Yörükler, “Mevlüt Kiriş ile devam” dedi...

Yörük kültürünün yaşatılması için 2011 yılından bu yana faaliyet gösteren Milas Yörük Türkmen Kültür Derneği, Aşkıdil Akarca Salonu’nda genel kurulunu gerçekleştirdi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan genel kurul, faaliyet ve denetim kurulu raporlarının okunarak üyeler tarafında ibra edilmesiyle devam etti. 

Yörükler, “Mevlüt Kiriş ile devam” dedi...
  • 06 August 2021, Friday 14:23

Divan Başkanlığını Mehmet Kara’nın yaptığı genel kurulda, Ayşe Kiriş Çinkaya ve Memnune Kabaçam da Divan Üyeliği görevlerini üstlendiler.
İlçenin en aktif dernekleri arasında yer alan Milas Yörük Türkmen Kültür Derneği’nin faaliyet raporunu Zafer Özkan okurken, denetleme kurulu raporunu ise Mehmet İnpınar okudu. Üyeler tarafından denetleme ve faaliyet raporları oy birliği ile kabul edildi.
Dernek Başkanı Mevlüt Kiriş genel kurul açılışında bir konuşma yaptı. Kiriş konuşmasında yöremizdeki yangınlara dikkat çekerek, “İlçemizde ve ilimizde sıkıntılı günler yaşamaktayız. Ancak yasal olarak yapılması zorunlu genel kurulumuzu da zor şartlarda yapıyoruz. Bu zor günlerde biz yörükler daha da birbirimize sıkı sıkıya kenetlenmeliyiz. Birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğumuz günlerdeyiz. Acının tarifi yok. Binlerce ağaç, solucan, karınca, kuş, kaplumbağa ateşin içinde kaldı. Orman, itfaiye ekiplerimiz, kaymakamlık ve belediye personellerimiz, Kızılay ve AFAT birimleri, sivil toplum kuruluşları ve özellikle de halkımız gece gündüz demeden canla başla çalışıyorlar. Allah onlara yardım etsin.
Devletimiz büyük, milletimiz güçlüdür. Bu zorlukları bir an önce hep birlikte aşacağız. Bu düşmanlıkları yapanlar vatan hainleridir. Elbette cezasız kalmayacaklardır. Bize kafa tutmaya kimsenin gücü yetmez. Biz Türk milleti zorluklar karşısında daha da güçlü, daha da tazelenmiş olarak dimdik ayakta olmasını biliriz. Ülkemize geçmiş olsun.
Kongremizin hayırlı olmasını dilerim. Yeni yönetimimizin yörüklere ve Milasımıza daha da güçlü hizmetleri olacaktır. Geçen dönemde yönetimimde yer alan, şu an kendi istekleri ile bırakan Fatma Çiftçi ve Neşe Yıldırım hanımefendilere teşekkür ederim. Yine Mehmet İnpınar, Zekayi Erzurumlu ve Hasan Kara’ya denetim kurulunda verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ederim. Onlar ve diğer üyelerimiz her zaman yönetimimizin yanında oldunuz. Allah herkesten razı olsun. Eleştiriye açığız, sözlü veya yazılı olarak istek, dilek ve yapıcı eleştirilere karşı kendimizi yenilemeye varız.
Pandemiden dolayı tahmini olarak 1 yıldır ertelediğimiz olağan genel kurulumuzu sağ salim gerçekleştirdik. Korona musibetinden ve yangınlardan bir an önce kurtuluruz inşallah. Kongremizin tekrar hayırlı olmasını diler, katılan üyelerimize ayrıca teşekkür ederim” dedi.
Genel Kurul’da tek liste üzerinden yapılan seçim ile Mevlüt Kiriş güven tazeledi...
Listedeki isimler ise şöyle;
Yönetim Kurulu Asil Üyeler; Mevlüt Kiriş, Hakkı Çoban, Abdullah İnpınar, Zafer Özkan, Güler Kübra Güngör, Zuhal Kaplı ve Nazmi Özbey.
Yönetim Kurulu Yedek Üyeler; Filiz Tatar, Ömer Çoban, İlhan Çinkaya, Selim Taş, Hasan Kara, Apdullah Çakmak ve Tolga Kır.
Denetim Kurulu Asil Üyeler; Refik Bozkurt, Ayşe Kiriş Çinkaya ve Bayram Arıcı.
Denetim Kurulu Yedek Üyeler; Yüksel Şentürk, Ahmet Akçin ve Sedat Karacan.

Editör: Gülçin Erşen
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık