Zeytinlikuyu’da çam ağaçları neden kesildi?

Zeytinlikuyu, ilçemizin önde gelen tatil beldelerinden biri. İnce kumlu ve sığ plajıyla, özellikle küçük çocuklu ailelerin gözdesi durumunda olan Zeytinlikuyu, beldenin içindeki çam ve palmiye ağaçlarıyla, doğayla uyumlu bir tatil beldesi konumunda.

Zeytinlikuyu’da çam ağaçları neden kesildi?
  • 01 November 2021, Monday 10:19

Ancak geçtiğimiz hafta, Zeytinlikuyu’dan bazı vatandaşlar, sosyal medya hesaplarından fotoğraflar paylaşarak, isyanlarını dile getirdiler. Fotoğraflara göre o güzelim çam ağaçları vahşice kesilmişti. Görünüşe göre bir budama faaliyeti değildi. Ağaçların kereste olarak değerlendirilmesine bile olanak vermeyecek şekilde, yerden 1 metre kadar yukarısından gelişigüzel kesilmişti.

Özellikle Gazeteciler Sitesi önündeki yol kenarındaki ağaçlar kesilmiş, bir şekilde orman içi yerleşim gibi görünen evler, cıscıvlak kalıvermişti.

Yaptığımız araştırmalardan kesin olmayan aldığımız bilgilere göre, özellikle Gazeteciler Sitesi yöneticilerinin, elektrik tellerini aşan ağaçların, ark yaparak yangın çıkarma riski taşıdığını bildirerek budama yapılmasını istediklerini öğrenebildik. Ve, ağaç kesiminin de Milas Belediyesi ekiplerince yapılmış olduğunu öğrendik.

Birinci sorumuz, doğayla iç içe bir tatil beldesinde, yetiştirmesi en az 30-40 yıl gereken ağaçlar varsa, ve elektrik telleri nedeniyle bir sıkıntı yaratabileceği öngörülüyorsa, ağaçlar budanabilir. Ya da en doğrusu, elektrik telleri yeraltına alınarak, sorun kökten çözülür. Anlaşılan kolay olan yola sapılmış ve ortaya fotoğraflardaki tablo çıkmış. Budama yerine ağaçlar gelişigüzel kesilmiş!..

Ağacı kesmenin bile bir adabı var.. Ağacın bir metre gövdesi duruyor. Üstü kesilmiş.. Ne murad ediliyor acaba? Kesen mi bu işi bilmiyor, ya da işini lakayt bir şekilde yapıyor? Ya da bizim bilmediğimiz bir incelik mi var!?

İkinci sorumuz, Belediye ekipleri, her talepte bulunanın talebi ‘yerinde mi?’, ‘doğru mu?’ diye sorgulamadan, eline testereyi alıp kesiyor mu?

Geçmişte, yaprakları Vergi Dairesi’nin çatısındaki yağmur oluklarını tıkıyor diye, kesilen o muhteşem Çam ağaçlarının sorgusuz-sualsiz kesilmesini ve bazı benzer örneklerini unutmadık çünkü..

Çünkü, eğer böyle giderse, kısa bir süre sonra kent içinde ağaç diye bir şey kalmayacak!..

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık