Kazanan Dostluk ve Spor Oldu

ÖNDER Spor Haber / Hüseyin AÇAR -

Kazanan Dostluk ve Spor Oldu

Milas ve Bodrum’u ziyarete gelen Kıbrıs Magusa Masterler Futbol Takımı Kafilesi ve Yöneticileri önce Bodrum daha sonra ise Milasspor Masterler Futbol Takımı ile birer dostluk karşılaşması için iki kez sahaya çıktılar.

18 Mayıs Cuma günü Bodrum’da Bodrumspor Masterler Futbol Takımı ile ilk maçını oynayan Kıbrıs Magosa Masterler Futbol takımı 19 Mayıs Cumartesi günü Ören Stadyumunda bir kez daha Milasspor Masterler Futbol Takımı için sahaya çıktılar.

KKTC Mağusa Futbol Masterlerı Derneği Kafilesinde yer alan KKTC Meclis Başkanı Teberrüken Uluçay, KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, KKTC Milletvekili Oğuzhan Hasipoğlu ve Dernek Başkanı Çetin Gürhan Ören Stadyumunda Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Milas Belediye Meclis Üyesi Mehmet Yılmaz, Milasspor Masterler Futbol Takımı Teknik Sorumlusu Hasan Ali Arıkan, Genel Koordinatör Erkan İşli tarafından karşılandılar.

Bodrumspor Masterler Futbol Takımı Kaptanı Selim Demirci takımın kalecisi ve Milli Takım Kaleci Antrenörü Tanju Nayman’ın da yer aldığı Kıbrıs Magosa Milasspor Masterler Futbol Takımı Dostluk ve Gösteri maçı öncesinde birer konuşma yapan Milasspor Belediye Başkanı Muhammet Tokat ve Magosa kafilesinde yer alan Kıbrıs Meclis Başkanı, Turizm ve Çevre Bakanı ile Kıbrıs Milletvekili Kıbrıs ve Türkiye Dostluğun bir spor etkinliği ile perçinlenmesini mutlulukla karşıladıklarını belirttiler.

Kıbrıslı Dostlarımızla Yeniden Buluşmak Çok Güzeldi

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat yaptığı konuşmasında “1999 yılında Kıbrıslı dostlarımızı bir festival etkinliğinde Milas’ta ağırlamıştık. Yeniden yıllar sonra Kıbrıslı dostlarımızı Milas’ta ağırlamaktan çok mutluyuz.Bu kez bir spor etkinliği için birlikteyiz.Sporun kardeşliğini dostluğunu ve sevgisini müsabakaların skorlarından daha değerli olduğunu göstermek için buradayız.Kıbrıs Magosalı Dostlarımıza hoş geldiniz diyorum ve oynanacak olan dostluk futbol maçında her iki takımın sporcularına başarı dileklerimi iletiyorum” dedi.

Yapılan konuşmalar sonrasında birbirlerine günün anısına uygun olarak armağanlar veren Başkan Muhammet Tokat ve Kıbrıs Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu futbol maçının başlama vuruşunu da birlikte yaptılar.

 

19 Mayıs’a Yakışır Güzellikte Bir Maç Oldu

 

Mağusa Masterler:3 Milasspor Masterler:0

Maçın Hakemleri: Hüseyin Açar, Fuat Turan, Hasan Eren, Erkan İşli

Milasspor Masterler Futbol Takımı: Mert Salbaş, Mehmet Turgay, Hasan Gül, Cüneyt Tanyeli, Güray Dıngıl, Hakan Ceylan, Sümmani Görmen, Kemal Aydeniz, Turgay Arat, Coşkun Şenol, İlker Aysel, Ramazan Akkoyun, Erkan Yıldız, Mehmet Zorlu, Nedim Bardakçı, Ferhat Akar, Ahmet Aktaş, Hasan Eren

Teknik Sorumlu: Hasan Ali Arıkan

Koordinatör: Erkan İşli

Kıbrıs Mağusa Masterler Futbol Takımı: Arif Fedai, Deniz Züğürt, Murat Çoban, Ali Rıza Çırakoğlu, Ozan Elmalı, Hasan Tamel, Kamil Oktaçlı, Mete Ünlücan, Nihat Kalfaoğlu, Erdinç Alnar, Tanju Üngör, Teberrüken Uluçay, Serkan Ekşici, Talat, Mustafa Hüda, Mustafa Bircan

Teknik Sorumlu: Teberrüken Uluçay

Sıcak Hava Bile Mücadele Etmelerini Engelleyemedi

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramımızın 99.Yıldönümünü kutladığımız 19 Mayıs Cumartesi günü Milasspor Masterler Futbol Takımının yeşil sahalardaki konukları Kıbrıs Mağusa Masterler Futbol Takımı oldu.

Kıbrıs ve Türkiye arasındaki dostluk rüzgârının esmesi için Ören’de biraraya gelen iki takımın sporcuları yöneticileri maç öncesinde yaptıkları açıklamalar ile sporda dostluğun skorlardan çok daha önemli olduğunu vurguladılar.

30’ar dakikadan 2 devre oynanan futbol maçında Ören Stadyumunun güzel çimlerinde her iki takımın centilmence mücadelesi havanın oldukça sıcak olmasına rağmen tribünlerden ilgiyle izlendi.

Maçın ilk yarısında ayağa top yapan Kıbrıs Takımı daha atak ve baskılı göründü.İlk gol ilk yarıda Kıbrıs takımından geldi.Gelişen bir atakta ceza sahası üzerinde topla buluşan Hasan Tamel düzgün bir vuruşla Milasspor kalecisi Mert’in yanından topu filelerle buluşturdu.

Milasspor özellikle Ramazan’ın ortaları ile ceza sahası içinde gol aradı.Ancak Mağusa Futbol Takımı Kalecisi Arif Fedai kalesinde başarılı kurtarışlarla gole şans tanımadı.

Karşılaşmanın ikinci yarısında yine atak oynayan taraf Kıbrıs takımı oldu.Kıbrıs Oğuzhan ile ikinci Cenan ile üçüncü golü atarak maçtan 3-0 galip ayrıldı.

Her iki takımın sorumluları özel bir karşılama olması nedeniyle maçta tüm futbolcularını oynatarak yedek kulübesinde oynamayan hiç kimsenin kalmamasını sağladılar.

Maç sonrası Kıbrıslı Konuklarını eski Örensporlu futbolcu ve yönetici Onur Orhan’ın “Güverte”isimli Resturantında ağırlayan Milasspor Masterler Futbol Takımı sporcuları ve yöneticileri spordan dostluktan gece boyunca söz ederek birbirlerine veda ettiler.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık