Milaslı “Büyük Usta Ukrayna’da”ydı!

ÖNDER Spor Haber / Hüseyin AÇAR -

Milaslı “Büyük Usta Ukrayna’da”ydı!

Ukrayna televizyon ve haber kanallarının “Büyük Usta Ukrayna’da” diye duyurduğu Milaslı Wing Tsun KungFu Eğitmeni ve Sultan Gym Spor Merkezi işletme sahibi Mehmet Kazım Evci, Ukrayna’da ülkemizin ve ilçemizin göğsünü kabarttı.

Özel bir spor kulübü tarafından Ukrayna’nın İvano-Frankivsk şehrine davet edilen Mehmet Kazım Evci, 6 gün boyunca Ukraynalılara Wing Tsun Kung Fu ve Escrima uygulamalı eğitim seminerleri verdi. Çeşitli televizyon çekimlerine katılan Evci’ye büyük ilgi gösteren Ukraynalılar en kısa zamanda Evci’yi yine ülkelerine davet etmek istediklerini kendisine ilettiler.

Yaptığı açıklamada, ülkesine yeni döndüğünü fakat başka ülkelerden de kısa süre içerisinde gelmesi için davetler aldığını söyleyen Evci, “Eğitimimi Ankara’da ünlü Kung Fu ustalarından aldıktan sonra 2005 yılında Ustam Korkmaz Şimşek’e bağlı olarak sırasıyla Antalya, Muğla, Aydın, İzmir gibi illerde ve ilçelerinde gerek özel salonlarda gerekse bazı kurum ve üniversitelerin davetiyle Bruce Lee, Ip Man gibi büyük kung fu ustalarının Hollywood’taki meşhur birçok aksiyon yıldızının ve de dünyanın en iyi güvenlik birimlerinin yaptığı, kendini dünyada kanıtlamış eşsiz savunma sanatı Wing Tsun Kung Fu ve Escrima dersleri verdim. Halâ daha birçok ildeki ve Muğla’daki öğrencilerim benden ders almaya devam ediyorken, yurtdışından da dersler ve eğitim vermem için davet aldım. Ustamın da iznini alarak 22 Şubat 2018 tarihinde Ukrayna’ya ilk yurtdışı seminerini vermek için gittim. 6 gün süren seminerler hem yeni öğrencilerim için hem de benim için son derece keyifli ve de iyi bir tecrübe oldu. Özellikle aralıksız İngilizce ders anlatıp konuşup pratik yapmak ve Wing Tsun öğrenmek için istekli, saygılı yeni öğrencilerimle beraber vakit geçirmek mutlu etti beni. Neredeyse 30 senelik Mücadele Sporları (Güreş, Boks, Kickboks, Judo, Muay Thai, Teakwan Do) deneyimim ve 20 senelik Wing Tsun Kung Fu Escrima deneyimim sonucunda sabırla geldiğim nokta ve bana böyle başka ülkelerden davet gelmesi benim için gurur verici. Ama biliyorum ki daha yolun başındayım. Bu derslerim her 2 - 3 ayda bir hem yurtdışındaki asistan öğrencilerimin hem de diğer öğrencilerimin eğitiminin devamı için sürecek ve de yurtdışında bir aksilik olmazsa bize bağlı Kung Fu okullarımız olacak. Herkese sağlıklı, bol sporlu, stresten uzak, huzurlu, hayırlı günler dilerim. Arkasından, bu dilediğim şeyler için eşsiz savunma sanatı Wing Tsun Kung Fu – Escrima öğrenmenizi tavsiye ederim” dedi.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık