Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Hazırlıklar Tamam... Okullarda Yüz Yüze Eğitim Mart'ta Başlıyor

15 Şubat’ta sınırlı olarak başlayan yüz yüze eğitimin ardından gözler 1 Mart’ta yüz yüze eğitime başlayacak okullara çevrildi. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen usul ve esaslar kapsamında 1 Mart'ta yüz yüze eğitime başlaması planlanan okullarda hazırlıklar tamamlandı.

Hazırlıklar Tamam... Okullarda Yüz Yüze Eğitim Mart'ta Başlıyor
  • 27 February 2021, Saturday 9:46

BURSA (İGFA) - Türkiye geneli 1 Mart'ta yüz yüze eğitime geçiş hazırlıklarını tamamlayan Milli Eğitim Bakanlığı, "Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi, Enfeksiyon Önleme ve Kontrol Kılavuzu" kapsamında titizlikle çalışmalar gerçekleştirildi.

Anaokulu, ilkokul ve ortaokul ile bu okulların bünyesinde yer alan ana sınıfları olmak üzere binlerce öğrencinin 15 Şubat 2021 tarihinde yüz yüze eğitimi başlamıştı.

ORTAOKUL 5, 6 VE 7. SINIFLAR UZAKTAN EĞİTİM  

1 Mart'tan tarihi itibariyle tüm resmî ve özel ilkokullarda ve bu ilkokulların bünyesindeki ana sınıfları ile özel eğitim sınıflarında, seyreltilmiş şekilde haftada 2 gün yüz yüze eğitim yapacak.  Resmi ve özel ortaokullar ile imam hatip ortaokullarının 8. sınıflarında da yüz yüze eğitime 1 Mart’ta başlanacak. Eğitime başlama ve bitiş saatleri okul yönetimleri tarafından öğretmenlerle birlikte belirlenecek. Ortaokul 5, 6 ve 7. sınıflarda ise tüm dersler uzaktan eğitim yoluyla işlenmeye devam edilecek.

Bu arada Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğüne bağlı ilkokul ve ortaokul kademesinde eğitim veren özel eğitim okulları ve özel eğitim ana sınıfları ile diğer okullar bünyesindeki özel eğitim sınıflarında da 1 Mart itibarıyla haftada 5 gün yüz yüze eğitim yapılmaya başlanacak.  

MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİMDE SEYRELTİLEREK YÜZ YÜZE..

1 Mart itibarıyla 12. sınıflarda seyreltilmiş sınıf uygulamasıyla yüz yüze eğitime geçilecek. Çerçeve öğretim programlarında yer alan derslerin uygulama kazanımları yüz yüze yapılacak.

Teorik olan kazanımlar ise uzaktan eğitim yoluyla yapılacak. MTAL, ÇPAL, güzel sanatlar lisesi ve spor liselerinin 12'nci sınıflarında yüz yüze eğitim, haftada 24 ders saatini geçmeyecek şekilde planlanacak.

Diğer okul türlerinin 12. sınıflarda da 1 Mart itibarıyla seyreltilmiş sınıf uygulamasıyla yüz yüze eğitime geçilecek. Yüz yüze planlanmayan 12. sınıf dersleri ile diğer sınıfların dersleri uzaktan eğitim kapsamında yürütülecek. Lise kademesinde eğitim veren tüm özel eğitim okulları ve diğer okullar bünyesindeki özel eğitim sınıflarında da 15 Şubat itibarıyla uzaktan eğitime başlandı; 1 Mart'tan itibaren ise haftada 5 gün yüz yüze eğitime geçecek.

BURSA'DA OKULLAR ÖĞRENCİLERİNİ BEKLİYOR

Öte yandan Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Gülger, okullarda temizlik ve hijyen konusunda gerekli tüm hazırlıkların yapıldığını belirterek,  okullardaki yüz yüze eğitimde yeni normale uyum aşamasını öğrenci, veli ve okul olarak birlikte tamamlayacaklarını söyledi.

Bursa’da yüz yüze eğitime 15 Şubat itibarıyla başlayan öğrenciler de dâhil olmak üzere toplam 496 ilkokulda 202 bin 342 öğrencinin yüz yüze eğitime başlaması planlandı. Resmi ve özel ortaokullar ile imam hatip ortaokullarının 8. sınıflarında da 1 Mart olarak planlanan yüz yüze eğitimde Bursa genelinde 528 ortaokulda 42 bin 675 öğrencinin yüz yüze eğitime geçmesi hedeflendi. Mesleki ve Teknik Eğitim de dahil olmak üzere Bursa'da 437 okulda 35 bin 37, 12. sınıf öğrencisinin bulunduğu öğrenildi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis