Milaslı Karateciler, Varna’dan da madalyalarla döndüler

ÖNDER Spor Haber / Hüseyin AÇAR -

Milaslı Karateciler, Varna’dan da madalyalarla döndüler

Milas Tavaslı Karate Akademi Sporcuları 28 - 30 Nisan tarihlerinde Bulgaristan’ın Başkenti Varna’da düzenlenen 8.Wsf Dünya Karate Turnuvasında Kumite Dalında Takım Şampiyonu oldu. Milaslı Karateciler, 32 ülkeden 2 bin 130 sporcunun katıldığı Karate Şampiyonasında elde ettikleri başarılarla Milas’ı gururlandırdılar.

Milas’ın ve Türkiye’nin gururu olan Milas Mehmet Tavaslı Karate Do Spor Kulübünün sporcuları, antrenörleri Mehmet Tavaslı nezaretinde Karate Şampiyonasında madalyaları kaptılar. Turnuvaya katılan Sporcular Adil Menteş, Ecegül İğde, Erdeniz Sabaz, Ahmet Kalınağıl, Eylem Metin, Yiğit Ali Türker, Halil İbrahim Tuzcu 2 Dünya Şampiyonluğu, 1 Dünya İkinciliği, 1 Dünya Üçüncülüğü ile yurdumuza döndüler.

Şampiyonanın ardından kupa ve madalyaları ile Milas - Bodrum Havalimanına inen başarılı sporcular, kalabalık bir topluluk tarafından bayraklarla ve çiçeklerle karşılandılar.

 

Milas Karate ile anılacak

Her yıl yurt dışında düzenlenen Karate Turnuvalarına katıldıklarını ifade eden Antrenör Mehmet Tavaslı, elde ettikleri başarıların büyük önem taşıdığını belirterek turnuva ile ilgili şu bilgileri verdi:

“Dünyanın ikinci federasyonunun düzenlediği 32 ülkeden 2 bin 130 sporcunun katıldığı şampiyonada Milaslı Karatecilerimizden Adil Menteş Dünya Şampiyonası Birincisi, Kata Dalında Dünya 3’üncüsü oldu. Ecegül İğde Kata Dalında final yaptı ve finalde rakibine yenilerek Dünya İkincisi ve Kumitede Dünya Üçüncüsü olma başarısını gösterdi. Erdeniz Sabaz takım şampiyonası 1’incisi oldu. Ahmet Kalınağıl, Eylem Metin 4’üncülük alırken, Yiğit Ali Türker grubunda 5’inci oldu. Halil İbrahim isimli sporcumuz ise 3’üncülük maçında rakibine yenilerek Dünya 4’üncülüğünü elde etti.

 

Teşekkür

Bulgaristan’ın Varna kentinde yapılan Karate Şampiyonasında Milaslı sporculara sponsor olan Kılıç Holding, Kaltun Madencilik ve LCW’ye teşekkür eden Tavaslı, Bulgaristan Varna Karate Şampiyonası’nın önemini vurgulayarak, “Bize inanan ve güvenen sporcularımızın ailelerine, velilerimize de çok teşekkür ediyorum” dedi. “Sporcularımız bu desteklerle şampiyonada ödülleri topladılar” diyen Antrenör Mehmet Tavaslı, geçen sene Polanya’da da madalyaları topladıklarını, 32 ülkeden iki binin üzerindeki sporcu arasından bu dereceleri çıkartmanın kolay olmadığını dile getirerek sözlerini şöyle tamamladı:

“Dünyanın tanıdığı 9. Dan Kancho ve Türkiye Karate Federasyonu Onursal Başkanı Hakkı Koşar Hoca da Varna’daki turnuvaya katıldı. Milli Takım Menejeri Hikmet Şaha ve Milli Takım Teknik Direktörü Nurkan ve üst düzey Karate sporcuları da turnuvayı izlediler. İnanıyorum ki bu ayın 28’inde Gürcistan Tiflis’te ve Ağustos ayında Moldova şampiyonasında da başarılı sonuçlarla ülkemizi ve Milas’ı gururlandırmaya devam edeceğiz.”

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık