Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Aydın'da “Eşitlik” Heykeli Törenle Açıldı

Uzun zamandır Aydın gündeminde yerini koruyan ve birçok açıklama savaşlarına sebep olan kadın erkek eşitliğini anlatan soyut heykel, düzenlenen törenle açıldı. Heykel yarışmasının kazananları da ödüllerine kavuştu.

Aydın'da “Eşitlik” Heykeli Törenle Açıldı

Uğur ESER (AYDIN MAGAZİN)

Aydın Büyükşehir Belediyesi düzenlenen kadın erkek eşitliği temalı soyut heykel yarışmasının kazananları belli olurken, “Eşitlik” isimli soyut heykel 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde törenle açıldı. Aydın Tekstil Park Alanı'na yerleştirilen heykelin açılış törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun yanı sıra CHP Aydın Milletvekilleri
Bülent Tezcan ve Süleyman Bülbül, CHP ve İYİ Partili yöneticiler ile partililer katıldı. 

8 Mart’ın kutlama günü olmadığını ifade eden Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, bu günün bir kadın mücadelesi, eşit şartlarda, eşit haklarda, eşit yaşam istemlerin günü ve en temel insan hakları olduğunu söyledi. Hergün daha fazla kadın öldürülmemesi için parlamentonun biran önce daha sert adımlar atması gerektiğini ifade eden Başkan Çerçioğlu, "İstanbul Sözleşmesi biz kadınların kırmızı çizgisidir. Hak mücadelesinde kadınlarımıza pozitif ayrımcılık bir gerekliliktir. Birçok dünya ülkesindeki kadınlardan önce kadınların yanında yer alıp hakkımızı teslim eden Mustafa Kemal Atatürk’ü de minnetle anıyorum. Biz kadınlar, daha çok çalışmalı daha çok mücadele etmeliyiz” diye konuştu.

110 BİN TL ÖDÜLLÜ YARIŞMA

Daha sonra soyut heykel yarışmasının kazananı Hediye Akoğlu’na, Başkan Çerçioğlu tarafından çiçek ve birincilik ödülü olan 110 bin TL takdim edildi. Beraberindeki heyet ile birlikte heykelin açılışını gerçekleştiren Başkan Çerçioğlu, sanatçı Akoğlu’na teşekkür etti.

Soyut heykel yarışmasında birinci olan heykelin Efeler ilçesinde Aydın Tekstil alanında, ikinci heykelin Kuşadası’nda ve üçüncü heykelin ise Didim’de sergileneceği öğrenildi.
 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis