Yolların devri konusu ‘komisyona havale’ edildi

ÖNDER Haber -

Yolların devri konusu ‘komisyona havale’ edildi

Muğla Büyükşehir Belediye Meclisinde tartışmalara neden olması beklenen Menteşe, Dalaman ve Kavaklıdere ilçeleri dışındaki 10 ilçemizdeki hemen hemen tüm yollar ile açık ve yeşil alanların ‘Büyükşehir’in görev-sorumluluk alanı içine alınması yönündeki girişimlerle ilgili gündem maddesi Meclis İmar Komisyonuna havale edildi.

Fen İşleri Daire Başkanlığı’nın, Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısının 23 nolu gündem maddesinde yeralan “Sayıştay Başkanlığının 2015 Yılı Düzenlilik Raporu, İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü’nün görüş yazısı doğrultusunda işlem yapılmak üzere; 14/04/2016 tarih ve 176 sayılı Büyükşehir Belediyesi Meclis kararıyla Büyükşehir Belediyesi ile İlçe Belediyeleri arasında belirlenen yollara ilave olarak, mevzuat hükümleri doğrultusunda, Büyükşehir Belediyesi Meclis Kararıyla Büyükşehir Belediyesi ve İlçe Belediyeleri arasındaki meydan, bulvar, cadde, yol, sokak, park paylaşımlarına ilişkin Büyükşehir Belediyesi sorumluluğuna verilmesi öngörülen yollar ve yollar üzerindeki Açık ve Yeşil Alanlar (Park, Çocuk Bahçesi, Oyun Alanı, Meydan, Rekreasyon Alanı vb.) için düzenlenen yollara ait ek 11 sayfa listenin 5216 sayılı Kanunun 7’nci maddesinin birinci fıkrasının (g) bendi hükmü gereğince görüşülmesi teklifi” üzerinde önce Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün görüşlerini açıkladı.

Başkan Gürün, “Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı olarak biz hiçbir şekilde bu yerleri alalım iddiasında değiliz. Ama hukuk karşısında bu prosedürü yerine getirmekle yükümlüyüz. Burada alelacale bir karar üretme taraftarı değiliz. Buradan komisyona havale ediyoruz. Komisyon incelerken, eğer Sayıştay’dan bu kararın üst kurula gittiği ve bu kurulla ilgili karar üreteceği bize resmi yazı ile bildirilirse biz bunu komisyonumuzda takip edeceğiz ve bunu beklememiz gerekecek. Burada biz bu işi getirmekle oldu-bittiye getirmemiz söz konusu değil. Onun için bu gün bu prosedürü yerine getirelim ve süreci hep birlikte takip edelim istiyorum” dedi.

İmar komisyonuna havale edilen madde ile ilgili Komisyonda Ulaştırma Komisyonunun da yer alması istenirken, Başkan Gürün, “Burada imar ile ilgili bir karar verilecek. Yani bu yollar Büyükşehir’e devredilecek mi, yoksa eskisi gibi kalacak mı? Bunun için İmar komisyonuna gönderiyoruz. Eğer İmar komisyonu arzu ederse diğer komisyonları da toplantıya çağırır” dedi.

İlçe belediyelerdeki yolların Büyükşehir Belediyesi’ne devri ile ilgili konunun İmar komisyonuna havale edilmesi kararı oy çokluğu ile alındı.

 

İlçelerdeki gündem

konusu yol uzunlukları

Marmaris- 57 bin 390 metre. Bodrum- 45 bin 680 metre. Fethiye- 28 bin 45 metre. Milas- 5 bin 800 metre. Köyceğiz- 5 bin 390 metre. Datça- bin 695 metre. Seydikemer- bin 450 metre. Yatağan- bin 425 metre. Ortaca- bin 140 metre ve Ula- 770 metre olmak üzere toplam 148 bin 785 metre. 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık