Yeniden kazanmak ve lider olmak çok güzel

ÖNDER Spor Haber / Hüseyin AÇAR -

Yeniden kazanmak ve lider olmak çok güzel

Maçın Hakemleri- Yusuf Yaratıcı, Eren Şahin, Samet Şahin

 

Yeni Milasspor- Anıl Karadere, Hasan Özkan, Mahmut Ermaşa, Emirhan Gürler, İnan Karabulut, Ubeyd Eren, Görkem Çiğdem, Emre Kuncak, Yiğithan Yüksel, Osman Bedirhan Tuna, Emrehan Tek baş (Yedekler- Arda Çam, Ulaş Çetin, Yalçın Alçin, Muhammed Kılıç, Anıl Tukluk, Engincan Lök, Çağrı Karayalçın)

Antrenör- Hüseyin Öztemiz / Teknik Sorumlu- Güray Ceylan

 

Turgutreisspor- Tayfun Malatyalı, Durmuş Alp, Melih Kemal Kırtay, Özgür Çelik, Hilmi Kızıl, Hamdi Acar, Nuri Gökmen, Murat Odabaşı, Mustafa Kemal Savaşçı, Mustafa Karatoprak, Mustafa Topoğlu (Yedekler- Baturalp İnan, Berkay Kavuncuoğlu, Kaan Avcı, Tezcan Arıbaş, Emre Işık, Oğuzcan Coşkun, Mahmut Öztürk)

Teknik Sorumlu- Lokman Vetter

 

Savunmada dikkatli, hücumda etkili oldular

Muğla Süper Amatör Küme Futbol Liginde şampiyonluk mücadelesi veren Yeni Milasspor, sahasında konuk ettiği lig dördüncüsü Turgutreisspor’u 1 - 0 yendi ve ilk yarıyı averajla lider olarak kapattı.

Maçın ilk yarısında 45 dakika rakibinden üstün bir oyun ortaya koyan ilçemiz ekibi, savunmada dikkatli orta sahada baskıcı ve hücumda etkili oyununun karşılığını attığı tek golle almasını bildi.

Takımın Teknik Sorumlusu Güray Ceylan’ın, puan kaybına tahammül edilemeyecek bir maçta savunmada Mehmet Ali Alataş ve orta sahada Nuriman İsmalji gibi takımın 2 as oyuncusunun yerine genç oyuncuları oynatması maçın başlarında son derece riskli bir tasarruf olarak görülmesine rağmen alt yapıdan yetişen Yiğithan Yüksel’in gayretli ve hırslı oyunu, Osman Bedirhan’ın bitmeyen enerjisi, savunmanın dikkatli oyunu ve kadroda yer alan tüm futbolcuların uyumlu ve birlikte mücadelesi açıkçası bugüne kadar izlediğimiz Yeni Milasspor maçları içinde seyir zevki en yüksek maç olarak değerlendirme yapmamıza neden oldu.

Takım Kaptanı Emre Kuncak’ın sakatlığının tam olarak geçmeden takımda yer alması ve takımın ataklarında pay sahibi olması dikkate değer diğer bir olaydı.

Savunmada Hasan Özkan, Mahmut Ermaşa, tecrübelerini ve ağabeyliklerini maçta ortaya koyan isimlerdi.

Orta Sahanın çalışkan isimleri Ubeyd Eren, İnan Karabulut, Görkem Çiğdem, hücumda Yiğithan Yüksel, Osman Bedirhan Tuna ve Emrehan Tekbaş takım oyununa katkıda bulunarak, özellikle maçın ilk yarısında çok az hata ile oynadılar.

 

Herkes görevini yaptı

Maçın ilk yarısında dakikalar 10’u gösterirken gelişen Yeni Milasspor atağında top önce Emrehan ile buluştu. Emrehan ceza sahasına doğru topu Yiğithan Yüksel’e gönderdi. Genç futbolcu ceza sahası içinde topu kaleciden önce kafa ile altı pas içindeki Osman Bedirhan’a aktardı. Bedirhan topla buluştu şut pozisyonundayken savunma tarafından düşürüldü. Orta hakem bu pozisyona tereddütsüz penaltı dedi.

Yeni Milasspor’da topun başına takım kaptanı Emre Kuncak geçti. Kaleci ile topu farklı köşelere gönderen kaptan, takımını attığı şık golle 1 - 0 öne geçirdi.

Gol sonrası konuk takım beraberlik için Milas kalesine yüklenmeye başladı ancak savunmada dikkatli bir oyun ortaya koyan Yeni Milasspor, Turgutreis ataklarını başarıyla karşılayıp karşı atağa dönüştürdü.

İlk yarının son dakikalarında Yeni Milas Emrehen Tekbaş ile 2 - 0 öne geçme şansını kaçırdı. Milas savunmasının başarılı isimlerinden biri olan Mahmut, topu ceza sahası üzerindeki Yiğit’e aktardı. Yiğit, beklemeden bir ara pası ile Emrehan’ı altı pas içinde topla buluşturdu. Kaleci ile karşı karşıya kalan Emrehan kaleciyi çalımlamak isterken topu kaptırdı ve Milasspor için ikinci gol fırsatı da kaçmış oldu.

 

Bedirhan sakatlandı

İlk yarının son saniyelerinde gelişen bir Yeni Milasspor atağında rakibi ile mücadele eden Osman Bedirhan Tuna birden yere yıkıldı ve zeminin de azizliği sonucu sakatlandı. Genç futbolcu, takım arkadaşları ile konuk takımın oyuncularının yardımı ile tedavi edilmeye çalışıldı. Sakatlığının ciddi olması nedeniyle oyuna devam edemeyen Tuna ambulansla Hastaneye gönderildi.

 

İkinci Yarı

Milas Şehir Stadyumunda soğuk bir havada oynanan ve az sayıda futbolseverin izlediği maçta ev sahibi takım Yeni Milasspor ikinci yarıda zorunlu değişikliklerle maça başladı. Sakatlanan Bedirhan’ın yerine oyuna Yalçın Alçin, takım kaptanı Emre Kuncak’ın yerine Ulaş Çetin ve Yiğithan Yüksel’in yerine de alt yapı oyuncusu genç Anıl Tutluk girdiler. Ulaş’ın oyun esnasında ikili bir mücadelede tekrar sakatlığının ortaya çıkması Yeni Milasspor’un hücum gücünü düşürdü. Ancak Ulaş, takımını eksik bırakmamak adına oyundan çıkmadı ve kendisine gelen topları bekletmeden diğer arkadaşlarına aktararak oyuna olumlu katkıda bulundu.

Konuk takımın ikinci yarıda rüzgârı arkasına alarak hücum ataklarında bulunması Milas savunmasını oldukça zorladı. Ancak ilk yarıdaki etkili oyunlarına devam eden Milas savunması Bodrum takımının gol ataklarında topa ilk vuran isimler oldular.

Yeni Milasspor Kalecisi Anıl Karadere, özellikle bu maçta son derece dikkatli ve oyunu yönlendiren bir isim olarak farkını ortaya koydu.

 

Kaleci Anıl’dan başarılı kurtarışlar

Kaleci Anıl, maçın kırılma anlarındaki başarılı kurtarışlarıyla kalesinde güven verdi. Maçın son anlarında konuk takım atağında oyuna sonradan dahil olan Mahmut Öztürk ceza sahası içinde kaleci Anıl ile karşı karşıya kaldı. Anıl Çift yumrukla topu uzaklaştırarak gole izin vermedi.

Yeni Milasspor Turgutreis maçında başarılı oyunun karşılığını attığı tek golle alarak sahadan galibiyetle ayrıldı.

Maç sonunda Yeni Milasspor oyuncularını ve teknik sorumluları ilk kutlayan kulüp Başkanı Hasan Özmen oldu.

 

Yeniden liderlik koltuğuna oturdular

Sevdamsın Yeni Milasspor Taraftarları maç sonunda Yeni Milasspor Takımı futbolcularını tribün önüne çağırarak galibiyet sevincini “Mor Beyaz En Büyük Yeni Milas Şampiyon Yeni Milas” sloganlarıyla kutladılar.

22 puanla yeniden liderlik koltuğuna oturan ilçemiz takımı Yeni Milasspor, şampiyonluk yolunda kaybettiği puanları, aldığı Turgutreis galibiyeti ile biraz da olsa kapattı ve şampiyonluk yolunda şansını devam ettirdi.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

Milas eczane
Site en altı
yukarı çık