Yörükler ‘Temsili Göç’ için Kalktı…

Milas Yörük-Türkmen Kültür Derneği tarafından geleneksel hale getirilen Temsili Yörük Göçü, şehrin sokak ve caddelerini şenlendirdi. Temsili göç, yağmur nedeniyle yarıda tamamlandı.

Yörükler ‘Temsili Göç’ için Kalktı…

Başkanlığını Mevlüt Kiriş’in yaptığı Milas Yörük-Türkmen Kültür Derneği, geçtiğimiz yıllarda da düzenledikleri ve geleneksel hale dönüştürdükleri bir Temsili Yörük Göçü’nü, kortej halinde ilçenin bazı caddelerinde dolaşarak hem yaşadılar, hem de Milaslılara bu kültürü tanıttılar.

Dernek binası önünden dün saat: 14.00’te başlayan Temsili Göç’e; Milas Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Çöllüoğlu, CHP Milas İlçe Başkanı İlgin Göktepe başta olmak üzere birçok siyasi parti temsilcisi, Milas Sosyal Hizmetler Müdürü Mehmet Kızılca, İlçe Gençlik Merkezi Müdürü Aşkın Binbir, KYK Müdürü Serkan Acarsoy, Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Hayrettin Gönül, Milas Belediye Meclis Üyeleri; İlhan Şimşek, Cemil Zeybek, Halil Mutlu, Dernek Başkanı Mevlüt Kiriş ve yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra dernek üyeleri katıldı.

Dernek binası önünden hareket eden Yörükler, Kapalı Salı Pazarı’nın bulunduğu Menteşe Caddesi ve Kadıağa Caddesi’nden yürüyerek Atapark’a ulaşacaklardı, ancak Döner Kavşak’ta bir anda başlayan yağmur nedeniyle kortej yürüyüşü yarıda kesildi.

Bir süre yağmurun dinmesini bekleyen Yörükler, daha sonra Milas Süt Üreticileri Birliği’nin katkılarıyla Atapark’ta katılımcılara ayran dağıttılar.

Etkinliğin ikinci bölümü ise aynı gün akşam Amfi Tiyatro’da saat: 21.00’de başlayacak. Bu bölüm ile ilgili haberimizi, gazetemizin yarınki sayısında bulabilirsiniz.

 

Editör: Adem KANKAYNAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık