Diyabete dikkat çekmek için Pedal çevirdiler

ÖNDER Spor Haber / Hüseyin AÇAR

Diyabete dikkat çekmek için Pedal çevirdiler

Halk arasında şeker hastalığı olarak da bilinen diyabete dikkat çekmek üzere Milas Gençlik Merkezi, beraberinde bazı kurumlarla, ‘Diyabete Karşı Pedallıyoruz’  adlı bir bisiklet etkinliği düzenledi. Muğla İl Gençlik ve Spor İl Müdürü Serkan Öçalmaz’ın da katıldığı etkinlikte yaklaşık 150 kişi ilçe merkezinde pedal çevirdi.

Görülme sıklığı her geçen gün artan diyabet, küresel sağlık harcamalarının %12’sinden sorumlu olduğu gibi, diğer birçok sağlık sorununu da beraberinde getirdiği bilinen bir hastalık.

İnsülin’in 1922 yılında keşfini gerçekleştiren ve böylelikle diyabetin tıbbi tedavisine olanak sağlayan Dr. Frederick G. Banting’in doğum günü olan 14 Kasım, aynı zamanda tüm dünyada Diyabet Günü ilan edilerek çeşitli etkinliklerle hastalığa dikkat çekilmektedir.

Uluslararası Diyabet Federasyonu (IDF), Dünya Diyabet Günü için her yıl bir tema belirlerken, bu yıl ‘Gözler Diyabetin Üstünde’ teması ile diyabet ve komplikasyonlarının taranması ve risklerin azaltılması konularına dikkat çekmeye çalışılıyor.

İlçemizde ise Milas Gençlik Merkezi’nin öncülüğünde; İlçe Sağlık Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile ortaklaşa ‘Diyabete Karşı Pedallıyoruz’ adlı bir etkinlik düzenlendi.

Atapark’ta toplanan yaklaşık 150 bisikletli, farkındalık yaratma adına ilçe merkezinde pedal çevirirken, düzenlenen etkinliğe Muğla İl Gençlik ve Spor Müdürü Serkan Öçalmaz, AKP Milas İlçe Başkanı Fahri Acar, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ergun Kırova, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Alirıza Kozak, İlçe Gençlik ve Spor Müdür V. Durmus Tayfun Uslu, Milas Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Mehmet Çoban ve etkinliğe bisikletleriyle gelen öğrenciler katıldı.

Etkinlikle ilgili ilk açıklamayı yapan Milas Gençlik Merkezi Müdürü Aşkın Kılınç, son yıllarda artan diyabet hastalığına dikkat çekmek, tıbbi tedavi ile birlikte fiziksel aktivitelerin de önemini vurgulamak adına etkinliğin düzenlendiğini belirterek, paydaş kurumlara teşekkür etti.

İl Gençlik ve Spor Müdürü Serkan Öçalmaz da, Muğla Valiliği’nin desteğiyle il genelinde böyle bir etkinlik düzenlendiğini belirterek, başta Muğla Valisi Esengül Civelek olmak üzere etkinliğe destek veren kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.

Milas İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ergun Kırova ise ülkemizde bilinen 7 milyon diyabet hastası olduğunu, bu sayının dışında yaklaşık 3 milyon kişinin de hastalığının farkında olmadan yaşadığını tahmin ettiklerini belirterek, her türlü bağımlılığa karşı sporun ve fiziksel aktivitelerin önemli olduğunu söyledi.

Yapılan konuşmaların ardından yaklaşık 150 kişiden oluşan bisikletli grup, Atapark’tan başlayarak ilçe merkezindeki bazı caddelerden geçerek tekrar Atapark’a döndüler.

Etkinlik, günün anısına çekilen toplu fotoğraf ile son buldu.

 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık