Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Zarar gören narenciye üreticisiyle buluşma..

Geçen hafta 14-20 Mayıs tarihleri arasında yaşanan, Ege ve Akdeniz sahil bandında narenciye üretimi yapan illerimizde yaklaşık 45 dereceye kadar çıkan Afrika sıcakları ve ardından 3 gün kesintisiz yaşanan şiddetli poyraz, çiçeklenme döneminin ardından meyveye geçen ağaçlarda büyük oranda meyve dökümüne sebep oldu.

Zarar gören narenciye üreticisiyle buluşma..

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Köyceğiz İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünce, Köyceğiz İlçesi Döğüşbelen, Zaferler ve Hamitköy Mahallelerinde bulunan bazı narenciye bahçelerinde yerinde incelemeler yapıldı. Tarla sahipleri ile görüşülerek bilgiler alındı.

Ardından konu ile ilgili Dalaman, Ortaca ve Köyceğiz İlçelerinin İlçe Tarım ve Orman Müdürleri, Ziraat Odası Başkanları ve Birlik Başkanları ile Ortaca Ticaret Odası Toplantı Salonunda, pandemi tedbirleri dikkate alınarak toplantı gerçekleşti.

İl Müdürü Barış Saylak; “öncelikle tüm nar ve narenciye üreticilerimize geçmiş olsun diyorum. Buraya gelmeden önce bahçeleri dolaştım ve yaşadığımız bu talihsiz iklim değişikliğinin verdiği zararı bizzat gördüm. Burada bulunma sebebimiz, Narenciye üretiminde ve ihracatında büyük payı olan siz değerli üreticilerimizin yanında olmak. Maalesef özellikle geçen hafta yaşadığımız gibi iklim değişiklikleri ürünlerimize ciddi zararlar verebiliyor. Sizden ricam bu süreçte ürünleri zarar gören üreticilerimiz bir an önce tespitlerini yaptırsınlar. Görevli personellerimiz de hasar tespiti için saha çalışması yapacaklar. Önümüzdeki hafta Türkiye Büyük Millet Meclisi açılıyor. Milletvekillerimiz aracılığı ile sizlerin zararının karşılanması için taleplerimizi Sayın Bakanımız Dr. Bekir Pakdemirli’ye ileteceğiz. Emin olun sizlere yardımcı olabilmek için buradayız ve sürekli çözüm arayışı içerisindeyiz. TARSİM’le de gerekli yazışmalarımızı yapacağız. Sayın TARSİM Bölge Müdürümle telefonda görüştüm, önümüzdeki hafta için tespite geleceklerini belirtti. Zararınızın karşılanabilmesi için görüşmelerimiz devam edecek. Tespitlerinizi titizlikle yaptırın. Biz beraber güçlüyüz. Bunu her zaman söylüyorum. Birlikteliği ve örgütlenmeyi sağlamalıyız. Biz üretmek zorundayız. Covid-19 Pandemisi süresince bunu daha iyi anladık ve gördük. Hayat dursa da üretim devam etti. Sizler bizim için çok değerlisiniz. Gücümüz yettiğince yanınızda olmaya devam edeceğiz” dedi. 

Konuşmasının ardından telefonla AK Parti Muğla Milletvekilleri Yelda Erol Gökcan ve Mehmet Yavuz Demir’i arayarak toplantı salonunda üreticilerle telekonferans görüşmesi sağladı. Milletvekilleri; İklim değişikliğinden kaynaklanan süreci baştan beri takip ettiklerini belirterek üreticilere geçmiş olsun dileklerinde bulundular. Ardından zarar gören tüm çiftçilerin taleplerini Sayın bakan Dr. Bekir Pakdemirli’ ye ileteceklerini ve gerekli görüşmelerde bulunacaklarını belirttiler.

Editör: Şahin ŞAHİN
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık