Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

YÖRÜKLER, 4. KEZ ÇAMLICA’DA BULUŞTU

Milas Yörük Obaları Kültür Derneği ve Çamlıca Mahalle Muhtarlığınca ortaklaşa düzenlenen, 3 yıl önce başlatılan ve geleneksel hale dönüştürülen Çamlıca Sonbahar Yörük Şöleni, Ege Bölgesi’ndeki Yörükleri Milas’a bağlı Çamlıca Mahallesi’nde buluşturdu. Oldukça Renkli geçen şölende Yörük Ağaları Seçimi, Temsili Gelin Alma Töreni ve Yöresel Halk Oyunları gösterileri, şölendeki kalabalık tarafından ilgi ile izlendi.

YÖRÜKLER, 4. KEZ ÇAMLICA’DA BULUŞTU
  • 12 September 2022, Monday 11:52

Çamlıca Sonbahar Yörük Şenliği’ne; Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke, Milas Belediye Başkan Yardımcıları Halil Mutlu ve Mehmet Ateş, Aydın Ayyıldız Efeler Kültür Derneği Temsilcisi Ahmet Aksoy, Aydın Yörük Efe Kültür Derneği Başkanı Mevlüt Kenar, Burdur Teke Yöresi Obaları Başkanı Osman Pertekoğlu, Burdur Aziziye Köyü Yörükleri Yörükleri Derneği Başkanı Mehmet Bedel, Aydın Efeleri Yörük Türkmen Derneği Temsilcisi Ali Akşit, Aydın Efeleri Yörük Türkmen Derneği yönetimi, Aydın Yörük Obaları Kültür Derneği yönetimi, Hatay Mustafa Kemal Üniversite Hastanesi Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Abdullah Arpacı, Şair İsmet Camcı, ilçemizdeki siyasi parti, sivil toplum kuruluşu, oda ve dernek yöneticileri, bazı daire amirleri ve çok sayıda mahalle muhtarı katılırken, şölenin açılış konuşmasında Milas Yörük Obaları Kültür Derneği Başkanı Erkan Turgut, şenliğin 9 Eylül İzmir’in kurtuluş gününe denk geldiğini belirterek; “Güzel İzmir’imizin kurtuluş yıldönümünü kutluyor; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyoruz” dedi.

Yörük kültürünün önemini anlatan Dernek Başkanı Erkan Turgut, konuşmasının sonunda etkinliğe evsahipliği yapan Çamlıca Mahalle Muhtarı Süleyman Öz’e, mahalle sakinlerine ve tüm katılımcılara hoş geldiniz diyerek teşekkür etti.

Dernek Başkanı Turgut’un ardından Milas Yörük Ağası Murat Ünal da bir konuşma yaptı. Ünal; Aziz ve değerli misafirler. Yörüklerin yolu bağımsızlık, hak ve adalet yoludur. Yörüklerin yolu, haksızlığın karşısında susan, dilsiz şeytandır diyen Peygamber Efendimizin yoludur. Yörüklerin yolu; aslan olarak bir gün yaşamak, koyun olarak bin yıl yaşamaktan iyidir diyen Hz. Ali’nin yoludur. Yörüklerin yolu, dağlara buğdaylar serpin, Müslüman ülkede kuşlar aç demesinler diyen Hz. Ömer’in yoludur. Yörüklerin yolu, size öyle bir vatan aldım ki ebediyen sizin olacaktır diyen atamız, Alparslan’ın yoludur. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın diyen Şeyh Edibali’nin yoludur. Ey Konstantiniye! Ya sen beni alırsın, ya ben alırım diyen Fatih Sultan Mehmet’in yoludur. Yörüklerin yolu; Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur diyen Mustafa Kemal Atatürk’ün yoludur.

Böyle bir kültürü yaşayan, yaşaması ve gelecek nesillere aktarılması için çaba harcayan, başta Milas Yörük Obaları Kültür Derneği yönetici ve üyeleri olmak üzere, ülkemizin her köşesindeki Yörükleri saygıyla selamlıyor, şenliğimize katılarak bizlere onur veren tüm konuklarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Çamlıca Mahalle Muhtarı Süleyman Öz ve Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke’nin de Yörük kültürünü öne çıkarak, düzenlenen bu tür etkinliklerle kültürün gelecek kuşaklara aktarılacağını vurgulayan konuşmalarının ardından ‘Temsili Gelin Alma’ töreni, yöresel halk oyunları gösterilerinin ardından şenliğin Yörük Ağası seçimlerine geçildi. Ağalık yarışına; Mehmet Karan, İsmail öztekin, Ayşe Tavaslı, Kahraman Akar ve İbrahim Sevinç katılırken, gelecek yıl düzenlenecek şenliklere kadar Çamlıca Yörük Şenliği Ağası Kahraman Akar oldu. Milas Yörük Ağası Murat Ünal da sahneye davet edildi ve her iki ağa, birlikte ellerini kaldırarak katılımcıları selamladılar.

Tüm katılımcılara kıl çadırın önünde tuluk da ayran, yemek ve çeşitli içecek ikramında bulunulan şenliğin sunumunu Ramazan Kıvrak yaptı.

Şenliğin son bölümünde ise mahalli sanatçılar; Mehmet Topcuoğlu, Zeki Yılmaz ve Arzu Gök sahne aldı.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık