“Bisiklet sevdası küçük yaşlarda başlar”

ÖNDER Spor Haber / Hüseyin AÇAR

“Bisiklet sevdası küçük yaşlarda başlar”

Milas Doğa Bisiklet Kulübü Yöneticileri Radyo Gözlem Spor Saat’nin Çarşamba günkü program konukları oldular.

Milas Doğa Bisiklet Spor Kulübü Başkanı Mehmet Kara ve sporcu yönetici Serdar Murat Sarı’nın canlı yayın konukları oldukları ve Milas’ta bisiklet kullanımı ile bilgileri sporseverlerle paylaştıkları canlı yayın Çarşamba günü gerçekleştirildi.

Spor muhabiri Hüseyin Açar’ın hazırlayıp sunduğu Spor Saati’nde bisiklet kullanımının şehir araç trafiğini rahatlatmak adına önemli bir uğraş olduğunu söyleyen Başkan Mehmet Kara, Milas’ta bisiklet kullanıcılarının sayısının günden güne arttığını belirterek Milas içindeki araç kullananlara seslenerek ve bisiklet kullananlara gerekli saygıyı ve anlayışın gösterilmesini istedi.

Bisiklet sevgisini Milas’ta yaygınlaştırmak istediklerini vurgulayan Başkan Mehmet Kara, “hafta içleri ve hafta sonları yaptığımız bisiklet gezilerine bisiklet kullanan herkesi davet ediyoruz” dedi.

İyi bir bisiklet sporcusunun bisiklet kullanırken gerekli olan tüm kurallara harfiyen uyması gerektiğini söyleyen sporcu Serdar Murat Sarı, özellikle şehir trafiği içinde bisiklet kullananların kask takmalarının kendi sağlıkları ve güvenlikleri adına önemli olduğunu söyledi.

100’e yakın aktif bisiklet sporcusu olduğunu ve Milas’ta yapılan doğa gezilerine katıldıklarını vurgulayan Sarı, “bisiklet kullanımı ve doğa gezileri asla pahalı bir uğraş değildir” dedi.

Radyo Gözlem Spor Saati konukları MİDOBİS Kulübü Başkanı Mehmet Kara ve yönetici sporcu Serdar Murat Sarı, Milas içinde yeni yapılan bisiklet yollarıyla bisiklet kullanıcılarının işlerinin kolaylaştığını belirterek bisiklet kullanımı ve 2017 yılı içi sportif etkinlikleri ile ilgili olarak şu açıklamaları yaptılar.

“Bisiklet sevdası ve aşkı küçük yaşlarda başlar ve bir tutkuya dönüşür. Bisiklet kullanımı hem sporculuk adına yapılan hem de günlük hayatımızda yaptığımız bir uğraştır. Sporcu olmak için gerekli bazı temel kurallara uyak gerekir. Kask kullanımı, kıyafetler, bisiklet seçimi profesyonel bir sporcu için önemlidir. Ancak amatör olarak bisiklet kullanıyorsak sadece kask takmak ve kurallara uymak yeterlidir.

2016 yılı içinde bisiklet sporu adına hem ilçe içinde hem de ilçe dışında önemli çalışmalara imza attık. Festivaller kapsamı içinde bisiklet sporu ve doğa gezilerimiz ile etkinliklere destek olduk.  Yeni yıl içinde bu tür bisiklet sporunun tanıtımı adına gezilerimiz devam edecektir. Ancak bisiklet sporunun yaygınlaşması ve bisiklet kullanıcılarının sayısının artması için yerel yöneticilerimizden iş adamlarımızdan, oda temsilcilerimizden ve esnaflarımızdan bizlere destek olmalarını bekliyoruz.

2017 sezonu içinde en büyük hedefimiz 1000 kişinin katılacağı şehir içi bisiklet turudur. Ayrıca üye sayımızı arttırarak bisiklet kullanımın yaygınlaşması da yeni yıldaki hedeflerimiz arasındadır.

Şehir içindeki bisiklet yollarının daha fazla artması ile hem bisiklet kullananların sayısı artacak hem de Milas’ın şehir içi araç trafiği oldukça rahatlayacaktır.”

18 Ocak Radyo Gözlem Spor Saati konukları Milas Doğa ve Bisiklet Kulübü Yöneticileri Mehmet Kara ve Serdar Murat Sarı, Milas içinden birçok bisiklet kullanıcısının üyeleri olduğunu vurgulayarak Milas dışından Muğla’nın birçok ilçesinden bisiklet tutkunları ve spor kulüpleriyle çok güzel bir dostluk ve sportif çalışmalar ve birliktelikler içinde olduklarını söylediler. Yurt dışından Milas’a gelen bisiklet sporcularıyla güzel dostluklar kurduklarını dile getiren Spor Saati konukları programın sonunda bisiklet kullanımı ile ilgili olarak bisiklet kullanıcılarını da uyararak özellikle şehir içinde dikkatli olmalarını istediler.

Bisiklet sporu ile ilgili olarak kendilerine destek olan herkese ve özellikle Radyo Gözlem’e ve Spor Saati’ne teşekkür eden Başkan Mehmet Kara ve Sporcu Serdar Murat Sarı, Milaslı küçük büyük her yaştan bisiklet kullanıcılarını yanlarında görmek istediklerini söyleyerek programa veda ettiler.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık