Genel Kurul 11 Eylül’de yapılacak..

Milasspor, basınla biraraya geldi

Genel Kurul 11 Eylül’de yapılacak..
  • 25 August 2021, Wednesday 10:23

2021-2022 futbol sezonunda Muğla Süper Amatör Küme Ligi’nde şampiyonluk mücadelesi yapacak olan ilçemizin tek profesyonel spor kulübü olan Yeni Milasspor Ekim ayı sonunda başlayacak olan lig mücadelesi öncesinde Milas basını ile buluşarak kulüp yönetimi tarafından bugüne kadar yapılan çalışmaları değerlendirdi.

2019-2020 futbol sezonu öncesinde yapılan Milasspor Olağanüstü Genel Kurul Toplantısıyla Yeni Milasspor Kulüp Başkanlığı görevini üstlenen Öcal Yüksel basın mensuplarına 2 yıllık çalışmalarını anlatarak, Eylül ayı içersinde yapılacak Milasspor Olağan Genel Kurul Toplantısıyla ilgili bilgi paylaşımında bulundu.

24 Ağustos Salı günü Saat 10.00 da Yeni Milasspor Lokali’nde basın mensuplarıyla sabah kahvaltısında buluşan Yeni Milasspor Kulüp Başkanı Öcal Yüksel’e kulübün yöneticilerinden Yavuz Tosun ve Mustafa Sarban eşlik ettiler.

11 Eylül, Yeni Milasspor Olağan Genel Kurul Toplantısı

Yeni Milasspor Kulüp Başkanı Öcal Yüksel basın mensuplarıyla buluşmasına, “herkesin merak ettiği bir soruya cevap vererek başlayayım” diyerek girdi ve 11 Eylül Cumartesi gününün Yeni Milasspor Kulübünün yeni yönetiminin belirleneceği gün olduğunu söyledi.

Başkan Öcal basın açıklamasında şunları söyledi:

“Öncelikle bizleri kırmayarak sabah kahvaltımızda bizlerle bir araya geldiğiniz için siz sayın basın mensuplarına teşekkür ediyorum.

2019-2021 futbol sezonu başında Yeni Milasspor Olağanüstü Genel Kurul Toplantısında oluşan divan heyeti tarafından kulübün kayyuma kalmaması için oluşturulan kriz yönetimi içersinde adım vardı. Yeni Milasspor Kulübü yönetimi için ne yazık ki o dönemde hiç kimse listesiyle yönetime talip olmamıştı.

Liglerin başlamasına çok az bir süre kala dönemin mevcut başkanı Ahmet Karabıyık’tan kulübün karar defterini alarak kulübün yönetimi için çalışmalara başladık.

Kulüp yönetimine giren isimlerle bu süreçte yapacağımız lig mücadelesi için biraya gelerek toplantılar yapmadık. Yönetimdeki isimlerden birçoğunu ne ben tanıyordum ne de onlar beni tanıyordu.

Böyle bir ortamda zor şartlarda lig mücadelesine katıldık. Ligde kadromuzun büyük bir bölümü alt yapıdan yetişen futbolcularımızdan oluştu. Genç futbolcularımızla ligde mücadele ettik. Büyük paralar harcayarak futbolcu transferleri yapmadık.

Takımımızın antrenörleri Mehmet Kabak, Birol Erten ve Selahattin Tireli bu kulüpten para almadan takımı çalıştırdılar, daha doğrusu onlara hak ettikleri paraları veremedik, üç antrenörümüze de teşekkür ediyorum. Hakları olan parları mutlaka kendilerine ödeyeceğiz.

Ligde inişli çıkışlı grafik çizdik, düşme hattında yer aldık, ancak liglerin bitmesine 3-4 hafta kala lig lideri Seydikemer Belediyespor’u deplasmanda 1-0 yenerek düşme hattının üzerine çıktık ve zaten sonrasında pandemi dönemi başladı ve ligler ertelendi, daha sonrasında da ligden düşmeler kaldırıldı.

Ligde mücadelemizi sürdürürken aynı zamanda Yeni Milasspor’un kurumsal kimliğine yeniden kavuşması için çalışmalarımızı da hızlandırdık. Şu an içinde bulunduğunuz güzel ve Milasspor’a yakışan bir spor tesisini ve lokalini yaptık.

Bu tesisin oluşumunda o dönem birlikte mücadele ettiğimiz arkadaşımız Umut Yiğitkaya’nın büyük emeği ve katkıları vardır.

Kendisine de Yeni Milasspor’a hizmetleri için teşekkür ediyorum.

Liglerin ertelenmesi ve sezonun bitmesi sonrasında Yeni Milasspor’un gelirlerini arttırmak adına çalışmalarımız oldu.

Milas Belediyesinin desteği ile Muğla Büyükşehir Belediyesi’nden çaput pazarı denilen yeri ihale yoluyla kiraladık ve her ay belirli miktarda bir kira ödemekteyiz. Bu yeri halen Yeni Milasspor adına otopark olarak işletmekteyiz.

Yeni Milasspor lokalinde yemek işine girdik ve firmalara yemek vermeye başladık; tüm bu çalışmalarımız karar defterine yazılmıştır.

Ayrıca yine bu dönemde Muğla Büyükşehir belediyesinden Stadyum yanındaki binayı aldık ve futbolcularımız için bu binayı yatakhane olarak ligler başlamadan düzenleyeceğiz. 2021-2022 futbol sezonunda lig mücadelemizi Milas için yapacak futbolcularımızın kalacak yer sıkıntısı, yemek yiyecekleri yer sıkıntısı olmayacak.

Daha futbolcularımız bir şâhısa ait binada kalıyorlardı ve burası ile ilgili pek çok sıkıntıları vardı. Kulübümüzün yıllarca binbir emekle ve Milasspor adına mücadele etmiş herkesin emeği ile kazanılmış kupalarımız atıl bir halde bu binanın en alt katında sular içersinde ve kaderine terk edilmiş bir durumdaydı ve bu kupaları yeniden layık olduğu yere yani Yeni Milasspor Tesisindeki yerlerine getirdik.

Milasspor minibüsünün bakımını tamiratını yaparak alt yapımızın hizmetine verdik. Yine kulübümüze ait motorsikletin bakım ve tamiratını yaparak kullanılır hale getirdik.

Yaptığımız tüm çalışmalar Yeni Milasspor Kulübü adınadır ve karar defterine kayıt edilmiştir.

Yeni Milasspor Kulübü Öcal Yüksel’in spor kulübü değildir. Yeni Milasspor tüm Milaslıların ve Sevdamsın Yeni Milasspor diyen herkesin kulübüdür. Bizler bu kulübün çalışanlarıyız, hizmet süremizde, Milasspor’un başarılı olması, hak ettiği yerlerde olması için çalışmalarımızı yapmaktayız.

2019-2020 sezonu bizim acemilik yılımız oldu. Kendi yaşantımızda ticaret yapıyorduk ama kulüp yönetmeyi bilmiyorduk ve biz hatalarımızı yanlışlarımızı göre göre doğru işleri yapmayı öğrendik.

İlk yılımızda Milasspor’un gelirlerini çoğaltma çalışmalarımızın dışında bu kulübün geçmişten gelen vergi borçlarının ödenmesi için de çalışmalar yaptık. Geriye dönüşümlü olarak 5 kulüp başkanımız zamanında ödenemeyen vergi borçlarını yapılandırdık ve bu kulüp başkanlarımız ile yönetimleri bu borçları ödemesini sağladılar ve şimdi Milasspor’un vergi borcu bulunmamaktadır. Bu anlamda Halil İbrahim Gülen, Fikri Çırak, Cenker Çetin, Hasan Özmen ve Ahmet Karabıyık başkanlarımıza Yeni Milasspor Kulübü adına çok teşekkür ediyorum.

Yeni Milasspor’un şuan SSK’ya yapılandırdıktan sonra 100 bin TL borcu vardır ve biz Milasspor Kulübü yönetimi olarak bu borcu üstlendik, her ay taksit taksit ödemeye başladık.

2020-2021 sezonu pandemi nedeniyle lig maçları oynanmadı ve bizler çalışmalarımızı bu dönemde Milasspor’un gelirlerini çoğaltmaya yönelik adımlar attık.

Milasspor lokalinde maç yayınları yaparak Milasspor’umuza biraz daha fazla gelir gelmesi için çabaladık..

Öcal Yüksel olarak hiç kimseyle problemim yok şahsi bir sıkıntım yok, olmadı, olamaz da.. Sosyal medyada Yeni Milasspor Kulüp Başkanı’nın Milasspor adına aldığı malzemelerin ücretini ödemediğim yazılıyor ve konuşuluyor. Doğrudur, aldığımız yerlere ödemeler yapamadık, ancak hangi kulübün piyasaya borcu yok ki..

Bizim 500 liralık borcumuz piyasada 5000 lira oluyor. Milasspor adına aldığımız her ürünün borcunu ödeyeceğiz; hedefimiz hiç kimseye borcu olmayan kendi ayakları üzerinde durabilen, modern tesisleriyle herkesin beğeneceği ve alkışlayacağı bir Milasspor özlemindeyiz ve çalışmalarımız hep bu hedef doğrultusundadır.

 Ayrıca yeni sezonda kulüp yönetiminde kalırsak çok büyük bütçeler ödemeden kendi gençlerimize takviyeler yaparak Milasspor’un mali dengesini bozmayacak futbolcu transferleriyle ligde şampiyonluk ve sonrasında BAL Ligi için mücadele edeceğiz.

Milasspor’un yeri elbette BAL Ligi değildir mazisi şanla şerefle dolu profesyonel bir mücadelesi olan Milasspor’u yeniden o özlenen günlerine döndürmek için hep birlikte mücadele etmeliyiz.

Destek destek destek

2019-2020 yılında göreve geldiğimizde ilk yılımızda istediğimiz dilediğimiz çalışmaları yapamadık..

Sezon içersinde Yeni Milasspor gecesi yaptık. Taraftarlarımızla bu gecede bir araya geldik, güzel bir gece oldu emeği geçen herkesi kutluyor ve teşekkür ediyorum.

İlk yılımızda yanımızda olan Sevdamsın Taraftarlar Derneği Başkanı Nihat Abbak ve takımımızın tribün liderlerinden Amigo Şeker İbrahim Alır’a gecemizde Milasspor kulübüne hizmetlerinden desteklerinden dolayı teşekkür plaketi verdik.

Sonrasında ne oldu nasıl oldu anlamadık anlayamadık, Sevdamsın Taraftarlar Derneği başkanı Nihat Abbak ve Amigo Şeker bize karşı cephe aldılar.

Geçtiğimiz günlerde Sevdamsın Taraftarlar Derneğinin Genel Kurulu oldu, bu toplantıya kulüp başkanı olarak davet edilmedik. Hadi Öcal Yüksel ile probleminiz var, yönetimdeki iki arkadaşımı davet edebilirdiniz.

2 sezonda bu kulüp için 2 aracımızı sattım, davulun sesi uzaktan hoş geliyor ama işin içine girdiğimizde kulüp yönetmenin ne kadar zor olduğunu gördük.

İbrahim Alır’ı üyelikten çıkarmamız üyelik aidatının ödenmemesinden dolayı değildir, kulübümüz ve kulüp başkanı hakkında çirkin sözleridir. Bu konu üzerinde daha fazla konuşmak istemiyorum, inan 2 sezondur yıprandım yalnız bırakıldım hep eleştirildim.

Sizin aracılığınızda duyurmak istiyorum 11 Eylül Cumartesi günü Yeni Milasspor Olağan Genel Kurul Toplantısını gerçekleştireceğiz.

Kararı kayıt defterimize geçirdik.

Bugüne kadar bu kararı almamamızın nedeni 2 sezonluk çalışmalarımızı gelirlerimizi giderlerimizi muhasebecilerimizle netleştirmek ve kongre zamanı üyelerimize belgelerimizle 2 yılımızı anlatabilmek içindir.

11 Eylül Cumartesi günü Genel Kurul Toplantımızı Milasspor Lokalinde yapacağız herkes aday olabilir herkes gibi ben de yeni yönetimimle adayım. Gerçekleştirilecek kongrede seçilirsem Milasspor’un hedefleri doğrultusunda çalışmalarımızı yapmaya devam edeceğiz, seçilemezsem yeni gelecek kulüp yönetimine kulübü teslim edeceğiz.

Bugün buraya gelerek bizleri dinlediğiniz için siz basın mensuplarına tekrar teşekkür ediyorum…

İnşallah her şey Milasspor için güzel olur…”

24 Ağustos Salı günü basın mensuplarıyla 2 sezonu değerlendiren Yeni Milasspor Kulüp Başkanı Öcal Yüksel, toplantı sonrasında basın mensuplarına Yeni Milasspor’um tesislerini gezdirerek, yeni sezonda yapacağı çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

 

 

 

 

 

 

Editör: Hüseyin AÇAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık