‘Bir Şampiyonluğun Öyküsü’

ÖNDER Spor Haber / Hüseyin AÇAR -

‘Bir Şampiyonluğun Öyküsü’

Hüseyin Açar’ın hazırlayıp sunduğu Radyo Gözlem Spor Saati Özel programına Yeni Milasspor Kulübü Başkanı Hasan Özmen konuk oldu.

11 Mayıs Perşembe günü yayınlanan programda, göreve geldikleri 2015 - 2016 sezonu Süper Amatör Futbol Ligi ile 2016 - 2017 sezonu Süper Amatör Futbol Ligindeki Yeni Milasspor’un sportif çalışmaları ile lig mücadelesi konusunda bilgileri Spor Saati dinleyicileri ile paylaşan Özmen, Yeni Milasspor Kulüp yönetimi ile Süper Amatör Futbol Ligi takımı ve teknik yönetimin başarılı bir sezon geçirdiğini söyledi.

 

Şampiyon olmayı hak ettik

Yeni Milasspor Kulüp Başkanı Hasan Özmen, yaptığı açıklamada, şampiyonluk yolundaki mücadelelerinde sporcularının, teknik yöneticilerinin, Sevdamsın Taraftarlar Derneği ile Dernek Başkanları Nihat Abbak’ın, Amigo Şeker’in, Milas Basınının ve Kulübün Onursal Başkanı ve Milas Belediye Başkanı Mıuhammet Tokat’ın ve kendilerine destek olanların büyük emekleri olduğunu belirterek, “Kazanılan şampiyonluk Milas’a armağan olsun” dedi.

2016 - 2017 sezonu sonunda verdikleri lig mücadelesinin bir analizini yapan Başkan Özmen, “mevcut olanaklarla elimizden gelen herşeyin en iyisini yapmaya çalıştık” dedi.

Başkan Özmen, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Spor Saati dinleyicileri ile sezon içinde birkaç kez birlikte olduk. Kulübümüzün içinde bulunduğu sıkıntıları Radyo Gözlem ve Milas spor basını vasıtası ile Milaslılara anlatmaya çalıştık. 2016 - 2017 sezonu, kulübümüz adına iyi başlamadı. Spor Tesisimiz yıkıldı. Lig maçlarımızı ilk yarıda Ören stadında oynadık ve sporcularımız Ören’de kaldı. Milâs Şehir Stadyumu’ndaki reklam panolarımızdan gelen gelirlerimizi alamaz olduk. 2015 - 2016 sezonu ve 2016 - 2017 sezonunda kalıcı gelirlerimiz aylık sadece 10 milyardı ve bizler Yeni Milasspor Kulüp yönetimi olarak bu gelirleri arttırmak adına sponsor isimlere ve firmalara mali destek anlamında ziyaretler yaptık ve gelirlerimizin artması için araba çekilişi, yemekler, deve güreşleri düzenledik.

Sezon boyunca hem lig mücadelemizi yapmaya hem de Yeni Milasspor’un sporcularının parasal sıkıntılar çekmemesi ve lig mücadelelerinde rahat olmaları için ne yapılması gerekiyorsa yaptık. Ve sezonu şampiyon olarak tamamladık. Son olarak 1978’li yıllarda yaşanan şampiyonluğun üzerinden yaklaşık 40 yıl geçmiş ve bizler 40 yıl sonra gelen şampiyonluğa bile ne yazık ki sevinemedik.

1984 - 85 sezonunda üçüncü lige alınan Yeni Milasspor 2000 - 2001 yılında yeniden Muğla Süper Amatör Küme Ligine düştü ve 17 yıl bu ligde hep ikinciliklerle yetinmek zorunda kaldı. Göreve ilk geldiğimiz 2015 - 2016 sezonunda da Süper Amatör Küme Liginde sezonu ikinci sırada tamamlayarak bir kez daha üzüldük. Şampiyonluğu kendi ellerimizle Yatağanspor’a teslim ettik.

Sezona Deniz Kibar hoca ile başladık. 7 puanlık bir farkla önde giderken teknik yönetimin lig maçlarındaki hataları nedeniyle rakiplerimizle puan farkı giderek azaldı ve sonunda lig ikincisi olarak sezonu kapattık. 2015 - 2016 sezonunda Yeni Milasspor Kulüp Başkanı ve kulüp yönetimi olarak bizlerin de hataları oldu. Zamanında A takımımızın teknik sorumlularına gereken müdahaleleri yapamadık. Geçen sezon kaçan şampiyonluğun üzüntüsünü halen yaşıyoruz.

2016 - 2017 sezonunda ise ilk beş haftamızı, İzmir’den takımımızın başına getirdiğimiz Ahmet Saray ve ekibine teslim ederek lig mücadelemizi yaptık. Sezon başında futbolcu transferlerini kulüp yönetimi olarak bizler üstlendik. Ancak beş haftanın sonunda gördük ki Ahmet Hoca ile yola devam etmek kulübümüze zarar verecek, Kendileri ile yapmış olduğumuz anlaşmayı karşılıklı feshettik.

Takımın başına Cenk Atasoy hocamızı getirdik ve ligde kalan tüm müsabakalarımızda hep galibiyetler aldık. Sadece Gümüşlük maçında rakibimizle Milas’ta berabere kaldık. Lig sonunda namağlup olarak şampiyonluk turu attık.

Şampiyonluğun sevincini bizler de doya doya yaşamak isterdik ancak bir üst lig olan BAL Liginde yer alabilmek için BAL takımı Yatağanspor ile oynamak zorunda kaldığımız Muğla Atatürk Stadyumundaki karşılaşmada maçın ilk yarısındaki sporcularımızın başarısı sonucu ilk yarıyı 2 - 0 önde kapatmamıza rağmen karşılaşmanın ikinci yarısında yediğimiz 2 golle müsabakayı beraberlikle tamamladık. Penaltı atışlarında başarı olamadık ve Süper Amatör Küme Şampiyonu olmamıza rağmen BAL Ligine çıkamadık ve şampiyonluğumuzu bu müsabaka gölgelemiş oldu.

1 sezon boyunca başarılı bir performans sergileyen sporcularımız, teknik yönetimimiz, antrenörlerimiz ve yönetim ekibi olarak bizler şampiyon bir takım olmamıza rağmen yine de BAL’a çıkamamaktan dolayı zan altında bırakıldık, eleştirildik ve ağır ithamlara maruz kaldık.

 

BAL Ligine çıkmayı

kim istemez?

Sporcularımız için vitrin olacak olan BAL ligi, ilçemiz Milas için de yeniden profesyonelliğe yönelmenin bir başlangıcı olacaktı. Ancak olmadı, olamadı hepimiz üzgünüz.

Şimdi kulübün önünü açmak adına yönetim olarak olağanüstü genel kurul kararı aldık. İlk toplantımız 27 Mayıs’ta. Çoğunluk sağlanamazsa ikinci toplantımızı 3 Haziran tarihinde yapacağız ve yönetime talip olmak isteyen ve bu kulübü en iyi şekilde yönetmeye aday isim ve listelere görevimizi seve seve devretmek isteriz.

Yeter ki gerçekten gelecek yönetim listesine güvenelim ve inanalım. Hasan Özmen olarak ben ve yeni yönetim isimleriyle göreve tekrar talip olup olmayacağım konusundaki kesin kararımı Milas basını ile ilerleyen günlerde paylaşacağım.

Son olarak, mevcut yönetim olarak Milas basını yoluyla Milaslı sporseverlere futbolseverlere ve taraftarlara, kulübümüzün 50 - 60 bin lira arasında bir borcu bulunduğunu duyurmak istiyorum. Bu borcumuzu ödemek için gereken çalışmaları da yapmaya devam ediyoruz.

Göreve geldiğimiz 2015 - 2016 sezonu ile 2016 - 2017 sezonunda yönetimimize, sporcularımıza, teknik sorumlularımıza verdikleri destek nedeniyle başta Onursal Başkanımız Belediye Başkanı Muhammet Tokat’a, Milasımızın eski Kaymakamı Fuat Gürel’e, yeni Kaymakamımız Eren Arslan’a, Milas Meslek Odaları Başkanlarımıza, Taraftarlar Derneğimize, sezon boyunca sporcularımızı müsabakalarda yalnız bırakmayan tribün temsilcileri Amigo Şeker İbrahim Alır’a, Dernek Başkanımız Nihat Abbak’a, taraftarlarımıza, sponsor firmalarımızaş Milas basınına gönülden teşekkür ediyorum.

2 sezondur birlikte Yeni Milasspor yönetiminde çalıştığım yönetim kurulu arkadaşlarıma da ayrıca teşekkür ediyorum.

2017 - 2018 sezonda göreve gelecek yeni Yeni Milasspor Kulübü Yönetimine de başarılar diliyorum. 2 sezondur hiç kimseyi kırmadan, üzmeden Yeni Milasspor Yönetiminde elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştık. Hatalarımız, yanılgılarımız oldu. Yapmak isteyip de yapamadıklarımız oldu. Ancak Sevdamız Yeni Milasspor için özveriyle çalıştık. Sıkıntılar, sancılar içersinde iki sezon yaşadık. Tek tesellimiz, BAL ligine çıkamasak da Milas’a bir şampiyonluk armağan etmemiz oldu.

Radyo Gözlem’e ve Spor Saati’ne, bizlere ve Yeni Milasspor Kulübüne destek olduğu, sesimizi duyurmakta yardımcı oldukları için tekrar teşekkür ediyorum ve bizleri dinleyenlere Yeni Milassporumuzu gönülden sevenlere, sevgilerimi, saygılarımı ve selamlarımı gönderiyorum.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık