Haftayı beraberlikle kapattılar

ÖNDER Spor Haber - Hüseyin AÇAR

Haftayı beraberlikle kapattılar

açın Hakemleri: Yusuf Yaratıcı, Sedef Kıranoğlu, Muhammet Ali Büyükaydın

Gümüşlük Gençlikspor: Mesut Akın, Hüseyin Öztemiz, İsmail Demirtaş, Süleyman Sönük, Nuri Gökmen, Yunus Mercimek, Taha Tolga Özhan, Çağatay Ceylan, Feyyaz İpek, Gökhan Avşar, İhtilal Durmuş

Yedekler: Ata Gürbüz Akkoç, Mustafa Saydam, Emre Ot, Suat Demirtaş, Özgür Kırık, Soner Ağıl, Mustafa Topaloğlu

Teknik Sorumlu: Hüseyin Öztemiz

Antrenör: Hakan Diğer

Yeni Milasspor: Anıl Karadere, Hasan Özkan, Mahmut Ermaşa, Ali Varol, Mehmet Ali Alataş, Şenol Yeşilkaya, Abai Bokoleev, Nuriman İsmailji,Bahri Güzel, Gökhan Vardar (Mertcan Civelek), Emre Kuncak (Yunus Emre Borazan)

Yedekler: Yılmaz Seyman, Muhammet Kılınç, Okan Kuru, Mertcan Civelek, Yunus Emre Borazan, Metin Gültekin, Ulaş Durak

Teknik Sorumlu: Ahmet Saray

 Antrenör: Bülent Öztürk

 

Şampiyonluk adayları

puanları paylaştılar

Muğla Süper Amatör Küme Liginde şampiyonluk mücadelesi yapan iki takımın Gümüşlük’teki kapışmasından beraberlik çıktı.

Kulüp Başkanlığını Nejat İşlerin yaptığı Gümüşlük Gençlikspor kendi sahasında kendi taraftarı önünde galibiyet için çıktığı lig maçında ayağa top yapan savunmada ve hücumda etkili bir Yeni Milasspor buldu.

Hasan Özmen’in Kulüp Başkanı olduğu Yeni Milasspor ise 4 taraftar aracı ile geldiği Gümüşlük maçında sahada ilk karşılaşmanın verdiği heyecanla bana göre hiçte kötü bir futbol oynamadı. Zaman zaman etkili ataklarla gol arayan ilçemiz takımı özellikle 2 kanattan yaptığı ataklarla gol aradı. Gümüşlük kalecisi Mesut’un gününde olması ev sahibi takımın farklı bir sonuçla sahadan ayrılmasına engel oldu.

Karşılaşmanın başında Gümüşlük Gençlikspor Kulübü Başkanı Nejat İşler, Yeni Milasspor Kulüp Başkanı Hasan Özmen ile bir araya gelerek maçı birlikte izlediler. Ayrıca Başkan Nejat İşler, Yeni Milasspor taraftarlarının yanına gelerek “Gümüşlük’e hoş geldiniz” diyerek Yeni Milasspor taraftarlarına güzel bir jest yaptı.

Maçın ilk yirmi dakikasında orta saha mücadelesi ile iki takım birbirlerini tarttılar. Gümüşlük maçın ilk tehlikeli gol atağını yapan takım oldu.  Maçın henüz başlarında Gümüşlük bulduğu net gol şansından yararlanamadı. Ceza sahası içinde kaleci ile karşı karşıya kalan Gümüşlük forvetinin sert şutu kaleci Anıl’dan geri döndü. Dakika 5’te Yeni Milas ilk tehlikeli atağını gerçekleştirdi. Yeni Milasspor’un Kırgız futbolcusu Abai kaleci Mesut ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu kaleye gönderdi kaleci Mesut ayağı ile topu kornere gönderdi.

 

Gol sevincini taraftarları

ile paylaştılar

Maçın onuncu dakikasında Yeni Milasspor atağında Abai - Bahri Güzel paslaşması golü getirdi. Orta sahadan başlayan Yeni Milasspor atağında ceza sahası içene topu taşıyan Abai on sekiz içinde topu Bahri’ye aktardı. Bahri ceza sahası altı pasa hareketlenen kaptan Emre’ye topu aktardı. Emre güzel bir plase ile yerden topu filelerle buluşturarak takımını öne geçiren golünü attı.

Gol sevincini taraftarları ile paylaşan futbolcular Yeni Milasspor’u 1 - 0 öne geçirdiler. Dakika 35’te ev sahibi takım Çağatay ile bulduğu gol şansını değerlendiremedi.

Gelişen bir Gümüşlük atağında ceza sahası içinde Yeni Milasspor savunmasının bir anlık hatasından yararlanan Çağatay Ceylan sert vurdu kaleci Anıl güzel bir kurtarışla topun kaleye girmesine engel oldu.

Karşılaşmanın ilk yarısının sonlarına doğru ev sahibi Gümüşlük beraberlik golü için Milas kalesine yüklenmeye başladı. Dakika kırkta kazanılan Gümüşlük korneri golü getirdi. Yeni Milasspor altı pasına gönderilen topa İsmail güzel bir kafa vurdu ve filelerle buluşan top aynı zamanda ilk yarının da skorunu belirledi. Kaleci Anıl’ın köşeye giden topa yapacak hiçbir şeyi yoktu. İlk yarı 1 - 1 beraberlikle tamamlandı.

 

Daha sert bir ikinci yarı

Maçın ikinci yarısında ilk yarıda talihsiz bir sakatlık yaşayan Yeni Milasspor Takımı Kaptanı Emre Kuncak ikinci yarıya çıkamadı ve yerine oyuna Yunus Emre girdi. İlk arıya göre ikinci yarıda her iki takımın futbolcuları daha sert oynamaya başladı. Bu sertlik sarı kartları getirdi. Her iki takımdan oyuncular sarı kart gördüler.

Karşılaşmanın ikinci yarısında her iki takımın açın dengesini bozma adına atakları vardı. Ancak yapılan bu ataklar skorda ki dengeyi bozamadı ve karşılaşma ilk yarıda atılan iki golle beraberlikle sonuçlandı ve her iki takımda haftayı birer puanla kapatmış oldular.

 

Centilmence

desteklediler

Gümüşlük deplasmanında güzel bir havada oynanan ligin ikinci hafta maçında her iki takım taraftarları takımlarını centilmence desteklediler.

Maçın orta hakemi Yusuf Yaratıcı ve yardımcıları maçın skorunu her iki takım adına olumsuz etkileyecek bir yönetim göstermediler. Özellikle orta hakem Yusuf Yaratıcı’nın her iki takımın futbolcuları ile diyalogları karşılaşmaya olumlu olarak damgasını vurdu.

Muğla Süper Amatör Küme Liginde Şampiyonluk hedefi ile yola çıkan Gümüşlük Gençlikspor’da geçmiş dönemlerde ilçemiz ekibi Yeni Milasspor’da forma giymiş futbolcular forma giydiler.

İsmail Demirtaş, Çağatay Ceylan, ihtilal Durmuş ilk on birde Gümüşlük formasını giyen futbolculardı. Ayrıca Gümüşlük takımın teknik sorumlusu ve futbolcu takım kaptanı Hüseyin Öztemiz, ilk on birde başarılı bir futbol oynayan Milasgücü’nün eski futbolcularından Feyyaz İpek yedekte bekleyen Mustafa Saydam ve Ata Gürbüz Akkoç’ta Yeni Milasspor’un formasını giymişlerdi. Karşılaşmaya 4 minibüsle giden Sevdamsın Yeni Milasspor Taraftarlar Derneği Başkanı Nihat Abbak ve takımın Amigosu Şeker doksan dakika boyunca yaptıkları tribün desteği ile Yeni Milasspor’u Gümüşlük deplasmanında yalnız bırakmadılar.

Süper Amatör Küme Liginde ikinci hafta maçında puanları paylaşan Gümüşlük Gençlikspor haftaya Seydikemer Belediyespor ile deplasmanda oynarken Yeni Milasspor Ören’de Dalaman Belediyespor ile karşılaşacak.

 

Süper Amatör Küme

Liginde Maç Sonuçları

Gümüşlük Gençlikspor: 1

Yeni Milasspor: 1

 

Ortakent Yahşispor: 3

Dalyanspor: 1

 

Dalaman Belediyespor: 1

Turgutreisspor: 2

 

Marmaris Gençlikspor: 1

Muğla Üniversitesi: 6

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık