Yörüklerden basın mensuplarına güzel bir jest!..

Milas Yörük Türkmen Kültür Derneği yöneticileri, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla basın mensuplarına bir kahvaltı etkinliği düzenledi. Kahvaltının sonunda ise basın mensuplarına dernek yöneticileri bir de sürpriz yaptı…

Yörüklerden basın mensuplarına güzel bir jest!..

Başkanlığını Veteriner Hekim Mevlüt Kiriş’in yaptığı Milas Yörük Türkmen Kültür Derneği yöneticileri tarafından ilçemizdeki basın mensuplarına, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir kahvaltı verildi.

İlçemize bağlı Menteş Mahallesi’ndeki Esinti Restaurant’ta gerçekleşen kahvaltı etkinliğinde, ilçemizdeki tüm basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayarak söze başlayan Dernek Başkanı Mevlüt Kiriş şunları söyledi:

“Öncelikle 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nüz kutlu olsun. Henüz ilk günlerinde bulunduğumuz 2019 yılınızı da kutluyorum. Bugün bir basın toplantısı şeklinde değil ama kısaca 2018 yılında neler yaptığımıza kısaca değinmek istiyorum.

2017 yılı Aralık ayında yaptığımız kongrede görev aldık. Yeni yıl ile birlikte öncelikle ilçemizdeki tüm kamu kurum ve kuruluşlarını, sivil toplum örgütlerini ve siyasi partilerimizi ziyaret ettik. Sonrasında ‘Türk’ün bayramı olarak adlandırdığımız Nevruz kutlamalarına katıldık. 22 Mart tarihinde bir hatıra ormanı ile ilgili bir projemizi gerçekleştirdik. Geçtiğimiz yılın Ramazan ayında 2500 kişilik bir iftar yemeğiyle Milaslı hemşehrilerimizin takdirini topladık. Yaz aylarında ise bizlerin Milli Ruhu olan Çanakkale Şehitliğimize bir gezi düzenledik ve ecdadımızın vatan toprağı için nasıl mücadele ettiğini, hiç düşünmeden canını feda ettiği o kutsal vatan toprağını gezme ve tanıma fırsatı bulduk. Bu sene de Ankara ziyaretiyle Anıtkabir’e gideceğiz ve Ata’mızın manevi huzuruna çıkacağız.

Geçtiğimiz yıl içerisinde ilçemizdeki tüm etkinliklere katılmak suretiyle Yörük kültürünü günümüze taşımaya çalıştık. Bu sene bir yandan Türk Halk Müziği Korosu ve yöresel halk oyunları kurslarıyla faaliyetlerimizi daha da genişletecek, toplumun her kesimindeki insana ulaşarak, bu kültürü olabildiğince yaymaya çalışacağız.

Tüm bu faaliyetlerde elbette sizlerin de büyük katkısı oldu. Bir anlamda bizim sesimiz-soluğumuz olduğunuz. Faaliyetleri topluma duyurma noktasında tüm basın mensupları büyük bir gayret gösterdi. Milas olarak yazılı ve dijital medya anlamında gerçekten çok güçlüyüz ancak görsel bir yayın organımızın da olmasını çok istiyoruz. Muğla ve bazı ilçelerimizde televizyon kanalı var, ilçemizde de neden olmasın diyoruz. Sizlerden beklentimiz, bu konuda da bir adım atmanızdır.

Dernek olarak da bu sene, faaliyetlerimizi anlatabileceğimiz belki bir gazete, dergi veya bir kitap çıkarmayı düşünüyoruz. Çünkü elimizde bir done olmasını istiyoruz.

Son günlerde marketlerdeki poşetlerin 25 kuruşa satılması konuşuluyor. Amaç, doğaya zarar veren poşet kullanımını önlemek… Biz Yörükler zaten doğal yaşamdan yana olan insanlarız ve bu yaşam tarzını yeniden gündeme taşıyarak, daha geniş kitlelerin yaşamasını amaçlıyoruz. Bunu sağlayabilirsek gelecek nesillere daha temiz bir doğa bırakacağımızı düşünüyorum. Bugünkü kahvaltımızın sonunda sizlere farklı bir hediye vermeyi düşündük ve Yörüklerin simgesi olan Sarı Yağlıkların üzerine her birinizin isimlerini yazdırdık. Birazdan onları sizlere takdim edeceğiz. Bugünkü kahvaltı etkinliğimizin düzenlenmesinde emeği ve katkısı olan dernek yönetim kurulu üyesi arkadaşımızın eşi ve aynı zamanda Muğla Barosu’na bağlı Milas Baro Temsilcisi Av. Ozan Güngör de aramızda. Sarı Yağlığı ona hediye ederek başlamak istiyorum” dedi ve üzerinde isimleri yazılı olduğu Sarı Yağlıkları, kahvaltıya katılan basın mensuplarına takdim etti.

Etkinlik, günün anısına çekilen toplu fotoğraf ile son buldu.

      

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık