BAL'da statü değişti: Ya Muğlaspor ya Yatağanspor küme düşecek!

​​​​​​​Bölgesel Amatör Lig (BAL) statüsünde yapılan değişiklik ile sezon sonunda puanı az olan takım direk küme düşecek.

BAL'da statü değişti: Ya Muğlaspor ya Yatağanspor küme düşecek!
  • 11 October 2023, Wednesday 14:34

TFF Yönetim Kurulu, 2023-2024 Futbol Sezonu Bölgesel Amatör Lig (BAL) müsabakaları statüsünde değişikliğe gitti.

Önceki statülerde aynı ilden iki takımın yer aldığı grupta, il takımlarından puanı diğerine göre düşük olan, grup sıralamasında altta yer alan takım, BAL'da kalabilmek için, o ilin 1. Amatör Küme Ligi ya da Süper Amatör Lig şampiyonu ile Play-Out maçı oynamak zorundaydı. Oynanan bu maç sonunda BAL'daki takım galip gelirse lige devam ediyor, yenilirse Amatör Lig Şampiyonu BAL'a yükseliyordu.

Değiştirilen yeni statü ise BAL kontenjanı 2 takım olan ve bu iki takımla ligde temsil edilen Muğla’nın da içinde yer aldığı, Afyon, Çanakkale, Edirne, Elazığ, Gaziantep, Giresun, Hatay, Kayseri, Kırklareli, Kahramanmaraş, Malatya, Muğla, Ordu, Yalova, Rize ve Düzce illerini kapsıyor.

Yeni statüye göre bu sezon aynı ilden grupta mücadele eden 2 takım da TFF 3. Lig’e yükselmez ve son iki sırada da yer alarak direk küme düşmezse sezon sonu puan tablosunda üst sırada yer alan takım BAL’da kalacak, alt sırada yer alan takım ise küme düşecek ve amatör yerel ligin birincisi direk BAL’a yükselecek.

Yani bu sezonda 14 takımlı 5. grupta mücadele edecek olan Muğlaspor ve Yatağanspor sezon sonunda 3. Lige yükselmezse, puanına göre diğerinin altında sezonu tamamlayan takım direk Süper Amatör Ligine düşecek ve bu sezonun Süper Amatör Lig şampiyonu olan takım ise direk BAL'a yükselecek.

Eğer iki takımdan birisi 3. Lige yükselirse, diğer takım BAL'da kalırken, Süper Amatör Lig şampiyonu direk BAL'a çıkmış olacak.

Statüdeki diğer kurallar şöyle; 2 takımdan biri TFF 3. Lig’e yükselir biri de küme düşerse, ilin yerel liginde birinci ve ikinci olan takımlar direkt BAL’a yükselir. 2 takımdan biri küme düşer, diğer takım TFF 3. Lig’e yükselmez ve küme düşmezse, ilin yerel liginde birinci olan takım BAL’a yükselir. Diğer takım BAL’da kalır. 2 takımda küme düşerse, ilin yerel liginde birinci ve ikinci olan takımlar direkt BAL’a yükselir.

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık