Yörükler baharı turnuvalarla karşıladı

Milas Yörük Türkmen Kültür Derneği, baharı karşılamak adına şenlik düzenledi. Şenlik kapsamında satranç ve eski oyunlardan biri olan beştaş turnuvası gerçekleştirildi. Dernek Başkanı Mevlüt Kiriş, beştaş oyununun Yörüklerin hayvan otlatırken arkadaşlarıyla beraber oynadığını belirterek, bu değerin korunması gerektiğini söyledi.

Yörükler baharı turnuvalarla karşıladı

Milas Yörük Türkmen Kültür Derneği, bahara ‘merhaba’ demek amacıyla Bahar Şenliği düzenledi. Pazar günü saat 12.00’de başlayan etkinliğe; Milas Kaymakamı M. Ünver Böke, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ile belediye başkan yardımcıları Halil Mutlu, Mehmet Ateş, AKP İlçe Başkanı Emin Çelik, Şoförler Odası Başkanı Nurol Paskal, Ülkü Ocakları Başkanı Kemal Sağıroğlu ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Milas Belediyesi Toplantı ve Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen şenlikte, satranç turnuvası ile beştaş turnuvası düzenlendi. Dernek üyelerinin oluşturduğu halk oyunları gösterisi ile müzik dinletisi, şenliğe renk kattı.

Şenliğin açılışında konuşan Milas Yörük Türkmen Kültür Derneği Başkanı Mevlüt Kiriş, “Ancak öyle bir güne geldik ki, artık çocuklarımızı sokaklara, dağlara, kırlara gönderemez olduk. Teknolojinin hızla ilerlemesi maalesef çocuklarımızı tablet, bilgisayar ve telefona bağladı; hatta bizler de bağlandık. Ayrıca sokaklar o kadar güvensiz oldu ki çocuklarımızı tek başına bakkala ekmek aldırmaya bile gönderemez olduk. O yüzden bugünün çocukları yarınlarımız ise memleketine, çevresine, ailesine bağlı, doğayı ve hayvanları seven ve koruyan, saygılı, dürüst, ahlaklı ve empati yapabilen evlatlar yetiştirmek bütün ebeveynlerin asli görevidir” dedi. 

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ise, satrancın Milas’ta gördüğü ilgiden çok memnun olduklarını belirterek, “Kültürümüzün bir öğesi olan çocuk oyunlarının yaşatılması çok önemli. Bunu da çok geliştirmemiz lazım. Tarihin ve kültürün yaşatılması adına bu oyunları geleceğe aktarmamız çok önemli.” dedi.

Milas Kaymakamı M. Ünver Böke ise, “Türk dünyasının önemli bir bayramı olan Nevruz’u güzel bir organizasyonla karşılamaktan heyecan duyuyorum. Yörük kültürü, yeşile ve doğaya saygı; ataya büyüğe saygı gibi değerlerin temelini oluşturuyor.” diye konuştu.

Şenlik, Türkiye Satranç Federasyonu Milas Temsilcisi Elif Vildan Altunbozar’ın turnuva kurallarını anlatmasının ardından satranç ve beştaş turnuvası ile devam ederken, turnuvaların ardından halk oyunları gösterisi gerçekleştirildi.

 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık