İki gole bir puan geldi

ÖNDER Spor Haber - Hüseyin AÇAR

İki gole bir puan geldi

Maçın Hakemleri: Türkcan Terzioğlu, M. Burak Dili Tatlı, Yusuf Acarbay

Muğla Üniversitesi: Süleyman, Samet Dilli, Özgürcan, İlhan, Hakkı, M. Meriç, Mehmet Yavuz, Görkem, Sabri, Burak, Ahmet Şahin

Yedekler: Arda, Emirhan, Ahmet Anıl, Hasan Hüseyin, İskender, Burhan, Kamil,

Teknik Sorumlu: Halil Evren Şentürk

Yeni Milasspor: Anıl, Hasan, Muhammet Kılınç, Ali Varol, Şenol, Abai, Metin, Metehan, Gökhan, Batuhan

Yedekler: Ulaş, Okan, Mehmet Ali Alataş, Mertcan, Emre Kuncak, Nuriman, Bahri Güzel

Teknik Sorumlu: Ahmet Saray

 

İlk yarıda vasat

bir futbol sergilediler

Mutlak galibiyet için gittikleri Muğla deplasmanında Kötekli’de Muğla Üniversitesi Futbol Takımı ile 2 - 2 berabere kalan ilçemiz takımı Yeni Milasspor’un oynadığı vasat futbol maçı izleyen Yeni Milasspor taraftarlarını üzdü.

Lige şampiyonluk hedefi ile başlayan Yeni Milasspor, Muğla Üniversitesi beraberliği ile 3 maçta 6 puan kaybetti. Ölüdeniz maçı ile hükmen galibiyet sonrası Gümüşlük Gençlikspor beraberliği, Dalaman Galibiyeti, Ortakent beraberliği, Marmaris galibiyeti ve son olarak Muğla Üniversitesi beraberliği ile ligde 6 maçta 12 puan toplayan Yeni Milasspor Gümüşlük Gençlikspor ve Ortakent Yahşispor’un ardından üçüncü sırada yer alıyor.

Muğla Üniversitesi Stadyumunda oynanan lig karşılaşmasında as futbolcularını yedek kulübesine çeken Yeni Milasspor Teknik Sorumlusu Ahmet Saray maça genç kadrosu ile başladı.

Karşılaşmanın hemen başlarında Muğla Üniversitesi net bir gol şansı yakaladı. Ahmet Şahin ofsayt pozisyonunda ceza sahası üzerinde topla buluştu. Yan hakem ofsaytı gördü ancak orta hakem karar uymadı oyunu devam ettirdi. Ahmet Şahin, kaleci Anıl’ın üzerinden aşırtma bir vuruşla topu kale yerine auta gönderdi.

Dakika 7’de kazanılan bir Yeni Milasspor kornerinden ceza sahası içine gelen top kaleci Süleyman’dan döndü. Batuhan vurdu top az farkla uta çıktı. Dakika 20’de Üniversite atağında Milas savunmasının ve kaleci Anıl’ın hatasından yararlanan Üniversite takımında Ahmet Şahin’in sert şutu hatasını kapatan Yeni Milasspor kalecisi Anıl’da kaldı

Dakika 30’da Muğla takımının atağında yine savunma hatası sonucunda topla buluşan Ahmet Şahin Muhammet’in engellemesine rağmen topa ceza sahası içinde sert vurdu. Kaleci Anıl’ın yanından top filelerle buluştu ve Muğla takımı bu golle maçta 1 - 0 öne geçti.

Karşılaşmanın ilk yarısında Yeni Milasspor takımında özellikle kaleci Anıl ve savunma sık sık hatalar yaparak topu Üniversite takımı forvetlerine kaptırdılar.

Karşılaşmanın ilk yarısının bitimine 10 dakika kala Üniversite takımının üst üste gol pozisyonlarına girmesi maçı izleyen Yeni Milasspor Kulübü Başkanı Hasan Özmen’in sinirlenmesine neden oldu. Tribünlerden maçla ilgili yüksek sesle yapılan yorumlar nedeniyle Yeni Milasspor antrenörleri maçın ilk yarısı tamamlanmadan soyunma odasına girdiler.

Dakika 40’ta Yeni Milasspor atağı Üniversite takımı tarafından faule kesildi. Atışı Hasan Özkan kullandı. Ceza sahası altı pas içine gelen topa son olarak Batuhan dokundu. Yeni Milasspor ilk yarıya Batuhan’ın golü ile 1 - 1 beraberlikle girdi.

 

Maçın ikinci yarısı

Karşılaşmanın ikinci yarısında takımın başında sahaya çıkan Yeni Milasspor antrenörleri oyunun hemen başında yedek kulübesinde bekleyen oyunculardan Emre Kuncak’ı oyuna alarak başladı.

Yapılan bu oyuncu değişikliği Yeni Milasspor’a olumlu olarak yansıdı. Emre Kuncak oyuna hareketlilik getirdi.

İkinci yarının hemen başlarında ilk yarıda sarı kartı olan Üniversite oyuncusu M. Meriç yaptığı sert ve kasti faul sonucunda ikinci sarı kart görerek kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Dakika 50’de Yeni Milas atağı faulle kesildi Atışı Gökhan kullandı. Ceza sahası içine gelen topa Emre Kuncak vurdu. Top kale yerine auta çıktı.

Dakika 52’de Milas atağında Emre topu Muğla kalesine ortaladı. Metehan ceza sahası içinde topa yetişemedi ve mutlak bir gol şansı Yeni Milasspor adına kaçtı.

Dakika 60’ta Muğla takımı maçta bir kez daha öne geçti. Gelişen bir Muğla Üniversitesi atağında Görkem topu korner çizgisi yanından Milas ceza sahası içine ortaladı. Kaleci Anıl’ı geçen topla son olarak ilk golün sahibi Ahmet Şahin buluştu. Boş kaleye topu gönderen Ahmet takımının ve kendisinin ikinci golünü atarak skoru 2 - 1’e taşıdı.

Yeni Milasspor’da ikinci değişiklik yapıldı. Oyuna geçen senenin gol kralı Bahri Güzel girdi. Oyundan Batuhan çıktı. Gol sonrası dakika 75’te gelişen Yeni Milasspor atağında kazanılan faul atışından Yeni Milasspor beraberlik golü geldi. Muğla Üniversitesine ortalanan topa Ali Varol yükseldi ve güzel bir kafa vuruşu ile topla fileler buluştu. Yeni Milasspor maçta yeniden 2 – 2’lik beraberliği sağladı.

Yeni Milasspor attığı beraberlik golü sonrasında Üniversite kalesine yüklenmeye başladı. Peş peşe gelen gol ataklarında top fileler yerine direklere takıldı. Emre Kuncak’ın kafa ile topu kaleye göndermesi tribünlerin gol diye ayağa kalmasına neden oldu. Ancak top yine kale yerine dışarıya gitti.

Üçüncü gol atağında kazanılan Milas kornerinden gelen topu Samet Dilli tam kale çizgisi içinden çıkardı ve net bir golü önledi.

Maçın üç dakikalık uzatma dakikalarında son atak Muğla Üniversitesi’nden geldi. Ahmet Şahin’in ceza sahası içinde son vuruşunu Yeni Milasspor Kalecisi Anıl ayağı ile kurtararak mutlak bir gole engel oldu. Anıl’ın başarılı kurtarışı ile Yeni Milasspor Üniversite maçından Milas’a 2 – 2’lik beraberlikle döndü.

Muğla’ya galibiyet ve 3 puan hedefi ile giden Yeni Milasspor müsabakadan beraberlikle ayrılarak 1 puan aldı ve şampiyonluk yarışında şansını azalttı.

11 Aralık Pazar günü Ören’de Dalyanspor ile çok önemli bir lig maçına çıkacak olan Yeni Milasspor’un artık şampiyonluk yarışında umudunu sürdürebilmesi için oynayacağı her maçtan galibiyetle ayrılması gerekiyor.

Muğla Üniversitesi - Yeni Milasspor maçı öncesi Muğla Üniversitesi Rektörü Mansur Harmandar her iki takımın kaptanları ile hakemlere çiçek vererek başarı dileklerini iletti.

Karşılaşmayı Muğla ASKF Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Top ve üyeler, Muğlaspor Teknik Sorumlusu Cem Cambaz ve az sayıda taraftarda izledi.

 

Süper Amatör Küme’de

Maç Sonuçları

Muğla Üniversitesi: 2

Yeni Milasspor: 2

 

Dalyanspor: 2

Turgutreisspor: 1

 

Ortakent Yahşispor: 2

Menteşegücü: 1

 

Marmaris Gençlikspor: 1

Seydikemer Belediyespor: 1

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık