar diliyor ve tüm topluluk üyesi arkadaşlarımıza teker teker teşekkür ediyorum” derken;

Kaymakamı Eren Arslan ise; “Bu akşam bütün bir haftanın yorgunluğunu atmamızı sağlayan ve bizi değişik duygularla memleketimizin dört bir köşesinde dolaştıran güzel türkülerle buluşturan koro üyelerimize ben de teşekkür ediyorum. Türküler yaşam biçimimiz, duygularımız, sevinçlerimiz, hüzünlerimiz, bizi biz yapan önemli değerlerimizden ve hazinelerimizdendir. Bu akşam bize bu hazineleri sunan değerli hocalarımıza ve türkülere gönül verip zaman ayıran, amatör duygularını profesyonelce sergileyen bütün solist ve koro üyelerine, değerli saz üstatlarına ben de çok teşekkür ediyorum” dedi.

Konser programı, çekilen anı fotoğraflarının ardından sona erdi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık