Milas Dağcılık, zirve tırmanışlarını ara vermeden sürdürüyor

Cumhuriyetin 100. yılı nedeniyle Milas Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü, Türkiye’nin en yüksek dağı olan Ağrı dağına zirve tırmanışı gerçekleştirdi.

Milas Dağcılık, zirve tırmanışlarını ara vermeden sürdürüyor
  • 16 August 2023, Wednesday 11:02

11 Ağustos’ta başlayan ve 3 gün süren zirve tırmanışında; 1. gün 3200 m rakımda, 2. gün ise 4200 m’de yapılan kampların ardından 3. gün saat gece yarısı 02:00’da başlayan ve 5 saat süren zorlu zirve tırmanışı sonunda 5 bin 137 metre zirveye ulaşıldı.  

Milas Dağcılık tarafın yapılan açıklamada; “Bu zirve tırmanışını ekip olarak başarmanın gururunu yaşıyoruz.

Zirve yolculuğumuz boyunca hem fiziksel hem de zihinsel sınırlarımızı zorladık, buzulları yalayıp, sert esen rüzgara maruz kaldık, ancak Türkiye’nin çatısından eşsiz manzaraya bakmak, Milas’ımızın adını zirveye yazmak ve başarı hissi bütün yorgunluğumuzu unutturdu. Morallerimiz yüksek ve enerjimiz tüm zorlukları aşmamıza yardımcı oldu” denildi.  

Milas Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü sporcuları, tırmanışa katılan Mehmet Tosun (eski Konacık Belediye Başkanı), Fatih Bozoğlu (Bodrum Gündem), Cihan Özarslan (Bodrum Zirve Dağcılık sporcusu) uyumlarından dolayı teşekkür ettiler.

Zirve yapan sporcuların isimleri ise şu şekilde; Baki Çetinkaya  (Milas Dağcılık), Ahmet Çakır (Milas Dağcılık), Nihat Erdoğan (Milas Dağcılık), Yıldıray Çoğlu (Milas Dağcılık), Melih Avaroğlu (Milas Dağcılık), Duran Çam (Milas Dağcılık).

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık