“Yüksek faturaların nedeni artan tüketimdir”

ÖNDER Haber / Oktay ÇAYIRLI -

“Yüksek faturaların nedeni artan tüketimdir”

“Elektrik faturalarının zamlı olarak gönderildiği” şeklinde haberler üzerine Aydem ve Elektrik Perakende Satış A.Ş.’den açıklama yapıldı.

Türkiye genelinde Ulusal Elektrik Tarifelerinin uygulandığına dikkat çekilen açıklamada, Ulusal Elektrik Tarifelerinin ve faturalardan alınan birim bedellerinin EPDK tarafından bütün Türkiye’de ve Ege bölgesinde aynı şekilde uygulandığı belirtildi.

“Son zamanlarda AYDEM müşterilerinin yüksek faturalara itirazlarının arttığı”na ve buna bağlı olarak ‘zamlı tarife’ uygulandığına ilişkin yayınlarla ilgili olarak bir açıklama yapan AYDEM Müşteri İlişkileri Müdürü Hüseyin Bahadır GÖK, AYDEM’in ‘Ulusal Tarife’ dışında keyfi bir uygulamasının söz konusu olamayacağını belirterek şunları söyledi:

“Elektrik satışında uygulanacak fiyatlandırma esasları, 4628 Sayılı Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanunun 4/2 maddesi ve 6446 Sayılı Elektrik Piyasası Kanunun 17/1 maddesi ile verilen yetkiye istinaden Enerji Piyasası Düzenleme Kurulunca (EPDK) belirlenmektedir. Elektrik tüketim faturaları, gerek AYDEM’in faaliyet gösterdiği Aydın, Denizli ve Muğla illerinde, gerekse ülke genelinde, yürürlükte olan mevzuat gereği ve EPDK tarafından üçer aylık periyotlar halinde belirlenen, ‘Ulusal Tarife’de yeralan elektrik satış fiyatlarına göre düzenlenmektedir.

İçinde bulunduğumuz kış aylarındaki hava sıcaklıkları, mevsim normallerinin altında ve geçmiş yıllara göre çok daha soğuk bir kış mevsimi bölgemizde yaşanmaktadır. Hissedilen bu soğuk karşısında ısınmak için daha fazla ısıtıcı kullanılması, elektrik tüketim miktarında artışa sebep olmaktadır. Bunun sonucunda ise müşterilerimiz yüksek tutarlı faturalar ile karşılaşmaktadırlar. Zira EPDK tarafından yapılmış bir fiyat artışı olmaması nedeniyle, AYDEM ’in elektrik faturalarına yansıttığı bir fiyat artışı olmamıştır. Müşterilerimizin artan tüketimi dışında ödeme yapılacak fatura tutarını değiştirecek bir etken bulunmamaktadır.

Son zamanlarda, müşterilerimiz Müşteri İlişkileri Merkezlerimizi ziyaret ederek veya İletişim Merkezimizi arayarak fatura itirazlarında bulunuyorlar. Gelen itirazlar titizlikle incelenmekte, ölçü devresinde kontroller yaptırılmaktadır. Ancak düzenlenen faturalarda herhangi bir hata tespiti bulunmamıştır. Gelen şikâyetlerin büyük bir çoğunluğu, elektrikli soba, klima, katalitik vb. elektrikli ısıtıcılar ile ısınma ihtiyacını karşılayan müşterilerimizden gelmektedir. Gelen şikâyetlerin ilçe bazında incelemesi yapıldığında ise, Kuşadası, Didim, Bodrum, Marmaris, Datça, Fethiye gibi tatil beldelerimizden geldiği görülmektedir.

Faturasında bir hata olduğunu düşünen müşterilerimizin en yakın Müşteri İlişkileri Merkezlerimize başvurması halinde ilgili sayaçlar tarafımızdan titizlikle kontrol ettirilecektir.

Size en yakın Müşteri İlişkileri Merkezini www.aydem.com veya 0850 800 0 186 no.lu İletişim Merkezimizden öğrenebilirsiniz.

Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur.”

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık