‘Cankurtaran’ olmak için eğitim aldılar

ÖNDER Spor Haber / Hüseyin AÇAR

‘Cankurtaran’ olmak için eğitim aldılar

Bodrum Su Sporları Kulübü Cankurtaran Eğitmeni ve Profesyonel Dalgıç Bedri Sincar, Güvercinlik’te bulunan ‘Dalgıç ve Cankurtaran Eğitimleri Birimi’nde, Cankurtaran adaylarına hayat kurtarma eğitimi verdi.

Muğla’da Cankurtaranlık ve Dalgıçlık Eğitimi veren tek yetkili olduğunu vurgulayan Sincar, Cankurtaranlık Eğitimi almanın önemi üzerinde durarak, Bodrum ve Muğla’da yılda 250 - 300 Cankurtaran Sertifikası verdiklerini söyledi.

1996 yılından beri profesyonel olarak Dalgıçlık yapan ve Cankurtaran olarak aldığı eğitimleri yeni adaylara aktaran Bedri Sincar, 2006 yılında çıkan Dalgıçlık ve Cankurtanlık Talimatı ile havuzu olan her otel ve sportif tesiste cankurtaran çalıştırmanın yasa gereği bir kural olduğunu söyledi.

Geçmiş dönemlerde özellikle denizlerde yılda 4 - 5 bin boğulma ve ölüm olayı yaşandığını vurgulayan Sincar, bu sayının Cankurtaranlık Eğitimi alanların çoğalmasıyla son yıllarda büyük bir düşüşe geçtiğini belirtti.

Kursiyerlere 3 gün süren bir eğitim verildiğini belirten Bedri Sincar, Cankurtaranlık Eğitimi almak isteyenlerin Bodrum Su Sporları Kulübü’ne başvuru yapabileceklerini sözlerine ekledi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık